Τα ζωάκια πίσω από τα προϊόντα που καταναλώνουμε

Οι φωτορεπόρτερ καταγράφουν τη συχνά αόρατη πλευρά των βιομηχανιών κρέατος, γούνας και ψυχαγωγίας και οι εικόνες τους είναι σοκαριστικές.
Τα ζωάκια πίσω από τα προϊόντα που καταναλώνουμε

Η συλλογή με τίτλο Animals in the Anthropocene περιλαμβάνει φωτογραφίες 40 φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρακολούθησαν τη ζωή των ζώων που χρησιμοποιούνται για έρευνα, ψυχαγωγία και φαγητό.

«Τα ζώα που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή είναι κρυμμένα. Είναι κρυμμένα σε εργοστάσια, γούνα, και σε εργαστήρια που τα χρησιμοποιούν για έρευνα και δοκιμή», λέει η φωτογράφος Jo-Anne McArthur, η  οποία συνέθεσε τη συλλογή. «Είναι επίσης κρυμμένα ευφημικά. Δεν λέμε ότι τρώμε μοσχαράκια, για παράδειγμα. Λέμε ότι τρώμε μοσχαρίσιο κρέας ".

«Ως ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, η μάχη μας είναι ενάντια στις ισχυρές επιχειρήσεις που θεωρούν φυσιολογικό τον βασανισμό και τη θανάτωση δισεκατομμυρίων ζώων για τρόφιμα, ρούχα, ψυχαγωγία και πειράματα κάθε χρόνο. Όπως οι φωτογράφοι συγκρούσεων που καταγράφουν πόλεμο και άλλες ανθρωπιστικές κρίσεις, οι γενναίοι φωτορεπόρτερ που εμφανίζονται σε αυτό το βιβλίο αξίζουν την αναγνώρισή μας.Το έργο τους δεν αφήνει πλέον περιθώρια στις βιομηχανίες να αρνηθούν τον τρόμο και τα δεινά που συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες,», αναφέρει η McArthur και ο συν-συγγραφέας του κοινού τους βιβλίου, Keith Wilson, το οποίο δημοσιεύθηκε στα τέλη του περασμένου έτους .

Το ζωικό φωτορεπορτάζ είναι ένα αναδυόμενο είδος φωτογραφίας που «καταγράφει, εκθέτει και θυμίζει τις εμπειρίες αυτών των ζώων που δεν βλέπουμε ποτέ», λέει το βιβλίο.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες του αφιερώματος, όπως δημοσιεύονται σε ρεπορτάζ του Guardian, που θα σας βάλουν σε σκέψεις.

 


 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v