Αλλαγές στον αριθμό επιβατών σε ταξί και ΙΧ από σήμερα

Αλλάζει ξανά από σήμερα Δευτέρα 25/1 ο μέγιστος αριθμός επιβατών που επιτρέπονται σε ταξί και ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Αλλαγές στον αριθμό επιβατών σε ταξί και ΙΧ από σήμερα
Νέα εβδομάδα, νέοι κανόνες στο λοκντάουν μας. Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, από σήμερα Δευτέρα 25/1 επιτρέπονται μέχρι δύο επιβάτες και ένας οδηγός, τρία άτομα δηλαδή σύνολο, σε όλα τα ταξί και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα ίσχυε το όριο ένας επιβάτης και ένας οδηγός, τόσο σε ταξί όσο και σε ΙΧ, με μια σύντομη εξαίρεση τις ημέρες των γιορτών.

Ο μέγιστος αριθμός των τριών ατόμων ανά όχημα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο στις περιπτώσεις που επιβαίνουν ανήλικα τέκνα η παραμονή των οποίων στο σπίτι υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη, ή στην περίπτωση ατόμου που χρειάζεται βοήθεια από δύο ανθρώπους για τη μετακίνησή του.

Για τα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου βαν οχήματα, ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων επιβατών ανεβαίνει στα τρία άτομα, τέσσερα δηλαδή συνολικά μαζί με τον οδηγό.

Τέλος, εξακολουθεί να ισχύει ότι για τους μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερις μαζί, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v