Ιδέες για να το… ξενυχτήσετε σπίτι

Ναι εντάξει, δεν θα είναι το ίδιο με το να βγαίνατε. Έχουμε όμως μερικές ιδέες για καραντίνα βράδυ Σαββάτου που δεν είναι τελείως μίζερες. Ελπίζουμε.
Ιδέες για να το… ξενυχτήσετε σπίτι
Αν είσαι από τους τυχερούς που δουλεύουν ακόμα, οι καθημερινές του δεύτερου λοκντάουν κάπως παλεύονται. Τα Σαββατοκύριακα είναι τα δύσκολα. Ειδικά από το απόγευμα και μετά, κι ακόμα πιο ειδικά από τις 21.00 και μετά, οι ώρες που κανονικά θα ήσουν έξω με τους ανθρώπους σου, αυτές είναι που μοιάζουν οι χειρότερες όλων.

Όχι, δεν θα σου πούμε ότι έχουμε ιδέες τύφλα-να-‘χουν-τα-μπαράκια, ούτε πως είναι ευκαιρία για ενδοσκόπηση ή για να μάθεις την ιδιαιτέρως παρεξηγημένη τέχνη της ικεμπάνα. Αυτά τελείωσαν με το πρώτο λοκντάουν, να ζήσουμε να μην το θυμόμαστε. Τώρα είμαστε σε survival mode: on, και ψάχνουμε απλώς τρόπους να το περάσουμε όσο πιο γρήγορα (και αναίμακτα) γίνεται. Έχουμε μερικές ιδέες. Αξέχαστα δεν θα περάσεις, μην λέμε κι ό,τι θέλουμε.

Κατ’ αρχάς, πάρε αλκοόλ

Ό,τι και αν κάνεις, μην καταλήξεις να πίνεις μόνος σου, σε ξορκίζουμε, δεν θα είναι ωραίο. Αν έχεις συγκάτοικο, θα μπορούσε να γίνει ένα μίνι πάρτι για δύο. Αν δεν έχεις, άνοιξε το Zoom και οργάνωσε βραδιά drinking games με την παρέα σου. Το πιο εύκολο και διασκεδαστικό απ’ όλα είναι το γνωστό Never Have I Ever, που καθένας από εσάς λέει κάτι (όσο πιπεράτο ή αθώο θέλει) που δεν έχει κάνει ποτέ, κι όποιος το έχει κάνει πίνει ένα σφηνάκι.

Όσο για το πού θα βρεις αλκοόλ βραδιάτικο, εδώ σου έχουμε όλες τις διευθύνσεις που θα σου το φέρουν με ένα τηλεφώνημα σπίτι σου. Κατά προτίμηση οργανώσου από το απόγευμα, γιατί με τους κανόνες του παιχνιδιού να αλλάζουν διαρκώς δεν ξέρουμε μέχρι τι ώρα θα επιτρέπεται το delivery τη μέρα που θα διαβάσεις αυτές τις γραμμές.

Παίζουμε;

Αν δεν είσαι μόνος/η στο σπίτι, τα επιτραπέζια είναι η τέλεια εναλλακτική για να το ξενυχτήσεις χωρίς να βγεις. Μπορείς να ξεθάψεις εκείνη την παλιά Monopoly από το πατάρι για να ανάψουν τα αίματα και να καταλήξετε μαλωμένοι για την υπόλοιπη καραντίνα, ή μπορείς να δεις μερικές πιο ειρηνικές προτάσεις εδώ και να τις παραγγείλεις online από το Game Rules ή από την Κάισσα

Αν θέλεις κάτι εδώ και τώρα, μπορείτε να παίξετε τις παλιές κλασικές ιστορίες μυστηρίου (ή μπλε ιστορίες, τις λένε άλλοι): Λες μια σύντομη ιστορία, κατά κανόνα με παράξενο τέλος, και ο άλλος/ οι άλλοι προσπαθούν να μαντέψουν με ερωτήσεις που απαντιούνται με ναι ή όχι τι έχει συμβεί. Σενάρια θα βρεις εδώ. Λειτουργεί άψογα και για βιντεοκλήσεις.

Κάντε ένα μαραθώνιο ταινιών

Ουάου, πού το σκεφτήκαμε; Έχουμε σχέδιο όμως για να εξιλεωθούμε, δε λέμε απλώς να ανοίξεις το Netflix και να δείτε τρεις τυχαίες ταινίες στη σειρά. Να, εδώ σου έχουμε μαζέψει τους καλύτερους/ επικότερους/ πιο κουλτουριάρικους ή πιο καμένους μαραθώνιους που μπορείς να κάνεις, ανάλογα σε τι φάση είσαι.

(*) Εδώ κανονικά θα λέγαμε κάτι και για μαραθώνιο σεξ αν έχεις την τύχη να μένεις με το έτερό σου ήμισυ, αλλά πόσο πιο γραφικοί να γίνουμε; Σου αφήνουμε αυτό το λινκ για την περίπτωση που θέλετε να το δοκιμάσετε, και πάμε παρακάτω.

Έχεις την κάμερα ανοιχτή;

Οι βιντεοκλήσεις δεν χρειάζεται να περιλαμβάνουν δυο ανθρώπους που κοιτάνε διαρκώς ο ένας τα μάτια (ή το κούτελο, αν οι συνομιλητές σου είναι μιας κάποιας ηλικίας) του άλλου. Μπορείς να αφήσεις την κάμερα ανοιχτή, και το ίδιο να κάνει και ο κολλητός ή το έτερό σου ήμισυ που περνά την καραντίνα μακριά σου, για να λέτε μια κουβέντα το μισάωρο –ή το δεκάλεπτο, δεν ξέρουμε πόσο ομιλητικοί είστε– την ώρα που βλέπετε την ίδια ταινία, που το έχετε ρίξει στα μεταμεσονύχτια μαγειρέματα, που βάζετε ο ένας στον άλλο τα πιο ντροπιαστικά τραγούδια από την κρυφή σας λίστα στο Spotify, που ακούτε μαζί ολοκαίνουρια μουσική στη νέα μας λατρεία που λέγεται Hype Machine, ή που απλώς σκρολάρετε στο ίντερνετ και διαβάζετε ο ένας στον άλλο τα πιο αστεία meme που συναντάτε. Κέφι δεν σου υποσχεθήκαμε ποτέ, και αν μη τι άλλο είναι καλύτερο από το να σε παίρνει ο ύπνος στις 22.30.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v