TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (28/9-4/10)

Οι πρεμιέρες, οι πρώτες μεταδόσεις, οι ξένες ταινίες, τα ελληνικά μιούζικαλ και τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (28/9-4/10)
του Γιώργου Κόκουβα

Κάτι κινείται στην ελληνική τηλεόραση, και παρ’ ότι τα αποτελέσματα αυτών των κινήσεων θα τα δούμε σε λίγους μήνες από τώρα, οπότε και τα κανάλια θα βάλουν μπρος το πλήρες πρόγραμμά τους, ήδη από αυτή τη Δευτέρα έχουμε πολυαναμενόμενες επιστροφές σειρών και εκπομπών στα πόστα τους. Και έχουμε επίσης και μπόλικες καλές ταινίες, ελληνικές και ξένες, που μπορούμε να απολαύσουμε από τον καναπέ μας. Δείτε… τι θα δείτε.

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας:
*Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα: Ο τρίτος κύκλος της Μουρμούρας φέρνει ξανά τα τρία ζευγάρια στις οθόνες μας από Δευτέρα και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 στον ALPHA.
*Το Σόι σου: Η δεύτερη κωμική σειρά του ALPHA επανέρχεται με β’ κύκλο επεισοδίων από αυτή την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.
*ΦΜ Live: Η αγαπημένη ψυχαγωγική παρέα του STAR με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Μαρία Μπακοδήμου κάνει πρεμιέρα από Δευτέρα και κάθε μέρα σε νέα ώρα, στις 14.45.
*Ελένη: Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει στο μεσημεριανό της ραντεβού από την συχνότητα του ALPHA από αυτή τη Δευτέρα και κάθε μέρα στις 13.00.
*Άκου τι Είπαν: Το γνωστό κι αγαπημένο τηλεπαιχνίδι με τον Χρήστο Φερεντίνο θα βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις από αυτή τη Δευτέρα και κάθε απόγευμα στις 18.00.
*Κάτι Ψήνεται: Το μαγειρικό ριάλιτι του ALPHA επιστρέφει με νέες πεντάδες από αυτή τη Δευτέρα και κάθε απόγευμα στις 20.00.
*Μπρούσκο: Τον νέο κύκλο της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 με τις κρητικο-κυπριακές ίντριγκες θα βλέπουμε από Δευτέρα και κάθε βράδυ στις 21.10.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Γάμος αλά Ελληνικά (2002), Τρίτη στις 22.10, STAR
Η Νία Βαρντάλος ερωτεύεται, αλλά ο αμερικανός γαμπρός πρέπει να περάσει από την έγκριση της καθ’ όλα ελληνικής οικογένειας Πορτοκάλος, με όλες τις έθνικ παραξενιές της, σε μια κωμωδία που έφερε αέρα… τζατζικιού στο Χόλιγουντ.

*Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει (2012), Τετάρτη στις 23.00, ΕΡΤ2
Οι τρόφιμοι μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας έξω από τη Ρώμη, κάνουν πρόβες για μια παράσταση του «Ιούλιου Καίσαρα» του Σαίξπηρ, και οι αδερφοί Ταβιάνι κερδίζουν την Χρυσή Άρκτο με αυτό το συγκινητικό κράμα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

*The Impossible (2012), Πέμπτη στις 22.10, STAR
Η Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους ανήλικα παιδιά, φτάνουν στην Ταϊλάνδη για να απολαύσουν τις χειμερινές τους διακοπές, αναζητώντας λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς. Μόνο που υπολόγισαν χωρίς… το τσουνάμι, που έσκασε στην περιοχή εκείνα τα Χριστούγεννα, χωρίζοντας την οικογένεια, που καλείται σε ολοένα και μεγαλύτερες πράξεις ηρωισμού για να επανενωθεί μέσα στο χάος. Συγκινητικές ερμηνείες από τη Ναόμι Γουότς, τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και τον πιτσιρικά Τομ Ολάντ.

*Μετά τη Λουτσία (2012), Πέμπτη στις 23.00, ΕΡΤ2
Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Ρομπέρτο και η έφηβη κόρη του Αλεχάντρα μετακομίζουν στην Πόλη του Μεξικού, όπου βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα, σε μια ταινία του Μισέλ Φράνκο που αγγίζει βαθιά το ζήτημα του bullying και απέσπασε το βραβείο «Ένα κάποιο βλέμμα» στις Κάννες.

*Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, μέρος Ι (2010), Παρασκευή στις 22.10, STAR
Το Star προβάλλει το πρώτο από τα δύο μέρη του επικού φινάλε του Χάρι Πότερ, στο οποίο ο μικρός (που στο μεταξύ έχει μεγαλώσει αρκετά) μάγος προσπαθεί να βρει το μυστικό της αθανασίας του Βόλντεμορτ για να τον καταστρέψει – πάντα μαζί με την παρέα του, τον Ρον και την Ερμιόνη.

*Ο Υπουργός (2011), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Ο υπουργός Μεταφορών, Μπερτράν Σεν – Ζαν, ξυπνάει τη νύχτα από τον επικεφαλής του επιτελείου του. Ένα λεωφορείο έχει πέσει σε μια χαράδρα. Αναγκάζεται να πάει εκεί, καθώς δεν έχει άλλη επιλογή. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει η οδύσσειά του σε έναν κόσμο γεμάτο ίντριγκες, σκάνδαλα και διαφθορά, μέσα από μια πολιτική σάτιρα του Πιέρ Σέλερ που μας μεταφέρει στα υπαρξιακά προβλήματα ενός πολιτικού.

*Little Ashes (2008), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Η ταινία περιγράφει τη νεανική ζωή και τους άγνωστους εν πολλοίς έρωτες του ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί, του σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ και του συγγραφέα Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μια αλλοτινή Ισπανία – ξεχωρίζει για την ερμηνεία του ο Ρόμπερτ Πάτινσον, προτού… αλωθεί από το εμπορικό Λυκόφως.

*Το χρονικό της Νάρνια: Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα, Σάββατο στις 21.00, ALPHA
Τέσσερα αδέλφια ανακαλύπτουν μια μαγική ντουλάπα που τους οδηγεί στην παραμυθένια χώρα της Νάρνια και βοηθούν το λιοντάρι Ασλάν να πολεμήσει μια κακιά βασίλισσα, η οποία θέλει να επιβάλλει αιώνιο ψύχος. Από τη σειρά των βιβλίων του Κλάιβ Λιούις, αυτή είναι η πρώτη ταινία της σειράς της Disney που δοκίμασε τις δυνάμεις της στις επικές περιπέτειες φαντασίας.

*Iron Man, Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
Ο Τόνι Σταρκ επιστρέφει από την αφγανική αιχμαλωσία του και αναπτύσσει εξοπλισμό που τον κάνει παντοδύναμο, ικανό να πολεμήσει το κακό μέσα από την περσόνα του Iron Man – με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζεφ Μπρίτζες, Γκουίνεθ Πάλτροου.

*Gambit (1966), Κυριακή στις 16.00, ΕΡΤ1
Ο Χάρι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διαρρήκτες όλων των εποχών. Ο νέος του στόχος είναι ένα αγαλματίδιο ανεκτίμητης αξίας, το οποίο φυλάσσεται στο σπίτι του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο. Για να καταφέρει να το κλέψει, θα στρατολογήσει μια ευρωασιάτισσα χορεύτρια, την Σούζι Τσανγκ, για να τον βοηθήσει. Όμως, τίποτε δεν θα πάει όπως το είχε σχεδιάσει αρχικά. Αγαπημένη κομεντί των ‘60s (υπήρξαν αργότερα και remake) με τον Μάικλ Κέιν και την Σίρλει Μακ Λέιν.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας:
*Μια Κυρία στα Μπουζούκια, Σάββατο στις 16.00, ALPHA
Ο Γιάννης Δαλιανίδης συγκεντρώνει τα αστέρια του παλιού ελληνικού σινεμά και στήνει ένα πολύχρωμο εύθυμο μιούζικαλ με τους Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδωνα Γεωργίτση, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστα Βουτσά, Χρόνη Εξαρχάκο και Ζωή Λάσκαρη.

*Τα Κίτρινα Γάντια, Παρασκευή στις 21.50 και Κυριακή στις 16.15, ALPHA
Ένας ζηλιάρης σύζυγος ακολουθεί τα χνάρια της άπιστης γυναίκας του, για να βρεθεί σε ένα καφενείο όπου σερβίρουν… πορτοκαλάδα από πορτοκάλια.

*Η Κόμισσα της Κέρκυρας, Κυριακή στις 20.00, ALPHA
Ο Αλέκος Σακελλάριος σκηνοθετεί την Ρένα Βλαχοπούλου σε ένα μιούζικαλ γεμάτο επτανήσιο ταμπεραμέντο και παρεξηγήσεις, με αφορμή την άφιξη μιας διάσημης τραγουδίστριας από την Ιταλία.

Η αθλητική μετάδοση της εβδομάδας:
*Champions League, Γιουβέντους-Σεβίλλη, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v