Εννέα σούπερ σειρές για το φθινόπωρο

Περιπέτειες, θρίλερ, ενήλικα animation και μακάβριες κωμωδίες μας κρατούν τηλεοπτική συντροφιά τις κρύες νύχτες του φθινοπώρου.
Εννέα σούπερ σειρές για το φθινόπωρο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι σειρά να ξεκινήσω; Μόνιμη ερώτηση στην αρχή κάθε σεζόν για τους απανταχού φίλους της μικρής οθόνης, η οποία βέβαια όπως πολύ καλά ξέρετε στο εξωτερικό πλέον κοιτάει από ψηλά και γελά δυνατά σε βάρος της μεγάλης.

Το επίπεδο των τηλεοπτικών παραγωγών χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει, και μας κάνει να αναρωτιόμαστε πότε και αν θα πιάσει ταβάνι. Όπως και να’χει η σεζόν που έρχεται μας επιφυλάσσει αρκετές νέες κυκλοφορίες που έχουν ενδιαφέρον, αλλά εμείς θα τιμήσουμε και κάποιες παλαιότερες οι οποίες συνεχίζονται και αξίζουν να τις παρακολουθήσετε. Ιδού λοιπόν εννιά σούπερ προτάσεις για τις μέρες που θα έρθουν.

Sense8
Όταν οι αδερφοί Wachowski (Matrix, Cloud Atlas) μπαίνουν στον ρόλο του παραγωγού μιας σειράς, ξέρεις πολύ καλά ότι μόνο αδιάφορη δεν θα είναι. Το Sense8 έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο στο Netflix και η υπόθεσή του επικεντρώνεται στην ζωή ορισμένων ανθρώπων από κάθε γωνιά του κόσμου, που για κάποιο περίεργο τρόπο, συνδέονται πνευματικά μεταξύ τους. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο παράξενα όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και κυρίως εκείνους που τους θεωρούν απειλή για τον κόσμο. Sci-fi στοιχεία, χιούμορ, δυνατή μυθοπλασία και ενδιαφέροντες χαρακτήρες κάνουν τη διαφορά. H πρώτη σεζόν της σειράς αποτελείται από 12 επεισόδια και όλα έχουν βγει online ήδη από το Netflix.


The Leftovers
Παραγωγή HBO και σενάριο δια χειρός Damon Lindelof (LOST) εγγυώνται για αυτήν την σκοτεινή σειρά, η οποία ακροβατεί μεταξύ κοινωνικού δράματος και μεταφυσικής ταινίας και μας μεταφέρει ένα κλίμα ζωντανής κόλασης. Βασίζεται στο βιβλίο του Tom Perrotta, και αναφέρεται στην ξαφνική εξαφάνιση 140 εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο μια τυχαία ημέρα, εστιάζοντας σε αυτούς μου έμειναν, στα «αποφάγια». Το Leftovers είναι σκληρό, εθιστικό και διαθέτει άκρως ελκυστικούς πρωταγωνιστές. Η πρώτη σεζόν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 4 Οκτωβρίου.


Utopia
Το γεγονός ότι ο David Fincher έδειξε ενδιαφέρον για να ξαναγυρίσει την εν λόγω σειρά λέει πολλά. Η ίδια η σειρά βέβαια, λέει ακόμα περισσότερα. To Utopia παρακολουθεί μια θεωρία συνωμοσίας που γίνεται εφιαλτική πραγματικότητα. Όλα ξεκινούν όταν μια ομάδα ανθρώπων, που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, παίρνουν στα χέρια τους αντίγραφο από ένα κόμικ με τίτλο «Ουτοπία» και βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν για πάντα. Συνωμοσίες, κόμικ, ωμή βία, γαμάτοι χαρακτήρες και υποβλητική σκηνοθεσία μπλέκονται άψογα σε δύο κύκλους – διαμάντια που αξίζει να ανακαλύψετε.


Blindspot
Μια γυναίκα ξυπνά γυμνή μέσα σε ένα σάκο στη μέση της Times Square με το σώμα της καλυμμένο από τατουάζ. Η ίδια δε θυμάται τίποτα, ενώ η ανακάλυψή της, αποτελεί ένα τεράστιο μυστήριο, που προκαλεί αμέσως την προσοχή του FBI, καθώς κάθε τατουάζ είναι μέρος ενός πολύπλοκου παζλ και αντιστοιχεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια. Ο πράκτορας Kurt Weller (Sullivan Stapleton) θα προσπαθήσει να λύσει την υπόθεση, καθώς ένα από τα τατουάζ στην πλάτη γράφει το όνομά του. Η υπόθεση υπόσχεται πολλά, οι δημιουργοί Martin Gero (The L.A. Complex, Stargate: Atlantis) και Greg Berlanti (Arrow, The Flash) το ίδιο, ενώ η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου στην Αμερική και στις 25 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα από τα κανάλια της NOVA.


Lucifer
Στη νέα σειρά του FOX πρωταγωνιστεί ο… Διάβολος αυτοπροσώπως, ο οποίος βαρέθηκε τη ζωή του ως άρχοντας του σκότους, παραιτήθηκε από την Κόλαση και καταλέληξε στο λαμπερό Λος Άντζελες όπου περνάει την ώρα του βοηθώντας την αστυνομία να λύνει μυστήρια, ενώ εκείνος τιμωρεί τους εγκληματίες. Την ίδια ώρα οι άγγελοι του κάτω κόσμου προσπαθούν να τον πείσουν να επιστρέψει πίσω. Ο δημιουργός του Californication Tom Kapinos βάζει το σενάριο και αυτό ήδη μας προδιαθέτει για μπόλικο χαβαλέ. H πρεμιέρα της σειράς έχει προγραμματιστεί για το 2016.


Narcos
Και πάνω που πάθαμε στέρηση λόγω έλλειψης ναρκωτικών μετά το τέλος του Breaking Bad, ήρθε το Narcos στο Netflix για να μας… ναρκώσει. Δημιουργία του του Βραζιλιάνου José Padilha η εξαιρετική αυτή σειρά αφηγείται την προσπάθεια δύο αστυνομικών να εντοπίσουν και να συλλάβουν το διαβόητο Pablo Escobar, τον «αφεντικό» του καρτέλ του Μεντεγίν. Πιστολίδι άφθονο, άψογη αναπαράσταση του 70s-80s κλίματος, φοβερές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές. Ο πρώτος κύκλος είναι διαθέσιμος για «κατέβασμα» από τις 28 Αυγούστου στο Netflix, ενώ για τον δεύτερο έχει ήδη βγει teaser trailer με άγνωστη ημερομηνία πρεμιέρας.


Rick and Morty
Το τελευταίο πόνημα του Dan Harmon (Community) είναι ένα ακραίο, σουρεάλ, «βρώμικο», κάφρικο, καυστικό και πέρα για πέρα διασκεδαστικό ενήλικο animation. Η σειρά ξεκίνησε με επεισόδιο – αναφορά στο Back to The Future, και συνεχίζεται με επίκεντρο τον Rick έναν ιδιοφυή επιστήμονα, με έναν όχι και τόσο ιδιοφυή εγγονό, τον Morty. Ο Rick καταφέρνει να αποδρά σε σουρεαλιστικές περιπέτειες σε διάφορες διαστάσεις, μαζί με τον εγγονό του οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γενοκτονίες εξωγήινων πολιτισμών, χλαπάτσες – παιδεραστές και νοσηρούς δολοφόνους. Η πρώτη σεζόν έχει ολοκληρωθεί, ενώ η δεύτερη προβάλλεται αυτή τη στιγμή στην αμερικάνικη τηλεόραση.


Mr. Robot
Αν το V for Vendetta σας ταρακούνησε, το Fight Club σας συγκίνησε, αν γουστάρατε κάθε ταινία με χάκερ, αν σας αρέσει η «ψαγμένη» σκηνοθεσία και η ατμοσφαιρική ηλεκτρονική μουσική, η παράνοια και η χρήση ναρκωτικών σε ταινίες, τότε το Mr. Robot θα το καταναλώσετε εν ριπή οφθαλμού. Ένας πανέξυπνος χάκερ εθισμένος στην ηρωίνη αποφασίζει να αλλάξει τον κόσμο και μπαίνει σε μια αναρχο-cyber ομάδα η οποία θέλει να εξαλείψει κάθε μορφή καπιταλισμού, ξεκινώντας από την «σατανική» εταιρεία Evil Corp. Η πρώτη σεζόν περιλαμβάνει 9 επεισόδια και μόλις ολοκληρώθηκε στην Αμερική, ενώ η δεύτερη θα κάνει πρεμιέρα το 2016.


Fargo
Η τηλεοπτική μεταφορά της θρυλικής ταινίας τον Κοέν ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε: ένα «μαύρο» αριστούργημα με θανατηφόρες ατάκες, έξυπνη πλοκή και σούπερ ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές – Billy Bob Thornton και Martin Freeman. Αν και το όνομα της σειράς είναι ίδιο με της ταινίας, η υπόθεση του τηλεοπτικού Fargo διαφέρει και δεν μένει μόνο στις επιρροές της συγκεκριμένης ταινίας, αλλά αντλεί στοιχεία από ολόκληρη τη φιλμογραφία των Coen. Πρωταγωνιστής στο τηλεοπτικό «Fargo» είναι ο Lester Nygaard, ένας ασφαλιστής που ζει μια ήσυχη ζωή στο Bemidji της Minnesota, μέχρι τη στιγμή που περνάει από τη μικρή παγωμένη πόλη ο Lorne Malvo, ένας περιπλανώμενος δολοφόνος - απατεώνας, που επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις. Μετά τον θάνατο της γυναίκας του Lester, τα πράγματα αλλάζουν δραματικά στη ζωή του φιλήσυχου ασφαλιστή. Η πρώτη σεζόν της σειράς ολοκληρώθηκε πέρυσι, ενώ η δεύτερη κάνει πρεμιέρα στις 10 Σεπτεμβρίου με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και εντελώς διαφορετική υπόθεση.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v