TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (21-27/9)

Οι πρεμιέρες, οι επιστροφές, οι ξένες ταινίες και το ελληνικό σινεμά που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στη μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (21-27/9)
Σε μια περίοδο που τα κανάλια ετοιμάζουν το μάλλον φτωχό φθινοπωρινό τους πρόγραμμα, μιας και οι περισσότερες παραγωγές μετατέθηκαν λόγω των συνθηκών για την άνοιξη του 2016, είχαμε τις πρώτες πρεμιέρες εκπομπών: Οι πρωινές ενημερωτικές ζώνες επέστρεψαν νωρίς για να καλύψουν τις εκλογές, η Ναταλία Γερμανού και η Τατιάνα Στεφανίδου επέστρεψαν με μεσημεριανές ψυχαγωγικές εκπομπές από την συχνότητα του «Ε», ενώ αυτή την εβδομάδα ξεκινά η νέα καθημερινή σειρά του STAR, «Εννέα Μήνες» με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Σταύρου, Νίκο Γαλανό, Υρώ Λούπη, Άννα Αδριανού και Ευγενία Σαμαρά (καθημερινά στις 17.50). Από την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει και η «Μουρμούρα» με νέα επεισόδια, ενώ επανέρχονται και τα απογευματινά τηλεπαιχνίδια «Άκου τι Είπαν» (ALPHA) και «Ο τροχός της τύχης» (Star). Στο πρόγραμμα του ALPHA, τέλος, κάθε βράδυ, μπαίνει και ο 12ος κύκλος της ξένης κωμικής σειράς «Two and a half men». Κατά τα άλλα, δείτε και τις καλύτερες ταινίες που θα προβληθούν αυτή την εβδομάδα:

*Fool’s Gold (2008), Δευτέρα στις 21.10, Star
Η Κέιτ Χάντσον και ο Μάθιου Μακόναχι είναι κυνηγοί θησαυρών που κατάφεραν να κερδίσουν πολλά χρήματα με μια ανακάλυψή τους, την οποία κάλυψε ως και το National Geographic. Οκτώ χρόνια μετά την ανακάλυψη, όμως, και με την περιουσία τους κατασπαταλημένη, θα πρέπει να ριχτούν σε νέες κωμικές περιπέτειες.

*Body of Lies (2008), Τρίτη στις 22.10, Star
Ο καλύτερος πράκτορας της CIA καταφέρνει να διεισδύσει στον σκοτεινό κόσμο ενός τρομοκράτη ο οποίος σχεδιάζει βομβαρδισμούς στις ΗΠΑ, και ανακαλύπτει πόσο θολή είναι η έννοια της εμπιστοσύνης – σκηνοθετεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ, πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ράσελ Κρόου.

*Η Νύχτα του Σαν Λορέντζο (1982), Τετάρτη στις 23.00, ΕΡΤ2
Όλοι οι κάτοικοι ενός χωριού της Τοσκάνης αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, εν αναμονή των Ναζί που ετοιμάζονται να τους βομβαρδίσουν, και ελπίζουν απλώς να συναντήσουν τους ευρωπαίους συμμάχους στην ιταλική επαρχία. Και έπεται η νύχτα του Σαν Λορέντζο, μια συγκλονιστική ταινία των αδερφών Ταβιάνι με υπέροχη σκηνοθεσία και συγκινητικές ουμανιστικές στιγμές.

*Duplicity (2009), Πέμπτη στις 22.10, Star
Η Τζούλια Ρόμπερτς υποδύεται μια πράκτορα της CIA και ο Κλάιβ Όουεν έναν πράκτορα της MI6, που ερωτεύονται και αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν τον πόλεμο δύο πολυεθνικών, να πλουτίσουν χάρη σε μια μυστική φόρμουλα για ένα καινοτόμο προϊόν και να αφήσουν πίσω τους το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Οι παλιές συνήθειες όμως, δύσκολα ξεχνιούνται.

*Prince of Persia: Sands of time (2010), Παρασκευή στις 20.00, ALPHA
Ένας επικίνδυνος άνδρας απειλεί να αναστρέψει τον χρόνο χάρη στο μαγικό του σπαθί, και ο φυγάς πρίγκιπας της Περσίας καλείται να τον σταματήσει, σε αυτή την περιπέτεια φαντασίας της Disney με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ.

*Ο Κόμης Μόντε Κρίστο (2002), Παρασκευή στις 22.15, ALPHA
Φυλακισμένος επί πολλά χρόνια από τον ίδιο του τον φίλο, που του έκλεψε τη γυναίκα των ονείρων του, ο Έντμοντ επιστρέφει στην ελευθερία, μεταμφιέζεται στον μυστηριώδη Κόμη Μόντε Κρίστο και εισχωρεί στα άδυτα της γαλλικής αριστοκρατίας – περιπέτεια αγγλο-αμερικανο-ιρλανδικής παραγωγής με τους Τζιμ Καβίζελ, Γκάι Πιρς, Ρίτσαρντ Χάρις, Χένρι Κάβιλ.

*Braveheart (1995), Παρασκευή στις 22.10, Star
Κλασική πλέον περιπέτεια του Μελ Γκίμπσον, ο οποίος πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον Σκωτσέζο ήρωα Γουάλας, που έχασε τα πάντα από τους Άγγλους και πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια του Βρετανού Μονάρχη. Η ταινία ήταν υποψήφια για 10 Όσκαρ και απέσπασε τα πέντε εξ αυτών.

*Ο Μεγάλος Έρωτας (1969), Παρασκευή στις 23.00, ΕΡΤ2
Ο Πιερ παντρεύεται τη Φλοράνς, μοναχοκόρη ενός εργοστασιάρχη. Όλα είναι εντάξει στη σχέση τους και στην δουλειά του, ο ίδιος έχει γίνει πια διευθυντής αλλά η μονότονη ζωή του έχει αρχίσει και τον κουράζει. Όταν προσλαμβάνει μια νεαρή όμορφη γραμματέα στο εργοστάσιο, ο Πιερ την ερωτεύεται τρελά και αισθάνεται πως μπορεί να ονειρευτεί ξανά – νοσταλγική κομεντί από τον γάλλο μετρ του είδους Πιερ Ετέξ.

*Κυνόδοντας (2009), Σάββατο στις 0.00, ΕΡΤ2
Ο Γιώργος Λάνθιμος κάνει το μεγάλο μπαμ στην εγχώρια κινηματογραφική σκηνή, δημιουργεί μια «αρρωστημένη» ιστορία για μια απομονωμένη από τον κόσμο οικογένεια και καταφέρνει να φτάσει ως τα Όσκαρ, όπου και ήταν υποψήφιος για το αγαλματίδιο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Στεργιόγλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής και Μαίρη Τσώνη.

*9, Σάββατο στις 2.30, Mega (2009)
Η μικρή κουρελιασμένη πάνινη κούκλα 9 ζωντανεύει, αλλά βρίσκεται σε έναν κατεστραμμένο κόσμο, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί. Ο 9 ανακαλύπτει κατά τύχη μια μικρή κοινωνία όμοιών του, που λειτουργεί σαν κρυψώνα από τρομακτικές μηχανές. Πείθει τους υπόλοιπους πως η μόνη ελπίδα επιβίωσης είναι να σταματήσουν να κρύβονται και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τον λόγο για τον οποίο οι μηχανές θέλουν να τους καταστρέψουν. Συγκινητικό animation με τιμ-μπαρτονική αισθητική και τις φωνές των Ελάιτζα Γουντ, Τζένιφερ Κόνελι, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζον Σι Ράιλι.

*Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού (2006), Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Ο Τζακ Σπάροου ανοίγει πανιά με το στοιχειωμένο πλοίο "Ιπτάμενος Ολλανδός", χωρίς να υποψιάζεται τι τον περιμένει σε αυτή την θεαματική συνέχεια της γνωστής πειρατικής περιπέτειας με τους Τζόνι Ντεπ, Κίρα Νάιτλι, Ορλάντο Μπλουμ και Μπίλι Νάιγκι.

Παλιό ελληνικό σινεμά στον ALPHA:
Αυτή την εβδομάδα, ο ALPHA ποντάρει στις κλασικές ελληνικές κωμωδίες κάθε βράδυ, προβάλλοντας μιούζικαλ του Δαλιανίδη, σάτιρα με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, κομεντί με το δίδυμο Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ, κλασικές φάρσες με τον Βουτσά και τον Παπαγιαννόπουλο:
*Μερικοί το προτιμούν κρύο, Δευτέρα στις 20.00
*Ο Ατσίδας, Τρίτη στις 20.00
*Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης, Τετάρτη στις 20.00
*Για ποιον χτυπά η κουδούνα, Πέμπτη στις 20.00
*Μια Κυρία στα Μπουζούκια, Σάββατο στις 21.00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v