Μάθετε το εναλλακτικό τέλος των «Friends»

Μήπως τελικά όλα ήταν στην φαντασία της Φοίβης; Διαβάστε το εναλλακτικό, και κάθε άλλο παρά ευχάριστο, τέλος που πρότεινε για τα «Φιλαράκια» ένας φαν της σειράς.
Μάθετε το εναλλακτικό τέλος των «Friends»
Όλοι θυμόμαστε πώς τελείωσε η δημοφιλέστερη κωμική σειρά των ‘90s και ‘00s, «Φιλαράκια». Ο Τσάντλερ και η Μόνικα γίνονται γονείς, εγκαταλείπουν το διαμέρισμά τους για ένα σπίτι στα προάστια, η Ρέιτσελ αποφασίζει να μην μετακομίσει στο Παρίσι και μένει με τον Ρος, και μαζί με τον Τζόι και την Φοίβη πηγαίνουν για έναν τελευταίο καφέ στο Central Perk.

Τι θα γινόταν όμως αν το τέλος της σειράς ήταν λίγο πιο ευφάνταστο και ελαφρώς πιο… δυσάρεστο; Ένας φαν των “Friends”, ο χρήστης του Twitter Xenophon Moscrop (@strnks), δημοσίευσε την δική του εκδοχή για το φινάλε της σειράς, που θα σας φανεί κάπως στενάχωρο, αλλά θα σας συγκινήσει.




Σύμφωνα με την εκδοχή του, όλες οι περιπέτειες των έξι φίλων δεν συνέβησαν παρά στην φαντασία της Φοίβης, η οποία εξακολουθούσε να ζει στον δρόμο, έξω από το Central Perk, και υπό την επήρεια ουσιών, έπλαθε ιστορίες με τον εαυτό της και τους πέντε ανθρώπους που παρακολουθούσε στο café καθημερινά. Φαντασιωνόταν δηλαδή αυτό που πάντα ήθελε, αλλά δεν είχε: φιλαράκια. Στο εναλλακτικό τέλος, η παρέα των πέντε (που δεν λέγονται Τζόι, Ρος, Μόνικα, Ρέιτσελ και Τσάντλερ, αφού αυτά τα ονόματα τα επινόησε η Φοίβη) φεύγουν από το Central Perk και σχολιάζουν την «αλλόκοτη κυρία που πάντα μας παρακολουθεί».

Αναλυτικά στο tweet του, ο @strnks αναφέρει:
«Όλα τα επεισόδια, και όλα όσα έγιναν στη σειρά, συγκλίνουν στο πόσο outsider ήταν η Φοίβη, και όλα δένουν: Οι δέκα σεζόν ήταν απλώς στη φαντασία της, μια προβολή του εαυτού της στις ζωές των άλλων πέντε.

»Στο τέλος, η Φοίβη περνά από την βιτρίνα ενός επιπλάδικου και βλέπει το είδωλό της στον καθρέφτη. Το όνομα του καταστήματος; Ούρσουλα. Επιστρέφει στο πάρκο όπου κοιμάται, μπροστά από ένα σιντριβάνι. Μια σπασμένη λάμπα βρίσκεται δίπλα στο παγκάκι της. Αρχίζει να βρέχει. Από πίσω, την βλέπουμε να ανοίγει και να τοποθετεί δίπλα της έξι βρόμικες, αλλά με έντονα χρώματα ομπρέλες»
- στο ίδιο σκηνικό δηλαδή με τους αυθεντικούς τίτλους αρχής της σειράς.

Πώς σας φαίνεται η εναλλακτική εκδοχή του φινάλε; Θα την προτιμούσατε από το original τέλος των “Friends”;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v