TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-20/9)

Η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, το Champions League και οι ταινίες της πυρετώδους εκλογικής εβδομάδας στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-20/9)
Το Ευρωμπάσκετ τελειώνει, το Champions League αρχίζει και οι εκλογές έρχονται. Κι ανάμεσά τους, λίγες ενδιαφέρουσες ταινίες για να περνά η ώρα, μακριά από πολιτικές τηλεμαχίες σε παράθυρα και debates. Δείτε τι... θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

*Απαγωγή (2012), Δευτέρα στις 21.10, STAR
Ένας πρώην επαγγελματίας ληστής βγαίνει από τη φυλακή και καλείται να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό για να σώσει την κόρη του. Περιπέτεια με τον Νίκολας Κέιτζ.

*Πατέρας Αφέντης (1977), Τετάρτη στις 23.00, ΕΡΤ2
Η πραγματική ιστορία του Γκάβινο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου από τη Σαρδηνία, ο οποίος καταφέρνει να αντιμετωπίσει, να αντισταθεί στη σκληρότητα και την οπισθοδρομικότητα της κοινωνίας όπου μεγαλώνει και να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας, γίνεται κινηματογραφικό ταξίδι μέσα από το λυρικό βλέμμα των αδερφών Ταβιάνι και κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα.

*Δεσποινίς Διευθυντής (1964), Πέμπτη στις 21.00, ALPHA
Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και Λιλή Παπαγιάννη βρίσκονται σε μεγάλα κέφια, σε αυτή την κλασική κωμωδία των Πρετεντέρη-Γιαλαμά για μία αυστηρή επαγγελματία που καλείται να ανακαλύψει την θηλυκότητά της.

*Ο Γάμος της Χρονιάς (2013), Πέμπτη στις 22.10, STAR
Ενόψει του γάμου του υιοθετημένου γιου τους, οι διαζευγμένοι Ντον και η Έλι αποφασίζουν να υποδυθούν το αγαπημένο ζευγάρι, μιας και στην τελετή θα παραστεί και η βιολογική μητέρα του παιδιού τους. Κάτι που δεν αποδεικνύεται εύκολη υπόθεση, αφού θα ακολουθήσουν απρόβλεπτες εκρήξεις, με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Νταϊάν Κίτον, Κάθριν Χέιγκλ, Αμάντα Σέιφριντ, Σούζαν Σαράντον και Ρόμπιν Γουΐλιαμς.

*Zero Dark Thirty (2012), Παρασκευή στις 22.10, STAR
Η βραβευμένη με Όσκαρ Κάθριν Μπίγκελοου μας διηγείται στο γνώριμο πολεμικό της ύφος την περιπέτεια του εντοπισμού του Μπιν Λάντεν από την CIA στη Μέση Ανατολή, με πρωταγωνίστρια την Τζέσικα Τσάστεϊν στον ρόλο της διώκτριας του διάσημου τρομοκράτη.

*Υο Υο (1965), Παρασκευή στις 23.00, ΕΡΤ2
O Γιογιο είναι ένας δισεκατομμυριούχος o οποίος, αν και έχει όλα όσα κάποιος μπορεί να φανταστεί και ζει σε ένα υπέροχο τεράστιο κάστρο, δεν είναι ευτυχισμένος. Ερωτεύεται μια όμορφη χορεύτρια ενός τσίρκου, και όταν καταρρέει το χρηματιστήριο και μένει στον άσσο, αποφασίζει να την ακολουθήσει. Η μοίρα όμως του επιφυλάσσει πολλές ακόμα ανατροπές – σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Πιερ Ετέξ, εμπνευσμένος από τις μελαγχολικές κωμωδίες του βωβού σινεμά.

*Η Βίλα των Οργίων (1964), Παρασκευή στις 21.50, ALPHA
Ένα κρυμμένο καρνέ με ύποπτα ονόματα, ένα παράνομο ζευγάρι που πιάνεται επ’ αυτοφώρω από τις αρχές, ένα αμέρικαν μπαρ υπό τις διαταγές του Παπαγιαννόπουλου και το παιχνίδι του κυνηγητού μεταξύ Λάμπρου Κωνσταντάρα και Κάκιας Αναλυτή πλέκουν ένα ευχάριστο γαϊτανάκι κωμωδίας για λογαριασμό της Φίνος Φιλμς.

*Τζένη Τζένη (1966), Σάββατο στις 21.00, ALPHA
Εκλογικός πυρετός, και δεν θα μπορούσε να λείπει μια σχετική ταινία από τη τηλεοπτικό πρόγραμμα: Γκόρτσος, Μαντάς, πολιτικά συμφέροντα και ερωτικά τρίγωνα γίνονται αφορμή για μία… λαογραφική σπουδή στην ελληνική νοοτροπία, με πρωταγωνιστές τους Καρέζη, Μπάρκουλη, Παπαγιαννόπουλο και Κωνσταντάρα.

*Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα (1993), Σάββατο στις 21.10, STAR
Το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ είναι το τελευταίο «ελεύθερο» μέρος στον κόσμο και ο ίδιος ο Καίσαρας αποφασίζει να ταξιδέψει ως εκεί για να ανακαλύψει το μυστικό των Γαλάτων. Πρωταγωνιστούν οι Κριστιάν Κλαβιέ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρομπέρτο Μπενίνι και Λετίσια Κάστα.

*Φονικό Όπλο 3 (1992), Σάββατο στις 23.30, STAR
Ο Ρότζερ χρειάζεται μόνο εφτά μέρες για να βγει στη σύνταξη και θέλει να περάσει αυτές τις μέρες όσο γίνεται πιο ήρεμα. Ο παρτενέρ του, ο Μάρτιν, όμως έχει αντίθετη γνώμη. Έτσι, αποφασίζει να του κάνει τη ζωή δύσκολη μήπως και παραιτηθεί από την απόφασή του να εγκαταλείψει το Σώμα. Η υπόθεση που αναλαμβάνουν μαζί θα οδηγήσει στην τρίτη περιπέτεια της σειράς ταινιών Leathal Weapon – πρωταγωνιστούν οι Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ, Τζο Πέσι.

*Dreamgirls (2006), Σάββατο στις 3.00, ANT1
Τρεις φίλες από το Σικάγο ιδρύουν ένα πολλά υποσχόμενο φωνητικό τρίο, τις "The Dreamettes". Μαζί θα ταξιδέψουν μέχρι τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό ταλέντων, όπου θα προσελκύσουν την προσοχή ενός φιλόδοξου μάνατζερ που σκοπεύει να τις κάνει σούπερ σταρ. All star μουσικό δράμα με τους Beyoncé Knowles, Jamie Foxx, Eddie Murphy, Danny Glover.

*Shotgun Stories (2007), Κυριακή στις 2.00, ΕΡΤ2
Σε μια κωμόπολη του Άρκανσο, ο θάνατος ενός πρώην αλκοολικού και μετέπειτα υποδειγματικού επιχειρηματία και συζύγου, ξεκινά μια φονική βεντέτα ανάμεσα στις δύο οικογένειες που άφησε πίσω του. Αργό και χαμηλότονο δράμα χαρακτήρων που παίρνει το χρόνο του, το Shotgun Stories μας συστήνει τον –περιζήτητο σήμερα – σκηνοθέτη Τζεφ Νίκολς (Take Shelter, Mud) και έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς σήμερα, τον Μάικλ Σάνον (Take Shelter, Ο δρόμος της επανάστασης, Bug).

*Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός εγκαινιάζει τις υποχρεώσεις του στο Champions League απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου (21.45, ΕΡΤ1), ενώ το Eurobasket συνεχίζεται, χωρίς να είναι σαφής η τηλεοπτική του κάλυψη: Από Τρίτη ως Παρασκευή διαδραματίζεται η προημιτελική και ημιτελική φάση, ενώ την Κυριακή ο μικρός και ο μεγάλος τελικός, αλλά είναι άγνωστο αν θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1, σε περίπτωση που η Εθνική Ελλάδος αποκλειστεί, δεδομένου ότι την ώρα του τελικού στα μέρη μας… διαδραματίζεται άλλο ντέρμπι, εκλογικό. Τους αγώνες μεταδίδει ο OTE TV από τα κανάλια OTE Sport.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v