11 αξέχαστα gag της παιδικής μας ηλικίας

Θυμηθείτε μαζί μας 10 νοσταλγικές σκηνές από καρτούν παλαιότερων δεκαετιών που έκαναν λίγο (έως πολύ) πιο όμορφα τα παιδικά μας χρόνια.
11 αξέχαστα gag της παιδικής μας ηλικίας
Ο Ροζ Πάνθηρες κάνει απανωτές γκάφες, ο Ζουζούνης αναστατώνει το Στρουμφοχώριο, ο Πίκος Απίκος τραγουδά για φιρίκια, ο Καμπαμαρού καταβροχθίζει μακαρονάδες και παράλληλα (και στον αιώνα των αιώνων), το Κογιότ προσπαθεί να πιάσει το Road Runner, γνωστό και ως Μπιπ-Μπιπ. Θυμηθείτε μαζί μας 11 σκηνές από αγαπημένα καρτούν παλαιότερων δεκαετιών και γυρίστε κι εσείς για λίγο στην παιδική σας ηλικία.

Ροζ Πάνθηρας 

Ο αγαπημένος μας γκαφατζής πάνθηρας με το «μυστηριώδες» τζαζ σάουντρακ που μας τηλεμεταφέρει αυτοστιγμεί δεκαετίες πίσω, προσπαθεί να γίνει ταχυδακτυλουργός, να βοηθήσει ένα παιδάκι να φουσκώσει το μπαλόνι του και να κλαδέψει ένα δέντρο, αλλά κάθε φορά την πατάει γιατί… είναι ο Ροζ Πάνθηρας.

Το κογιότ και το Beep-Beep 

Η αιώνια (όσο και ανεπιτυχής) προσπάθεια του κογιότ να παγιδεύσει τον Roadrunner γέμισε με γέλια πολλά κυριακάτικα πρωινά των παιδικών μας χρόνων, κι αυτές εδώ οι σκηνές ίσως είναι από τις καλύτερες και πιο ξεκαρδιστικές στην περιπετειώδη και βασανιστική ιστορία του.

Φρουτοπία 
 
Ο Αιμίλιος το Μήλο, αρχηγός της αγαπημένης Φρουτοπίας, με την φωνή του Δάνη Κατρανίδη, τραγουδά στον Πίκο Απίκο για ένα «μήλο φιρίκι, που ώ τι φρίκη, του έφυγε το «ρι» κι έγινε φύκι». Αλλά να θυμάστε ότι συμβαίνουν αυτά καμιά φορά και τα φιρίκια γίνονται φύκια!

Μάγια η Μέλισσα 
 
Από το μακρινό 1982, μας έρχεται αυτή η γλυκύτατη (πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς με τόσο μέλι;) σκηνή, που τυχαίνει να είναι και η τελευταία της σειράς «Μάγια η Μέλισσα».

Καμπαμαρού

Αν κάτι άρεσε πραγματικά στον μικρό νίντζα, αυτό ήταν τα ζυμαρικά. Το αποδεικνύει η παραπάνω σκηνή με το πιο επικό καταβρόχθισμα μακαρονάδας που στιγμάτισε τα παιδικά μας… στομάχια.

Sailor Moon 

Η Πριγκίπισσα του Φεγγαριού ζητά την βοήθεια της Σελήνης για να μεταμορφωθεί, και το ίδιο κάνουν και οι… διαπλανητικές φίλες της, στην πιο εμβληματική σκηνή της σειράς Sailor Moon.

Τα Στρουμφάκια 
 
Ο Ζουζούνης κρυφοκοιτάζει το ημερολόγιο της Στρουμφίτας, χώνει τη μύτη του στον φούρνο του Λιχούδη και προσπαθεί να κατασκοπεύσει τον Μπαμπα Στρουμφ, καταφέρνοντας να γίνει παρείσακτος στο Στρουμφοχωριό.

Τζουμαρού 
 
Στην Ελλάδα έγινε γνωστός ως Τζουμαρού ο Ηλεκτρονικός Ιππότης και έμπλεκε σε αγώνες πάλης μεταξύ ρομπότ. Από το αγαπημένο ανιμέ της δεκαετίας του ’80, παραπάνω βλέπετε την επική δεύτερη μάχη μεταξύ Τζουμαρού και Κουνούπη.

Μικρή Λουλού 

Η Μικρή Λουλού γίνεται μεγάλη βιβλιοφάγος, αλλά για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο, που αποκαλύπτεται σε αυτή τη μικρή αλλά ξεκαρδιστική σκηνή της σειράς.

Μούμιν 

Θυμάστε τα παράξενα σκανδιναβικά Μούμιν που προβάλλονται στην ΕΡΤ επί χρόνια; Το παραπάνω βίντεο θα σας γυρίσει πίσω στην κοιλάδα τους, με το όμορφο σπίτι, όπου τα ζώα που μιλούν, ψάχνουν ένα χαμένο διαμάντι.

Bugs Bunny 

Ο πιο δημοφιλής λαγός όλων των εποχών και η παρέα των Looney Tunes μπλέκουν στον πιο μακάβριο καυγά με τον κυνηγό αλλά και τον Ντάφι Ντακ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v