TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (26/1-1/2)

Τα ελληνικά σίριαλ που επιστρέφουν, οι ξένες ταινίες που θα μας χορτάσουν θέαμα, ένα ντοκιμαντέρ που θα μας… ξενυχτήσει, και όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (26/1-1/2)
του Γιώργου Κόκουβα

Στο μεταίχμιο μεταξύ α’ και β’ μισού της σαιζόν, μεταξύ προεκλογικής και μετεκλογικής τρέλας βρίσκονται τα ελληνικά κανάλια, ίσως γι’ αυτό άφησαν στην τύχη της την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου – δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλες οι σειρές του ΑΝΤ1 επιστρέφουν τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ακόμη επαναλήψεις στο prime time. Δείτε παρακάτω από ποιες ελληνικές σειρές θα δούμε καινούρια επεισόδια και ποιες ταινίες ή εκπομπές αξίζει να παρακολουθήσετε αυτή την εβδομάδα.

Οι σειρές της εβδομάδας
*Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα, Δευτέρα στις 21.00, ALPHA: Σταθερή αξία τα βράδια, χάρη στο οικογενειακό, έξυπνο χιούμορ.
*Κάτω Παρτάλι, Δευτέρα στις 22.30, Mega: Ο δεύτερος κύκλος μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι, με μεγάλη φόρα αν κρίνουμε από τα νούμερα της τηλεθέασης.
*Εθνική Ελλάδος, Τρίτη στις 22.30, Mega: Τρίτο επεισόδιο για την σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη που μας εξέπληξε ευχάριστα, παρά τις πικρές αλήθειες που έχει ενσωματώσει στην Εθνική Ελλάδος, την καλύτερη πιθανότατα φετινή σειρά.
*Ηρωίδες, Τρίτη στις 23.40, Mega: Τρίτο επεισόδιο και για τις ηρωίδες της Αλεξάνδρας Κ*, μιας σειράς για 30somethings που θα βρουν κάτι από Sex&theCity/S1ngles/Υπέροχα Πλάσματα στην γραφή της.
*Το Σόι Μου, Πέμπτη στις 21.00, ALPHA: Επανέρχεται και η οικογενειακή κωμωδία του ALPHA με την Ρένια Λουιζίδου και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
*Μάνα Χ Ουρανού, Πέμπτη και Παρασκευή στις 22.30, Mega: Ακάθεκτη συνεχίζει και η κυρία Ουρανού παρά την αλλαγή ώρας και παρά τις χαμηλές τηλεθεάσεις, με ωραίο χιούμορ και οικογενειακή ατμόσφαιρα.
*Σημειώστε πως σε δύο εβδομάδες επανέρχεται στα τηλεοπτικά δρώμενα και ο Πάνος Κοκκινόπουλος με την ανανεωμένη «10η Εντολή» από την συχνότητα του ALPHA.

Οι ταινίες της εβδομάδας
*
Mad City, Δευτέρα στις 2.15, STAR 
Ο δημοσιογράφος Μαξ Μπράκετ και η συνεργάτις του, Λόρι, βρίσκονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να καλύψουν ένα θέμα όταν ξαφνικά γίνονται μάρτυρες ενός καυγά. Ο διευθυντής του Μουσείου αρνείται να μιλήσει με τον Σαμ Μπέιλι, πρώην φύλακα του Μουσείου, σχετικά με την απόλυσή του, λόγω περικοπών. Φανερά απελπισμένος και πάνω στα νεύρα του, ο Μπέιλι πυροβολεί κατά λάθος έναν άλλο φύλακα. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν οι μαθητές ενός σχολείου μπαίνουν στο Μουσείο και ο Μπέιλι κρατά τα παιδιά ως ομήρους. Τώρα πια, ο μοναδικός σύνδεσμος του Μπέιλι με τον έξω κόσμο είναι ο Μαξ, που τον προσεγγίζει και τον συμβουλεύει τι να πει στην κάμερα. Σκηνοθετεί ο Κώστας Γαβράς, πρωταγωνιστούν οι Ντάστιν Χόφμαν, Τζον Τραβόλτα, Μία Κίρσνερ.

*Ο Πληροφοριοδότης, Τρίτη στις 22.00, STAR 
Μία από τις καλύτερες «μοντέρνες» στιγμές του Μάρτιν Σκορσέζε, που μας βυθίζει σε έναν κόσμο μαφίας, διπλών πρακτόρων και ερωτικών τριγώνων με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ματ Ντέιμον και έναν διαολεμένο Τζακ Νίκολσον.

*Όλοι οι άνθρωποι του Βασιλιά, Τετάρτη στις 0.40, Mega 
'Ενα ρειμέικ της πολιτικής ταινίας του Ρόμπερτ Ρόσεν του 1949, γυρίζει ο διάσημος σεναριογράφος του Χόλιγουντ Στίβεν Ζαϊλιαν ("Η λίστα του Σίντλερ", "Χάνιμπαλ", "Συμμορίες της Νέας Υόρκης"). Με ένα λαμπερό καστ (Σον Πεν, Κέιτ Γουίνσλετ, 'Αντονι Χόπκινς, Τζουντ Λο) τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την ζωή του αδίστακτου, λαϊκιστή και φιλόδοξου πολιτικού Γουίλι Σταρκ, αποφασισμένου να δοκιμάσει όλους τους τρόπους ώστε να φτάσει στην καρέκλα της εξουσίας.

*Elizabeth: Η Χρυσή Εποχή, Πέμπτη στις 22.00, STAR 
Η σταυροφορία μιας γυναίκας για να αποκτήσει τον έλεγχο στον έρωτα, να συντρίψει τους εχθρούς της και να εξασφαλίσει το όνομα ως «η ακαταμάχητη φιγούρα του Δυτικού κόσμου» αποδίδεται μέσα από τον έμπειρο φακό του Σεκάρ Καπούρ και το απόλυτα ταιριαστό σε ταινίες εποχής καστ (Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέφρι Ρας, Κλάιβ Όουεν).

*Green Lantern, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Όταν ο Πάραλαξ, ένα διαβολικό εξωγήινο ον, απειλεί την ισορροπία του σύμπαντος αλλά και τη Γη με καταστροφή, ο Χαλ, φοράει το δαχτυλίδι και μετατρέπεται στον «Γκριν Λάντερν» και μέλος της γαλαξιακής «στρατιωτικής» ομάδας, «Γκριν Λάντερν Κορπς». Κινηματογραφική μεταφορά του πασίγνωστου και πολυβραβευμένου, ομώνυμου κόμικ της DC, το πρώτο τεύχος του οποίου δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 1940 – με τους Ράιαν Ρέινολντς, Μπλέικ Λάιβλι, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Μαρκ Στρονγκ, Άντζελα Μπάσετ, Τιμ Ρόμπινς.

*Τα Στέκια, Τετάρτη στις 20.00, ΝΕΡΙΤ
Η σειρά ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη επιστρέφει στη ΝΕΡΙΤ με δεύτερο κύκλο, για να καταγράψει περισσότερες ιστορίες της Αθήνας, μέσα από μνήμες από τα παλιά. Σε αυτό το επεισόδιο, ο φακός της εκπομπής μπαίνει στα πατσατζίδικα της Αθήνας, μια «αταξική γκρίζα ζώνη που έλκει σαν μαγνήτης τους καλλιτέχνες, την εργατιά, το λούμπεν και την μπουρζουαζία», όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της εκπομπής. Η τέχνη και η πελατεία της σούπας των ξενύχτηδων, μέσα από εικόνες, στέκια και εκλεκτούς καλεσμένους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v