Οι 10 πιο αστείες ατάκες από τα «Φιλαράκια»

Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από την πρώτη προβολή των «Friends» και συγκεντρώνουμε τις top 10 ατάκες από τα αγαπημένα μας τηλεοπτικά φιλαράκια.
Οι 10 πιο αστείες ατάκες από τα «Φιλαράκια»
του Γιώργου Κόκουβα

Η Rachel το σκάει από τον γάμο της και μπαίνει στο Central Perk με το νυφικό. Η Monica μαγειρεύει αμέριμνη στην άριστα οργανωμένη κουζίνα της. Ο Joey με τον Chandler κάθονται στις αναπαυτικές πολυθρόνες τους παρακολουθώντας Baywatch και ο Ross ακούει την Phoebe στο ρεσιτάλ κιθάρας της. Δεν σας φαίνεται σαν χθες που πρωτοαντικρίσατε τις παραπάνω εικόνες;

Κι όμως, πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του πρώτου κύκλου της σειράς που άφησε εποχή. Δύο ολόκληρες δεκαετίες, που τα έξι φιλαράκια δεν έλειψαν ούτε ένα σαββατοκύριακο από την ελληνική τηλεόραση. Κι εμείς αποφασίσαμε να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο, συγκεντρώνοντας τις δέκα εμβληματικότερες ατάκες από τη σειρά που μας κράτησε καλή παρέα για δέκα απολαυστικούς κύκλους. Φυσικά, περιμένουμε και τις δικές σας αγαπημένες ατάκες στο τέλος του δημοσιεύματος.

How you doin’?

Ο Joey έχει το μυστικό για να ρίξετε οποιαδήποτε γυναίκα θέλετε. Και η συνταγή είναι απλούστατη. Να πείτε απλά… «τι χαμπάρια;».

There’s something wrong with the left phalange

Η Rachel βρίσκεται στο αεροπλάνο, έτοιμη να φύγει για πάντα για το Παρίσι, όταν η Φοίβη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τη σταματήσει της τηλεφωνεί για να την ενημερώσει πως υπάρχει πρόβλημα με το αριστερό… φαλάντζι του αεροπλάνου. Κι από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η ψυχολογία του όχλου.

Seven! Seven! Seven!

Η Monica αναλαμβάνει να διαφωτίσει τον Chandler για τις επτά ερωτογενείς ζώνες κάθε γυναίκας, σε ένα σεμινάριο… σκέτο οργασμό.

Joey doesn’t share food!

Αν το ένα του χαρακτηριστικό είναι να ρίχνει τις γυναίκες με μια μικρή ατάκα (και να τους ανοίγει το σουτιέν με το ένα χέρι), το άλλο χαρακτηριστικό του Joey είναι ότι μπορεί να φάει οποιαδήποτε ποσότητα φαγητού χωρίς να σταματήσει. Και κυρίως, χωρίς να του φάει κανείς ούτε μία από τις πατάτες του.

We were on a break

Κάθε ζευγάρι έχει τα «πάνω» και τα «κάτω» του, αλλά το ζεύγος Rachel-Ross βίωσαν μια κρίση που θα τους ακολουθούσε για όλους τους υπόλοιπους κύκλους της σειράς. Και αυτή η κρίση συνοψίζεται στις εξής λέξεις: «We-were-on-a-break».

I wish I could but I don’t want to

Η Φοίβη σας δίνει την ιδανική ατάκα για να λέτε σε όσους προσπαθούν να σας αγγαρέψουν. Πιάνει, κάθε φορά.

Ahhh… Unagi!

Χρειάζεται πολύς κόπος, διαλογισμός και αυτογνωσία για να φτάσει κανείς στην απόλυτη κατάσταση πνευματικής εγρήγορσης «unagi». Ή απλώς να πάει μέχρι το σουσάδικο της γωνίας.

Oh… My… God…

Είναι οι τρεις λέξεις που έκαναν τον Chandler Bing να αναπηδά από την καρέκλα του και να τρέχει πανικόβλητος, και τους τηλεθεατές να προετοιμαστούν για μια σκηνή με την απόλυτη «γκόμενα», την Janice με την ένρινη –για να το θέσουμε κομψά- φωνή.

They don’t know that we know they know we know

Το “Inception” ωχριά μπροστά σε αυτή την σκηνή των “Friends”, στην οποία η Rachel και η Phoebe μαθαίνουν πως ο Chandler και η Monica έχουν σχέση, οι τελευταίοι μαθαίνουν ότι οι άλλοι το έμαθαν, οι άλλοι μαθαίνουν ότι οι πρώτοι μαθαίνουν ότι το έμαθαν και οι πρώτοι μαθαίνουν ότι οι άλλες έμαθαν ότι έμαθαν πως έμαθαν. Δεν είναι απλούστατο;

Smelly cat, smelly cat it’s not your fault

Κλείνουμε με το αγαπημένο super hit της Phoebe Buffay, που συγκινεί κάθε φιλόζωο, κάθε άνθρωπο που έχει γάτα για κατοικίδιο και κάθε γάτα που δεν την επιλέγουν για κατοικίδιο επειδή μυρίζει άσχημα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v