Όσα θα δούμε στην ελληνική τηλεόραση το 2015

Το β’ μισό της φετινής τηλεοπτικής σεζόν μόλις ξεκίνησε και οι πρεμιέρες «σκάνε» η μία μετά την άλλη. Δείτε τα καινούρια προγράμματα και τις σειρές που επιστρέφουν.
Όσα θα δούμε στην ελληνική τηλεόραση το 2015
του Γιώργου Κόκουβα

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, μετά την ανάπαυλα των γιορτών, βάζουν και πάλι μπρος τις μηχανές, και «γκαζώνουν» στο β’ μισό της σεζόν με νέες εκπομπές, ολοκαίνουριες σειρές, αλλά και επιστροφή επιτυχημένων προγραμμάτων. Δείτε τις αλλαγές, το νέο σκηνικό του prime time, τα πολυαναμενόμενα comebacks, τις πρεμιέρες και όλα όσα θα δούμε στην μικρή οθόνη μέχρι το καλοκαίρι.

Mega
Επιστρέφουν στο prime time:
*Δικαίωση: Καθημερινά στις 21.15, η περιπετειώδης σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη (Κλεμμένα Όνειρα, Η Ζωή της Άλλης) επανέρχεται με νέα επεισόδια για τις οικογενειακές διαμάχες πλουσίων οικογενειών από ένα ελληνικό νησί.
*Μάνα Χ Ουρανού: Η Μαρία Σολομού και η φαμελιά της επιστρέφει με τη σειρά του Γιώργου Φειδά (S1ngles) που ξεχώρισε για το οικογενειακό, αλλά μοντέρνο χιούμορ της, αλλά σε νέες μέρες και ώρες, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 22.30.
*Μοντέρνα Οικογένεια: Η ελληνική μεταφορά της γνωστής αμερικανικής σειράς αλλάζει ώρα (Παρασκευή στις 23.30), με το Mega να ελπίζει σε καλύτερα νούμερα.
*Κάτω Παρτάλι: Ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του Mega, η σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου (Ντόλτσε Βίτα, Εγκλήματα, Είσαι το Ταίρι μου), μετά από «αγρανάπαυση» μισής σεζόν, επέστρεψε με τον β’ κύκλο της από τις 12/1 (και κάθε Δευτέρα στις 22.30) για να ξετυλίξει το κουβάρι του εγκλήματος στο μυστηριώδες χωριό από εκεί που το άφησε τον περασμένο Ιούνιο.

Νέες σειρές:
*Εθνική Ελλάδος: Η επιστροφή του Γιώργου Καπουτζίδη περιλαμβάνει την Σμαράγδα Καρύδη, την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, την Κατερίνα Παπουτσάκη, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και φυσικά τον ίδιο τον σεναριογράφο, σε μια ιστορία πρωταθλητισμού και κοινωνικού προβληματισμού, δοσμένου με το γνωστό χιούμορ του δημιουργού που επιστρέφει στην μυθοπλασία μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Κάθε Τρίτη στις 22.30.
*Ηρωίδες: Η Αλεξάνδρα Κ ανέλαβε να φέρει στην ελληνική τηλεόραση μια πιο «ελεύθερη» γραφή και μας συστήνει μια σειρά γυναικείου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερα σέξι περιγραφή της ζωής της σύγχρονης Ελληνίδας – με τις Έλενα Μεγγρέλη, Ζωή Καραβασίλη, Αλεξάνδρα Κ και τον έμπειρο Στέφανο Μπλάτσο στη σκηνοθεσία (κάθε Τρίτη στις 23.40).

Νέα προγράμματα και προσθήκες:
Κάθε Κυριακή στις 21.15, το κανάλι εγκαινιάζει την ενότητα Mega Θέατρο, με γνωστές θεατρικές παραστάσεις που θα προβάλλονται μαγνητοσκοπημένες – η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα με την σάτιρα των Ρέππα-Παπαθανασίου «Βάλ’τον υπουργό στην πρίζα». Το βραδινό show που αναμενόταν να παρουσιάσει ο Μάρκος Σεφερλής παίρνει προς το παρόν αναβολή, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Μετά από έντονο παρασκήνιο, διευθυντής ανέλαβε ο Νίκος Στραβελάκης, και στην παρουσίαση επέστρεψε η Όλγα Τρέμη (που είχε αποχωρήσει με ένα δακρύβρεχτο αντίο λίγους μήνες πριν), με σχολιαστή τον Νίκο Ευαγγελάτο.

ΑΝΤ1

Επιστρέφουν στο prime time:
*Οι Συμμαθητές:
Η καθημερινή σειρά με τις ‘80s αναφορές και τα κωμικά μπερδέματα μιας παρέας παλιών συμμαθητών συνεχίζεται καθημερινά στις 21.15.
*Ταμάμ: Ελλάς-Τουρκία συμμαχία, χάρη στην κωμική οικογενειακή ιστορία μιας πολυπολιτισμικής οικογένειας που συμβιώνει στην Αθήνα του σήμερα.
*Τρίχες: Ρήγας-Αποστόλου συνεχίζουν χωρίς το παλιό τους μπρίο, αλλά με πολλές παρεξηγήσεις και άφθονα γκεστ στο κομμωτήριο «Hair&Sex» του Θησείου.
*Εκδρομή: Επιστρέφει για την πορεία προς το φινάλε της η σειρά μυστηρίου με την Λίνα Σακκά και τους ετερόκλητους αποκλεισμένους σε ένα ξενοδοχείο του Βερμίου, όπου καραδοκεί ένας δολοφόνος.

Νέα προγράμματα και σειρές:
Casting νέων ηθοποιών ανακοίνωση η ANTS του ομίλου ΑΝΤ1 με επικεφαλής τον Πέτρο Μπούτο, και οι φήμες κάνουν λόγο για νεανική ρομαντική σειρά που θα δούμε τον προσεχή Μάρτιο στο κανάλι. Επίσης, το γνωστό talent show The Voice επιστρέφει με νέο κύκλο τον Φεβρουάριο – στην κριτική επιτροπή σταθερά οι Βανδή, Ρέμος, Ασλανίδου και Μιχάλης (Stavento).

ALPHA

Επιστρέφουν στο prime time:
*Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα
: Ολόφρεσκα επεισόδια για την Μουρμούρα, με τα τριών γενεών ζευγάρια που ζουν ιστορίες καθημερινές συζυγικής τρέλας, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.
*Το Σόι μου: Περισσότερα οικογενειακά μπερδέματα θα δούμε στο «Σόι», όταν αυτό επιστρέψει από την χειμερινή του ανάπαυλα – κάθε Πέμπτη στις 21.00.

Νέα σειρά:
*10η Εντολή
: Μετά από δέκα χρόνια απουσίας, η σειρά ανεξιχνίαστων εγκλημάτων και σκοτεινών υποθέσεων βασισμένων σε πραγματικά συμβάντα του Πάνου Κοκκινόπουλου (οι παλιοί κύκλοι της οποίας κάνουν ακόμη υψηλά νούμερα τηλεθέασης στις μεταμεσονύκτιες επαναλήψεις τους) επιστρέφει με νέα επεισόδια τον ερχόμενο μήνα.
Νέα προγράμματα:
Μπορούμε να τρώμε και να μην παχαίνουμε; Να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά χωρίς το άγχος της ζυγαριάς, των θερμίδων και των κιλών; Υπάρχει τρόπος; Υπάρχουν τέτοια γλυκά; Η Ελληνοαμερικανίδα σεφ Μαρίσα Τσόρτσιλ (Marisa Churchill) μέσα από τη νέα εκπομπή του Alpha Sweet & Skinny, μας δίνει την απάντηση και μας ετοιμάζει πεντανόστιμα γλυκά με χαμηλά λιπαρά – έρχεται στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΣΚΑΪ

Νέα προγράμματα:
*Η τελευταία Λέξη
: Ο Παύλος Τσίμας εντάσσεται στο δυναμικό του ΣΚΑΪ και κάθε Κυριακή βράδυ θα παρουσιάζει εκπομπή με θέμα που άπτεται της επικαιρότητας, με ρεπορτάζ και καλεσμένους.
*Happy Cook: Ο Ευτύχης Μπλέτσας προσθέτει άλλη μία εκπομπή μαγειρικής στο ήδη γεμάτο από αυτές πρόγραμμα του καναλιού, ετοιμάζοντας κάθε μεσημέρι στις 14.30 εύκολες συνταγές.
*Ακραίως: Ο Τάκης Χατζής κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί υποδέχεται καλεσμένους σε μια εκπομπή πολιτικού λόγου.

STAR

Η μοναδική ελληνική (για την ακρίβεια ελληνο-κυπριακή) σειρά του σταθμού, «Όρκοι Σιωπής», δεν κατάφερε να συγκινήσει τους τηλεθεατές, γι’ αυτό «εξορίζεται» μαζί με την τουρκική σειρά «Μαύρο Τριαντάφυλλο» στην πρωινή καθημερινή ζώνη (8.00-10.00). Έτσι, έμεινε ένα κενό στην απογευματινή ζώνη, το οποίο προς το παρόν καλύπτεται με «Back to 80s» ταινίες – αναμένεται η απόκτηση των δικαιωμάτων κάποιας νέας ξένης σειράς από το κανάλι. Κατά τα άλλα, ποντάρει κλασικά σε ξένες ταινίες και ξένες σειρές. Θα προβληθούν λοιπόν νέοι κύκλοι των εξής σειρών: NCIS (11ος κύκλος, Τρίτη-Παρασκευή στις 21.00), Covert Affairs (Σάββατο στις 18.45), 2 Broke Girls (Κυριακή στις 16.45), Heart of Dixie (Σάββατο στις 17.50) και Νόμος και Τάξη: Ειδική Ομάδα (Δευτέρα-Πέμπτη στις 0.15).

ΝΕΡΙΤ
Νέα χρονιά, νέο κανάλι για τη δημόσια τηλεόραση. Από την πρωτοχρονιά βρίσκεται στον αέρα το «ΝΕΡΙΤ Plus». Στην πρώτη περίοδο λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ plus, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παιδικές και νεανικές εκπομπές, ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα του παρελθόντος, αλλά και αξιόλογες ελληνικές σειρές και εκπομπές λόγου και πολιτισμού από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σε επόμενο διάστημα, η ΝΕΡΙΤ plus θα εκπέμψει νέο πρόγραμμα με ειδικές ζώνες για όλα τα τηλεοπτικά κοινά (ΝΕΡΙΤ Kids, Life και Sports). Κάθε Δευτέρα στις 22.00 επίσης επιστρέφει το θρυλικό «Θέατρο της Δευτέρας» από το αρχείο της ραδιοτηλεόρασης, ενώ εγκαινιάζονται και νέες εκπομπές λόγου:

Κάθε Δευτέρα στις 19.00 η Κατερίνα Σχινά, ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, ο Σπύρος Γιανναράς και η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη… ξαναβάζουν τα «Βιβλία στο κουτί». Η μόνη φιλαναγνωστική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, συνεχίζει με νέο κύκλο επεισοδίων στη ΝΕΡΙΤ plus, παρακολουθώντας από κοντά την συγγραφική περιπέτεια. Οι συντελεστές της εκπομπής, συναντούν τους συγγραφείς, μιλούν μαζί τους και προτείνουν νέα βιβλία της σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής.

Η ιστορική εκπομπή «Μονόγραμμα», επιστρέφει με νέο κύκλο επεισοδίων στη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ plus, κάθε Τρίτη στις 19.30. Σε κάθε επεισόδιο, ένας σημαντικός άνθρωπος της επιστήμης ή της τέχνης, αυτοβιογραφείται μπροστά στην κάμερα.

Τα νέα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Εποχές και συγγραφείς» θα μεταδίδονται κάθε Τετάρτη στις 19.00. Η σειρά αναφέρεται στη ζωή και το έργο Ελλήνων πεζογράφων και ποιητών, από το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι τις ημέρες μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v