Η σεζόν… τώρα ξεκινά!

Νέες σειρές (επιτέλους), εκπομπές, talk shows, επιστροφές δυνατών ονομάτων και καινούριες σινεφίλ ζώνες ανακοινώνονται από όλους τους σταθμούς, κάνοντάς μας να πιστέψουμε πως αυτόν τον Μάρτιο… θα έχουμε Οκτώβριο.
Η σεζόν… τώρα ξεκινά!
του Γιώργου Κόκουβα

Έφτασε η αρχή της φετινής σεζόν. Ναι, με πέντε μήνες καθυστέρησης. Η παγκόσμια πρωτοτυπία της ελληνικής τηλεόρασης, να τρέχει δηλαδή μισή σεζόν χωρίς ουσιαστικό πρόγραμμα, μπαλώνοντας τα κενά των επαναλήψεων με τουρκικά σίριαλ και εκπομπές «βρες τη λέξη και χάσε 5 ευρώ», οδήγησε τους καναλάρχες στην απόφαση να προβάλλουν φρέσκο πρόγραμμα… τρεις μήνες πριν τελειώσει η σεζόν.

Κάτι σαν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, που κάνουν χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα και πραγματοποιούν εξτρά μεταγραφικές κινήσεις – ή κάτι σαν το Game of Thrones που ξεκινά Μάρτιο, αλλά με το ένα τρισχιλιοστό του budget του, οι νέες σειρές και εκπομπές της ελληνικής TV ανακοινώνονται δειλά-δειλά, χωρίς βέβαια να μας ενθουσιάζουν. Συγκεκριμένα:

-Στο Mega, από την εβδομάδα που ξεκινά στις 18/3 θα δούμε εκτός απροόπτου τα σίριαλ «Με τα Παντελόνια κάτω» και «Πίσω στο σπίτι». Στο πρώτο, μία ομάδα ανθρώπων (Κώστας Βουτσάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Φωτεινή Τσακίρη, Γεράσιμος Γεννατάς, Μάριος Αθανασίου κ.α.) λόγω της κρίσης αποφασίζει να μείνει σε ένα κάμπινγκ με ευτράπελες συνέπειες (βασισμένο σε ισπανική σειρά), ενώ το δεύτερο θα είναι η συνέχεια της περσινής (πολύ κακής, αλλά δημοφιλούς) κωμωδίας, στην οποία τα παιδιά του Θοδωρή Αθερίδη και της Μαρίας Καβογιάννη επιστρέφουν στο πατρικό (μαντέψτε) λόγω κρίσης. Την ίδια εβδομάδα, επιστρέφει στις ζωές μας ο «Όμορφος Κόσμος» του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ενώ μας αφήνει χρόνους το Masterchef 2 αλλά έρχεται το Dr Cook με τον σεφ Γιάννη Λουκάκο. Στο «μεγάλο κανάλι» επιστρέφει τον Απρίλιο και η συμπαθέστατη ομάδα stand up comedy «Κάψε το Σενάριο».

-Στον ANT1, στα μέσα Μαρτίου θα κάνει πρεμιέρα το νέο talk show του Γιώργου Παπαδάκη, και την ίδια περίοδο επιστρέφει η εκπομπή εφηβικής φάρσας «Πλάκα Κάνεις» με τους Βλάχο-Πούμπουρα που σημείωσε επιτυχία σε παλαιότερες σεζόν, ενώ κάνει πρεμιέρα και το τηλεπαιχνίδι «Κράτα γερά», όπου θα διαγωνίζονται ένας celebrity με έναν παίκτη απέναντι σε ένα αντίστοιχο ζευγάρι, απαντώντας σε ερωτήσεις… πάνω στο τρενάκι του τρόμου του Allou Fun Park. Αναμένονται επίσης και το «Biggest Game Show» (παραλλαγή των «Παιχνιδιών χωρίς σύνορα» με παίκτες από έξι χώρες), ενώ αρχίζουν γυρίσματα –με σκοπό πιθανή προβολή κάποιων επεισοδίων φέτος και των υπόλοιπων στην αρχή της ερχόμενης σεζόν- οι σειρές «Βαβέλ» (η μεγάλη επιστροφή του Χάρη Ρώμα) και «Αγάπη, Μάνα και Αδελφή» (η ακόμη πιο μεγάλη επιστροφή του Θοδωρή Πετρόπουλου των «Εγκλημάτων» και του «Είσαι το ταίρι μου»). Θετικό ακούγεται, σε σύγκριση με την ζώνη «80’s greek lovers» που εγκαινίασε τον τελευταίο καιρό για την απογευματινή του ζώνη το κανάλι, με ταινίες όπως «Η γυναικάρα απ’ το Κιλκίς» και «Λαλάκης ο Εισαγόμενος».

-Στον ALPHA, επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό ο Λάκης Λαζόπουλος στο πόστο του τις Τρίτες, για να καπαρώσει και πάλι την πρώτη θέση στους πίνακες τηλεθέασης. Επιπλέον, επιστρέφουν δριμύτερες οι «Οικογενειακές Ιστορίες», ενώ τον Μάρτιο αρχίζει και η νέα εκπομπή «Έτσι απλά» με τέσσερις «φρέσκες» παρουσιάστριες που θα επιδεικνύουν χρηστικούς τρόπους για εργασίες του σπιτιού, του κήπου και της καθημερινότητας (κάθε Σάββατο μεσημέρι).

-Στην ΕΡΤ, έρχονται τα ευχάριστα (για τους σινεφίλ κυρίως) νέα, αφού η διοίκηση απάντησε στις φήμες για οριστικό κλείσιμο της ΕΤ1, με εξαγγελίες νέων ζωνών και προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν τα «Πρωτοσέλιδα Ιστορίας», δηλαδή ιστορικά, οικολογικά και ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ (κάθε Τρίτη βράδυ), την ιταλική καθημερινή σειρά «Θυμάμαι» της RAI, και ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, που θα προβάλλονται ως εξής: Ευρωπαϊκό σινεμά την Δευτέρα, νέο ελληνικό σινεμά την Τρίτη, θεματικές ταινίες την Τετάρτη, οσκαρικά ντοκιμαντέρ την Πέμπτη, σπουδαίοι πρωτεργάτες του σινεμά που έχουν ξεχαστεί ή δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα την Παρασκευή, αμερικανικό σινεμά το Σάββατο, παγκόσμιες «επιτυχίες» την Κυριακή και «απαγορευμένες» ταινίες κάθε βράδυ στη 1.00, όπως για παράδειγμα οι Άλπεις και η Στρέλλα.

Εν τω μεταξύ, στην ΝΕΤ ετοιμάζουν διεύρυνση των ζωνών ξένων σειρών, με την προσθήκη του «Χορεύοντας με την Τζαζ» (BBC), του αστυνομικού «Death in Paradise» και του αμερικανικού «Boss». Από του χρόνου, περιμένουμε και… Μανούσο Μανουσάκη στην κρατική τηλεόραση, με την ακριβή παραγωγή που τιτλοφορείται «Ουζερί Τσιτσάνης».

*Προς το παρόν, δείτε τα νούμερα αυτής της εβδομάδας
Τα 10 κορυφαία προγράμματα για την εβδομάδα 18-24/2/2013

Τα μερίδια των τηλεοπτικών σταθμών για την ίδια εβδομάδα

Πηγή: NIELSEN AUDIENCE MEASUREMENT
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v