Τι μας τη σπάει στα μέσα μεταφοράς το καλοκαίρι

Οι μυρωδιές, τα μειωμένα δρομολόγια, το ποδοπάτημα στα λεωφορεία που πηγαίνουν θάλασσα και όσα ακόμα δεν αντέχουμε στα ΜΜΜ τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τι μας τη σπάει στα μέσα μεταφοράς το καλοκαίρι
Υπάρχει ένα καλό: Η κίνηση στους δρόμους μειώνεται αισθητά, και για την απόσταση που τον χειμώνα χρειαζόσουν μία ώρα, τώρα χρειάζεσαι τη μισή. Αλλά κάπου εκεί σταματούν τα θετικά και αρχίζουν τα προβλήματα. Ιδού γιατί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα δεν είναι και το πιο παραδεισένιο μέρος τους καλοκαιρινούς μήνες.



Τα καλοκαιρινά δρομολόγια
Άνθρωποι είναι και οι οδηγοί και χρειάζονται άδειες, αλλά στα ήδη μειωμένα δρομολόγια κάθε γραμμής, το καλοκαίρι η συχνότητά τους γίνεται πιο αραιή και από αυτή των ΚΤΕΛ. Δύο φορές την ώρα μπορείς να πας στη Λούτσα, μία φορά την ώρα Αλεξάνδρας-Χαλάνδρι.

Τα καλοκαιρινά δρομολόγια ΙΙ
Ναι, τον Αύγουστο είναι λογικό να μειωθούν τα δρομολόγια, αλλά αυτή το πρόγραμμα (που έχει ήδη υποστεί μείωση της μείωσης, ώ μείωση) παραμένει βολικότατα(;) σε ισχύ ως το βαθύ φθινόπωρο, όταν όλοι έχουν γυρίσει για τις δουλειές τους.

Τα χαλασμένα air condition
Πώς γίνεται πάντα να πετυχαίνεις όχημα με κάποιο πρόβλημα – συνήθως στον κλιματισμό; Αφού είναι που είναι ελάχιστα τα οχήματα που κυκλοφορούν από Ιούλιο, γιατί τουλάχιστον δεν χρησιμοποιούνται μόνο τα πιο καινούρια λεωφορεία και τρόλεϊ, που δεν έχουν πρόβλημα με το aircdondition;



Ο χαμός με τις βαλίτσες στον Ηλεκτρικό
Τόση κίνηση έχει το λιμάνι του Πειραιά. Χιλιάδες τουρίστες φτάνουν απ’ τα νησιά και φεύγουν από αυτά. Και ο κυριότερος τρόπος να μετακινηθούν από και προς το λιμάνι είναι ο ΗΣΑΠ. Μήπως χρειάζεται καλύτερο προγραμματισμό δρομολογίων; Ίσως, πλέον και μια ανανέωση συρμών;

Αυτός εδώ ο χειρότερος χαμός στο διαβόητο λεωφορείο 122 που πηγαίνει προς τις παραλίες:


Η απουσία αποσμητικού
Έχει 40 βαθμούς. Βγαίνεις έξω. Ξέρεις ότι θα ιδρώσεις σαν σουβλατζής μπροστά στη θράκα. Και ξέρεις ότι θα στοιβαχτείς στο τρόλεϊ με μερικές δεκάδες άμοιρους συμπολίτες σου. Επένδυσε σε ένα αποσμητικό. Κάνει όσο ένα εισιτήριο.



Τα συστήματα της τηλεματικής που δεν λειτουργούν (πάντα)
Περιμένεις που περιμένεις πάνω από μισή ώρα στη στάση, τουλάχιστον ας ξέρεις πόσο ακόμα θα περιμένεις. Δυστυχώς, είναι πολλοί ακόμη οι οδηγοί που δεν μπαίνουν στον κόπο να ανοίξουν το σύστημα των έξυπνων στάσεων, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για πιθανό κίνδυνό τους από την ακτινοβολία του συστήματος έξυπνων εισιτηρίων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v