Τα πιο παράξενα φετίχ που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν

Ξέρατε ότι υπάρχει κόσμος που ερεθίζεται με το γαργάλημα; Ή με το κρύο; Μερικά σεξουαλικά γούστα είναι κάπως πιο παράξενα από άλλα.
Τα πιο παράξενα φετίχ που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν
της Ηρώς Κουνάδη

Κανόνας νούμερο ένα: Από τη στιγμή που συμφωνούν και οι δύο (ή οι όσοι) εμπλεκόμενοι, τίποτα δεν είναι κακό στο σεξ. Κανόνας νούμερο δύο: Άλλοι κανόνες δεν υπάρχουν. Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορούμε να ομολογήσουμε ότι εντάξει, κανόνες μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά κάποια γούστα θα μπορούσες να τα πεις και ασυνήθιστα. Όπως ας πούμε την κνησμολαγνεία που είναι η σεξουαλική διέγερση η οποία προκαλείται από το γαργαλητό (!) ή το άλλο της μισό, την τιτιλαγνεία (από το λατινικό titilandus) που είναι η σεξουαλική διέγερση την οποία νιώθεις (;) όταν γαργαλάς κάποιον άλλο. Υπάρχει, επίσης, η ψυχροφιλία, που είναι η σεξουαλική διέγερση του να κρυώνεις, ή του να βλέπεις άλλους να κρυώνουν. Κι ακόμα δεν έχετε ακούσει τίποτα…

Ursusagalmatophilia: Αγαλματοφιλία είναι η σεξουαλική έλξη προς αγάλματα ή κούκλες βιτρίνας. Ούρσους-αγαλματοφιλία, τώρα, από τη λατινική λέξη για την αρκούδα, είναι η σεξουαλική έλξη προς ανθρώπους με στολές ζώων. Φετίχ ιδιαίτερα δημοφιλές, με ολόκληρες κοινότητες ανά τον κόσμο, τα μέλη των οποίων αποκαλούνται “furries” ή “plushies”, από την αγγλική λέξη για τα λούτρινα ζωάκια.

Salirophilia: Κάποιοι θέλουν τον σεξουαλικό τους παρτενέρ καθαρό, κάποιοι άλλοι, πάλι, τον θέλουν βρώμικο. Και όταν λέμε βρώμικο, εννοούμε πολύ βρώμικο: Βουτηγμένο στο χώμα, λερωμένο με λάσπη, με μουτζουρωμένο make-up και σκισμένα ρούχα. Έξτρα πόντοι ηδονής αν μπορούν να λερώσουν οι ίδιοι τον παρτενέρ τους. Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό salir, λερώνω, και δεν πρέπει να συγχέεται με την salophilia, που είναι η σεξουαλική διέγερση από το αλάτι και οτιδήποτε αλμυρό (όπως τον ανθρώπινο ιδρώτα) και προέρχεται από το λατινικό sal, που είναι το αλάτι. 

Autonepiophilia: Σας ακούγεται παράξενη λέξη; Γραμμένη στα ελληνικά είναι πιο εύκολα κατανοητή: Αυτονηπιοφιλία. Τι έχουμε εδώ; Ενήλικες που φορούν πάνες για σεξουαλικούς λόγους –κάποιοι συνδυάζοντάς τις με μωρουδιακή συμπεριφορά, κάποιοι άλλοι όχι. Προσοχή-προσοχή: Δεν πρέπει να συγχέεται με την παιδοφιλία, καθότι οι αυτονηπιόφιλοι δεν αναζητούν σε καμία περίπτωση ανήλικους παρτενέρ.

Hybristophilia: Ναι, από την ελληνική λέξη ύβρις, αλλά όχι, δεν είναι το γνωστό φετίχ με τις βρισιές στο κρεβάτι. Είναι η σεξουαλική έλξη προς ανθρώπους που έχουν διαπράξει εγκλήματα, κατά προτίμηση σοβαρά, αλλιώς γνωστή και ως Σύνδρομο Bonnie και Clyde. Συνηθισμένο φετίχ που εξηγεί το φαινόμενο καταδικασμένοι σε φυλάκιση serial killers, βιαστές, δολοφόνοι και πάει λέγοντας να λαμβάνουν… τόνους ερωτικά γράμματα και προτάσεις γάμου στη φυλακή. Μια λίστα με πολλά διάσημα παραδείγματα έχει η Wikipedia, εδώ.

Dacryphilia: Καλά το καταλάβατε, δακρυφιλία είναι η σεξουαλική διέγερση που προκαλείται από τα δάκρυα –όχι τα δικά σας, κάποιου άλλου, που τον έχετε κάνει να κλάψει, εξ ου και εμπίπτει συνήθως στις γνωστές ως BDSM παραφιλίες. 

Somnophilia: Σας αρέσει να κοιτάζετε τον σύντροφό σας όταν κοιμάται; Μήπως σας αρέσει… πολύ («πολύ» είναι το σημείο στο οποίο ερεθίζεστε σεξουαλικά); Τότε έχετε κι εσείς ένα φετίχ γνωστό ως σομνοφιλία, από τη λατινική λέξη για τον ύπνο, ή απλούστερα γνωστό ως Σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης –για την ακρίβεια, του πρίγκιπα της Ωραίας Κοιμωμένης. Οι ψυχολόγοι αποδίδουν και σε αυτό σαδιστικές προεκτάσεις, διότι μπορεί να συνδέεται λένε με την αίσθηση του απόλυτου ελέγχου επάνω σε έναν παρτενέρ που δεν έχει πλήρως τις αισθήσεις του. Σε προχωρημένα στάδια, η σομνοφιλία μπορεί να εξελιχθεί σε νεκροφιλία. 

Formicophilia: Προέρχεται από την λατινική λέξη formica, που είναι το μυρμήγκι, και αν ακόμα δεν υποψιαστήκατε κάτι, θα πάρουμε βαθιά ανάσα και θα το πούμε: Είναι μια μορφή ζωοφιλίας, και συγκεκριμένα η σεξουαλική διέγερση που προκαλείται από έντομα τα οποία περπατούν/ τσιμπούν/ δαγκώνουν τα γεννητικά όργανα ή άλλα σημεία του ανθρώπινου σώματος. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v