90χρονες ομοφυλόφιλες παντρεύονται 72 χρόνια μετά

Ένα ζευγάρι 90χρονων ομoφυλόφιλων γυναικών από την Αμερική κατάφερε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και να επισημοποιήσει την 72 ετών σχέση του.
90χρονες ομοφυλόφιλες παντρεύονται 72 χρόνια μετά
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 72 ολόκληρα χρόνια έκαναν υπομονή η Vivian Boyack και η Alice Dubes, ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών από τις ΗΠΑ, μέχρι να ευοδωθούν οι συνθήκες για να επισημοποιήσουν την σχέση τους.

Οι δύο γυναίκες, 91 και 90 ετών αντίστοιχα, παντρεύτηκαν το περασμένο Σάββατο στην Πρωτοχριστιανική Εκκλησία του Ντάβενπορτ στην πολιτεία της Αϊόβα, «σφραγίζοντας» έναν έρωτα που ξεκίνησε το 1942, όταν πρωτογνωρίστηκαν.

Το ζευγάρι κάθισε σε αναπηρικά αμαξίδια εντός του ναού, περιτριγυρισμένο από στενούς φίλους και συγγενείς, κρατώντας η μία το χέρι της άλλης. Η ιερέας που τέλεσε το μυστήριο δήλωσε πως "πρόκειται για τον εορτασμό ενός γεγονότος που έπρεπε να είχε συμβεί πολύ νωρίτερα".

Οι δύο γυναίκες σημείωσαν πως έζησαν μια υπέροχη ζωή, ταξιδεύοντας σε καθεμία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, στον Καναδά και την Ευρώπη και πως χρειάστηκε πολλή αγάπη και σκληρή προσπάθεια για να διατηρηθεί η σχέση επί 72 χρόνια. Σημειώνεται πως στην πολιτεία της Αϊόβα, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών επετράπησαν για πρώτη φορά το 2009.

Πηγή: Independent 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v