Έρευνα: Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αρνητική επιρροή

Νέα έρευνα αποδεικνύει τον αρνητικό αντίκτυπο των social networks που κάνουν τους χρήστες τους δύσπιστους και δυστυχείς.
Έρευνα: Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αρνητική επιρροή
Τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι τόσο αθώα όσο μπορεί να σκεφτεί κανείς και μια έρευνα ιταλικού Πανεπιστημίου δείχνει πως όντως υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις της μαζικής «προσήλωσης» στα social networks.

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Fabio Sabatini του ιταλικού Πανεπιστημίου Sapienza και του Francesco Sarracino της Εθνικής Στατιστικής υπηρεσίας του Λουξεμβούργου, οι 50.000 συμμετέχοντες είχαν ερωτηθεί σχετικά με τις ιντερνετικές τους συνήθειες και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι με την παρούσα ζωή τους. Μεταξύ άλλων κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το πόσο συχνά συναναστρέφονται με τους φίλους τους και εάν έχουν εμπιστοσύνη στους άλλους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άνθρωποι που προτιμούν τις πρόσωπο με πρόσωπο συναναστροφές, εμπιστεύονται τους άλλους περισσότερο, και γενικά αξιολογούν τη ζωή τους πιο αισιόδοξα. Αντίθετα, οι λάτρεις των on-line συναναστροφών ομολόγησαν πως έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη και νιώθουν πιο ευάλωτοι.

Ο Sabatini και ο Sarracino υπογραμμίζουν ότι η ύπαρξη ρατσιστικών σχολίων και κοινωνικού μίσους στα κοινωνικά δίκτυα κάνουν τους χρήστες όλο και πιο δύσπιστους, και σημειώνουν πως ο αντίκτυπος των κοινωνικών δικτύων σε γενικές γραμμές είναι περισσότερο αρνητικός παρά θετικός.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v