Οι πιο ρομαντικές φωτογραφίες όλων των εποχών

Δέκα αγαπησιάρικες, και βαθιά συγκινητικές, φωτογραφίες που υπόσχονται να σας κάνουν να χαμογελάσετε –ή και να δακρύσετε.
Οι πιο ρομαντικές φωτογραφίες όλων των εποχών
Διάσημοι και μη, έρωτες που άντεξαν στον χρόνο, έρωτες που άντεξαν στον… πόλεμο και έρωτες που δεν άντεξαν –και γι’ αυτό είναι ακόμα πιο σπαραξικάρδιοι. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν υπόσχονται να σας κάνουν να χαμογελάσετε. Ή να σας ραγίσουν την καρδιά. Ή και τα δύο.


Η Νέα Υόρκη γιορτάζει το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κι αυτός ο ναύτης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε μια νοσοκόμα. Ναι, δεν είναι ζευγάρι, είναι μια άγνωστή του νοσοκόμα.


Ζευγάρι στις διαδηλώσεις του Βανκούβερ στον Καναδά το 2011. Η κοπέλα έχει μόλις χτυπηθεί από την Αστυνομία.


Η Lauren Bacall και ο Humphrey Bogart γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας της Bacall, “To Have and Have Not” και παντρεύτηκαν το 1945. Όταν ο Bogart πέθανε, δώδεκα χρόνια αργότερα, σε ηλικία 57 ετών, ζήτησε να θαφτεί με μια μικρή χρυσή σφυρίχτρα που είχε χαρίσει στην Bacall πριν παντρευτούν. Η σφυρίχτρα είχε χαραγμένη μια ατάκα από την ταινία: «Αν χρειαστείς τίποτα, απλά σφύρα».


Η Βασίλισσα Ελισάβετ γνώρισε τον Φίλιπ όταν ήταν 13 ετών, και τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Αρραβωνιάστηκαν κρυφά το 1946, και ενώ η οικογένειά της επέμενε να περιμένουν μέχρι τουλάχιστον τα 21α της γενέθλια για να το ανακοινώσουν, εκείνοι τελικά παντρεύτηκαν το 1947. Τον κοιτάζει με το ίδιο ακριβώς βλέμμα μέχρι σήμερα.


Ο Richard Burton και η Liz Taylor παντρεύτηκαν και χώρισαν δύο φορές. Παρέμειναν ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής τους, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να «στεριώσουν» μαζί σε μια συμβατική καθημερινότητα όπως εκείνη του γάμου.


Ένας στρατιώτης φεύγει για το μέτωπο, παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Ο John Lennon και η Yoko Ono ζωγραφίζουν μαζί στο διαμέρισμά τους στο Greenwich Village, το 1972.


Στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς της Καλιφόρνια κρέμεται, στην κυριολεξία, από το τραίνο για να αποχαιρετίσει με ένα φιλί την γυναίκα του. Λος Άντζελες, 1950. 


Η λεζάντα γράφει «Αγαπητή φωτογραφία, Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα είχαμε».

Η.Κ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v