Βράδια χωρίς τηλεόραση: Τι να κάνετε μετά το off

Κλείνουμε τις τηλεοράσεις μας και ανακαλύπτουμε έναν ολόκληρο κόσμο δυνατοτήτων στο σπίτι, είτε μείνουμε μόνοι είτε μαζέψουμε και την παρέα.
Βράδια χωρίς τηλεόραση: Τι να κάνετε μετά το off
της Ηρώς Κουνάδη

Γυρίζεις κομμάτια από τη δουλειά –ή από την αναζήτηση δουλειάς– ζεσταίνεις φαγητό, απλώνεσαι στον καναπέ και πατάς το κουμπί στο τηλεκοντρόλ. Και προτού το καταλάβεις, έχουν περάσει τρεις ώρες –ή ακόμα χειρότερα, έχει ξημερώσει κι εσύ ξυπνάς στον καναπέ. Ώρες κατά τις οποίες δεν έκανες τίποτα. Και δεν εννοούμε τίποτα δημιουργικό, ή χρήσιμο, ή τίποτα που να έχεις να διηγηθείς στα εγγόνια σου. Εννοούμε ένα απόλυτο τίποτα –δεν θυμάσαι καν αν τι είδες, αν σου άρεσε, τι έγινε στο τέλος του επεισοδίου εκείνου του εντελώς αδιάφορου σήριαλ.

Μετά από κάτι τέτοιες βραδιές, πολλοί από εμάς πήραν την απόφαση να πετάξουν την τηλεόρασή τους. Οι λιγότερο δραστικοί, πατήσαμε απλώς το off και ανακαλύψαμε έναν ολόκληρο κόσμο δυνατοτήτων και γεμάτων ωρών μέσα στο σπίτι –εντάξει, και έξω από αυτό, αλλά αυτά σας τα αναλύουμε σχεδόν καθημερινά σε αυτήν εδώ τη στήλη. Ιδού έξι από τις καλύτερες ιδέες μας για να αντισταθείτε στον πειρασμό να ανοίξετε την τηλεόραση τα βράδια που θα μείνετε μέσα.

Μόνοι στο σπίτι

Έχω διάβασμα: Ρίξτε μια ματιά στη βιβλιοθήκη σας. Πόσα βιβλία βλέπετε να σκονίζονται αδιάβαστα εδώ και αιώνες; Αν απαντήσατε «κανένα», εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένες τις καλύτερες προτάσεις μας για ό,τι φρέσκο κυκλοφορεί στην αγορά. Και για να προλάβουμε τις γκρίνιες του τύπου «δεν έχω λεφτά για βιβλία», θυμίζουμε ότι εδώ έχουμε συγκεντρωμένες τις διευθύνσεις όλων των ανταλλακτικών βιβλιοθηκών της πόλης, που περιμένουν να σας εφοδιάσουν με εντελώς δωρεάν καινούρια αναγνώσματα, σε αντάλλαγμα για τα βιβλία που λέγαμε ότι σκονίζονται στη βιβλιοθήκη σας. Και αν τα βιβλία δεν συγκαταλέγονται στα αγαπημένα σας χόμπι, έχουμε επτά βιβλιο-προτάσεις για όσους δε διαβάζουν βιβλία, για να ξεκινήσετε. Θα σας αρέσει.

Μάθε, παιδί μου, YouTube: Αν λέγαμε στους παππούδες μας ότι θα είχαμε τους καλύτερους καθηγητές του κόσμου στο σαλόνι μας με το πάτημα ενός κουμπιού, πιθανότατα θα μας ζήλευαν. Εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα που τριάντα χρόνια πριν δεν υπήρχε ούτε στην πιο τρελή φαντασία, και παρακολουθήστε μία από τις διαλέξεις που προσφέρουν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου εντελώς δωρεάν. Από την φιλοσοφία μέχρι τον κινηματογράφο, και από την οικονομία (που διδάσκει ο φετινός Νομπελίστας στο Yale) μέχρι τη ρωμαϊκή αρχιτεκτονική, ό,τι και αν σας ενδιαφέρει θα το βρείτε με ένα μόνο κλικ σε βιντεάκι στο YouTube –τα έχουμε όλα συγκεντρωμένα εδώ.

Εκτελούνται εργασίαι: Πόσο καιρό τώρα λέτε ότι θα βάλετε επιτέλους μια τάξη στην ντουλάπα σας; Ή ότι θα φτιάξετε μια χουχουλιαστή γωνιά για διάβασμα στο σαλόνι, με ήδη υπάρχοντα αντικείμενα; Ότι θα οργανώσετε τα gigabytes επί gigabytes των φωτογραφιών στον υπολογιστή σας; Βάλτε μουσική και εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο για να κάνετε κάτι πραγματικά χρήσιμο –που σε πολλές περιπτώσεις θα σας εξασφαλίσει περισσότερες ευχάριστες βραδιές (και μέρες) χωρίς τηλεόραση στο σπίτι.

Σπίτι με παρέα

Τα παιδία παίζει: Προφανές όσο λίγα πράγματα, κι όμως ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, το να μαζέψετε την παρέα για επιτραπέζια εγγυάται άπειρες ώρες γέλιου και ανέξοδης διασκέδασης. Δείτε μερικές από τις αγαπημένες μας προτάσεις εδώ και εδώ.

Ο σεφ που κρύβεται μέσα σας: Μπορεί να λατρεύετε τη μαγειρική, ή μπορεί και να τη μισείτε –για την ακρίβεια, θα προτιμούσαμε να τη μισείτε, για να έχετε το προνόμιο να αλλάξετε γνώμη. Όπως και να ‘χει, ένα απόγευμα μαγειρικής με την παρέα ή με το έτερο σας ήμισυ μπορεί να αποδειχθεί τόσο διασκεδαστικό όσο και χαλαρωτικό –αρκεί να συμφωνήσετε ότι κανείς δεν θα ρίξει το φταίξιμο σε κανέναν αν το σχέδιο δεν πάει κατ’ ευχήν και καταφύγετε τελικά στην παλιά κλασική λύση του delivery. Ξεκινήστε με τις καλύτερες προτάσεις για συνταγές που έχουμε συγκεντρώσει εδώ και μην ξεχάσετε να μας στείλετε εντυπώσεις και αποτελέσματα. Θα είμαστε περήφανοι.

Karaoke nights: Δεν είναι τυχαία μία από τις δημοφιλέστερες «παρεΐστικες» διασκεδάσεις σε όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεστε –αν δεν είστε τόσο φανατικοί ώστε να διαθέσετε λεφτά για τον σχετικό εξοπλισμό– είναι μια σύνδεση στο internet και το παλιό καλό YouTube. Πολλά βίντεο υπάρχουν σε karaoke εκδοχή, δηλαδή μόνο με τη μουσική και τα γράμματα των στίχων που πρέπει να τραγουδήσει ο εκάστοτε «διαγωνιζόμενος», αλλά και τα κανονικά βίντεο σας κάνουν μια χαρά, αρκεί ο «διαγωνιζόμενος» να τραγουδά λίγο πιο δυνατά από την Britney ή τον Βασίλη Καρρά. Η υπόλοιπη παρέα βαθμολογεί την εκάστοτε «ερμηνεία» και το γέλιο μέχρι δακρύων είναι εγγυημένο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v