6 ιδέες για τις βροχερές μας μέρες

Θα μείνουμε μέσα ή θα βγούμε έξω; Να μαζέψουμε την παρέα για επιτραπέζια, ή να φορέσουμε γαλότσες και να βολτάρουμε στην πόλη;
6 ιδέες για τις βροχερές μας μέρες
της Ηρώς Κουνάδη 

Αν έπρεπε να μαντέψουμε, θα στοιχηματίζαμε ότι στις πόλεις που βρέχει συχνά η καθημερινότητα δεν μεταβάλλεται στο ελάχιστο από μερικές σταγόνες νερού και έναν γκριζωπό ουρανό. Πώς γίνεται στην Αθήνα, που οι δρόμοι ξαφνικά πλημμυρίζουν αυτοκίνητα, οι πεζοί μοιάζουν περισσότερο να τρέχουν να σωθούν παρά να περπατάνε, και τα café και τα μπαρ αδειάζουν ως διά μαγείας; Ακριβώς το αντίθετο.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι ως κάτοικοι μιας πόλης που δεν έχει τις βροχές ενταγμένες στην καθημερινότητά της, δε δικαιούμαστε να θεωρούμε τις βροχερές ημέρες «ειδικές περιστάσεις» και να αναζητάμε ιδέες σαν αυτές που ακολουθούν για να τις τιμήσουμε, όπως αρμόζει σε κάθε ειδική περίσταση. Είτε προτιμάτε την κλασική αξία του cocooning, είτε «τολμάτε» να αναζητήσετε εναλλακτικές εξόδου αγκαλιά με την ομπρέλα σας, ιδού οι έξι καλύτερες προτάσεις μας για τις βροχερές ημέρες που έρχονται.

Βραδιές με επιτραπέζια: Η συνταγή είναι γνωστή: Η παρέα μαζεύεται στο σπίτι με τους αναπαυτικότερους καναπέδες, οι αχνιστές σοκολάτες έχουν την τιμητική τους, τα ζάρια παίρνουν φωτιά και το (βροχερό) βράδυ περνά σε πολλές περιπτώσεις καλύτερα απ’ ό,τι αν είχαμε βγει όλοι μαζί σε ένα μπαρ. Δείτε τις αγαπημένες μας προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια εδώ και εδώ και μερικές ακόμα ιδέες για σπιτική διασκέδαση με την παρέα εδώ.

Τσάι και συμπάθεια: Δεν υπάρχει στέκι στην Αθήνα που να ταιριάζει περισσότερο με τον βροχερό καιρό, από τις κουκλίστικες τσαγερί της, οι οποίες σερβίρουν αρωματικό τσάι σε πορσελάνινα (κατά κύριο λόγο) σερβίτσια με γεύσεις που μας ταξιδεύουν από την Άπω Ανατολή μέχρι την αφρικάνικη κουλτούρα. Δείτε τις αγαπημένες μας «αχνιστές» αθηναϊκές διευθύνσεις συγκεντρωμένες εδώ, και επιλέξτε μία με μεγάλες τζαμαρίες για να χαζεύετε τις σταγόνες της βροχής ενώ απολαμβάνετε το τσάι σας.



Βιβλιοφίλ… καφέ: Μπορεί να φταίνε οι ταινίες που έχουν χαράξει ανεξίτηλα στη μνήμη μας τη ρομαντική εικόνα του πρωταγωνιστή που διαβάζει σε κάποιο ατμοσφαιρικό café ενώ έξω βρέχει. Μπορεί και όχι –ίσως η εικόνα να είναι ούτως ή άλλως ταιριαστή. Όπως και να ‘χει, μας αρέσει πολύ η ιδέα να πάρουμε το αγαπημένο μας βιβλίο και να το απολαύσουμε, συνοδεία μιας κούπας αχνιστού καφέ (ή τσαγιού, όπως λέγαμε και πριν) σε ένα από τα πολλά ατμοσφαιρικά café της Αθήνας –όπως αυτά που συγκεντρώσαμε εδώ– ή και στο σπίτι. Αν δεν έχετε δημιουργήσει ήδη την ιδανική γωνιά για διάβασμα στο σαλόνι (ακολουθώντας τις οδηγίες μας) μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον βροχερό καιρό για να μείνετε μέσα και να ξεκινήσετε να την φτιάχνετε.

Ρομάντζο για δύο: Δεν είναι μόνο το κρύο καιρός για δύο. Ο βροχερός καιρός είναι πολύ πιο ρομαντικός από τον «σκέτο» χειμώνα –πόσο μάλλον όταν η δυνατή βροχή παρέχει το κατάλληλο soundtrack για χουχούλιασμα στον καναπέ και ερωτικές περιπτύξεις. Τα αναμμένα κεριά είναι προαιρετικά –αν και συμβάλλουν έξτρα πόντους στη ρομαντική ατμόσφαιρα. Και αν η σχέση σας βρίσκεται στο στάδιο εκείνο που μερικές σταγόνες βροχής δεν σας γεννούν αυτομάτως ρομαντικούς συνειρμούς, εδώ έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες ιδέες μας για να την αναθερμάνετε.



Περπατώντας στην πόλη:
Άλλος ένας εντελώς κινηματογραφικός συνειρμός που μας γεννά η βροχή, είναι το περπάτημα με φόντο τα (θολά από την υγρασία) φώτα της πόλης, την αγαπημένη μας μουσική στα αυτιά, τις απαραίτητες γαλότσες στα πόδια –γιατί οι δρόμοι της Αθήνας δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε παντός καιρού– και την ομπρέλα ανά χείρας. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, εδώ έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες νυχτερινές διαδρομές στην πόλη

Ταινιο-μαραθώνιοι: Θρίλερ με την παρέα να χαβαλεδιάζει, ρομαντική κομεντί με το έτερό σας ήμισυ, εκείνη την ταινία που θέλετε χρόνια να δείτε και τώρα που είστε μόνοι στο σπίτι είναι ευκαιρία; Τα άπαντα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μέρες που είναι και μετράμε αντίστροφα για το καινούριο Hobbit; Δέκα σερί επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς; Εσείς αποφασίζετε. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε, με τις προτάσεις (και... αντι-προτάσεις) που θα βρείτε συγκεντρωμένες στη στήλη του κινηματογράφου. Το video club της γειτονιάς ή ο υπολογιστής σας αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v