Ιαπωνία: Η νέα γενιά των θηλυπρεπών ανδρών
Ξεχάστε τους εργασιομανείς Ιάπωνες. Η νέα, «φυτοφάγα» γενιά αρσενικών στην Ιαπωνία πιστεύει ότι η ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από την δουλειά. Πρόκειται άραγε για μία σημαντική κοινωνική επανάσταση ή για μόδα που θα περάσει;

Αν το ψάξει, όμως, κανείς περισσότερο, αυτοί οι θηλυπρεπείς άνδρες αντιπροσωπεύουν κάτι διαφορετικό: Μία ήσυχη, κοινωνική επανάσταση για την οποία πολλοί στην Ιαπωνία έχουν διαμαρτυρηθεί τα τελευταία χρόνια.
Ο Yasuo Takeuchi είναι η επιτομή αυτού του φαινομένου. Μεγάλωσε σε μία πόλη έξω από το Τόκιο και από έναν πατέρα, ο οποίος χρειαζόταν να παίρνει το τρένο για να πηγαίνει στην δουλειά του και να εξοικονομεί έναν αξιοπρεπή μισθό για να συντηρεί την οικογένειά του. Τόσο αυτός, όμως, όσο και άλλοι πατεράδες στην περιοχή, δεν πίεσε ποτέ τον γιο του να κάνει το ίδιο. Αντίθετα, τον άφησε ελεύθερο να επιλέξει εκείνος τον τρόπο ζωής του. Έτσι, ο Takeuchi πήγε στο Τόκιο για να σπουδάσει φυσική και εκεί γνώρισε άτομα που, όπως και αυτός, αρνούνταν να ακολουθήσουν την θλιβερή μοίρα του να δουλεύουν σαν ρομπότ σε τεράστιες ιαπωνικές πολυεθνικές, αρνούνταν να γίνουν μέρος της γραφειοκρατίας. Και που οραματίζονταν μία δουλειά που θα τους καταλάμβανε ένα μικρό, έως και ασήμαντο, μέρος της ζωής τους, πιστεύοντας πως αυτό που μετράει περισσότερο από τα ταξίδια και τα ψώνια είναι οι φίλοι και η οικογένεια.




