Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Έχουμε δέκα και τρεις συμβουλές για να καταφέρεις να μην ξανακολλήσεις ποτέ σε μια κουβέντα που δεν καταλήγει πουθενά.
Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις
*Καν’ το προσωπικό. Μία κουβέντα για τον καιρό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον, άρα θα χρειαστεί να κάνεις μερικές προσωπικές ερωτήσεις στο άλλο άτομο, ρωτώντας την γνώμη του για διάφορα πράγματα.
*Ξεκίνα να αναφέρεσαι σε ζητήματα που σε αφορούν και δες αν ταιριάζετε, βρες μερικούς κοινούς παρονομαστές.
*Προσπάθησε όχι απλά να «επιβιώσεις» από την κουβέντα, αλλά να δείξεις όντως ότι ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις το άτομο που έχεις απέναντί σου.
*Μοιράσου μερικές προσωπικές πληροφορίες, έτσι ώστε ο συνομιλητής σου να νιώσει πιο άνετα και να μοιραστεί κι εκείνος.
*Αν η κουβέντα πάει σε θέματα που δεν γνωρίζεις, μην χαθείς στις σκέψεις σου και μην αρχίσεις να υποκρίνεσαι ότι γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται. Αν μη τι άλλο, ζητώντας από το άτομο να σου εξηγήσει περισσότερα πράγματα που δεν γνωρίζεις, αυτόματα το κάνεις να νιώθει καλύτερα μαζί σου, και ότι έχει κάτι να σου προσφέρει.

*Αν ένα θέμα συζήτησης τελειώσει και η κουβέντα αρχίσει πάλι να φρενάρει, μπορεί να επιστρέψεις σε ένα πιο ενδιαφέρον θέμα που είχατε πιάσει πιο πριν, κάνοντας ακόμα περισσότερες ερωτήσεις.
*Ρώτα το άλλο άτομο για τα χόμπι του. Πολύ απλό, πολύ ειλικρινές, πάντα πιάνει.
*Μην κάνεις ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με ναι και όχι, αλλά ερωτήσεις που θα επεκτείνουν περισσότερο την κουβέντα, ανοίγοντας νέους πιθανούς δρόμους.
*Ρώτα το άλλο άτομο για τα όνειρά του. Όλοι έχουμε όνειρα και όλοι θέλουμε να τα μοιραζόμαστε.
*Φρόντισε οι ερωτήσεις σου να περιέχουν τις εξής λέξεις-κλειδιά: τι, γιατί, πότε, πώς.

*Ρώτα την προσωπική τους γνώμη για κάποιο ζήτημα της επικαιρότητας. Ναι, το ξέρουμε πως αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε όχι και τόσο ψύχραιμες κουβέντες, αλλά είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε αυτό το ρίσκο—αν γνωρίσουμε κάποιον που φαίνεται να στηρίζει έξυπνα τις απόψεις του, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε.
*Η οπτική επαφή βοηθάει πολύ. Σε υποσυνείδητο επίπεδο, βέβαια, δεν έχει να κάνει με τις λεκτικές μας δεξιότητες. Αλλά βοηθάει. Άσε που, γενικά, είναι καλό να κοιτάμε τον συνομιλητή μας στα μάτια.
*Πες ενδιαφέρουσες ιστορίες που έχεις να μοιραστείς από την ζωή σου. Μπορούν να είναι αστείες ή και απίστευτες, ανάλογα το άτομο που έχεις μπροστά σου. Φρόντισε, αν νιώθεις λίγο αμήχανα, να είναι μια ιστορία που έχεις πει σε άλλους πολλές φορές, ώστε να είσαι σίγουρος πως θα την πεις τέλεια και θα κάνεις καλή εντύπωση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v