ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Πώς γίνεσαι αντιπαθής χωρίς να το καταλαβαίνεις

Φράσεις και συμπεριφορές που πρέπει να κόψεις αν θέλεις να σε συμπαθεί ο κόσμος. Εμείς προειδοποιήσαμε.

Πώς γίνεσαι αντιπαθής χωρίς να το καταλαβαίνεις


1. Απαντάς κάτι στα πλαίσια του «α καλά αυτό δεν είναι τίποτα, τι να πω κι εγώ που…» σε κάποιον που σου λέει τον (ασήμαντο, έστω) πόνο του.

2. Γυρνάς και απευθύνεσαι μόνο στον διπλανό σου, όταν είστε με παρέα –δικαιολογείται μόνο αν η παρέα είναι πάνω από 10 άτομα, η μουσική δυνατά και το σέτινγκ τύπου γαμπριάτικο τραπέζι.

3. Σκρολάρεις στο κινητό σου παρουσία άλλων ανθρώπων. Που σου μιλάνε.

4. Έχεις παρεξηγήσει εκείνο το ρητό που λέει πως «η ειλικρίνεια είναι πάνω απ’ όλα», σε σημείο να νιώθεις σωστό να πεις σε κάποιον ότι πάχυνε/ ασχήμυνε/ φοράει κάτι που δεν του πάει.
(Αν η παραπάνω φράση σου έχει ποτίσει το μυαλό σε σημείο να μην καταλαβαίνεις τι εννοούμε, θα το θέσουμε απλά: Σημαντικότερο από το να είσαι ειλικρινής είναι να μην στεναχωρείς τους ανθρώπους, αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος).

5. Μιλάς σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με ρήματα σε α’ ενικό.

6. Γκρινιάζεις πολύ και για τα πάντα, σε οποιονδήποτε είναι πρόθυμος να ακούσει.

7. Νομίζεις ότι αυτή η συμβουλή που λέει «να είσαι καλός ακροατής» εννοεί να κάθεσαι σιωπηλός την ώρα που κάποιος σου διηγείται κάτι, περιμένοντας να τελειώσει για να περάσεις σε άλλο θέμα.

8. Θεωρείς ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένο να είσαι μουτρωμένος, αμίλητος ή ακόμα και αγενής με τον κόσμο όταν κάτι σε απασχολεί. Επειδή «τι να κάνω, δεν μπορώ να προσποιούμαι».

9. Όταν διαφωνείς με κάποιον, αντί για επιχειρήματα χρησιμοποιείς το ανυπέρβλητο «αλλά βέβαια, τι θα έλεγες εσύ που είσαι φασίστας/ κομμούνι/ αναρχοάπλυτος/ αναίσθητος/ υπερευαίσθητος».

10. Έχεις κάνει οτιδήποτε «πριν το ανακαλύψει ο κόσμος». Άκουγες Metallica «τότε που ήταν καλοί, πριν ξεπουληθούν», πήγαινες Κουφονήσια «πριν γίνουν Μύκονος» και ΚΑΠΕ «πριν πλακώσει η πλέμπα», έπινες στο A for Athens «πριν γίνει μέινστριμ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v