ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Πώς γίνεσαι αντιπαθής χωρίς να το καταλαβαίνεις

Φράσεις και συμπεριφορές που πρέπει να κόψεις αν θέλεις να σε συμπαθεί ο κόσμος. Εμείς προειδοποιήσαμε.

Πώς γίνεσαι αντιπαθής χωρίς να το καταλαβαίνεις


1. Απαντάς κάτι στα πλαίσια του «α καλά αυτό δεν είναι τίποτα, τι να πω κι εγώ που…» σε κάποιον που σου λέει τον (ασήμαντο, έστω) πόνο του.

2. Γυρνάς και απευθύνεσαι μόνο στον διπλανό σου, όταν είστε με παρέα –δικαιολογείται μόνο αν η παρέα είναι πάνω από 10 άτομα, η μουσική δυνατά και το σέτινγκ τύπου γαμπριάτικο τραπέζι.

3. Σκρολάρεις στο κινητό σου παρουσία άλλων ανθρώπων. Που σου μιλάνε.

4. Έχεις παρεξηγήσει εκείνο το ρητό που λέει πως «η ειλικρίνεια είναι πάνω απ’ όλα», σε σημείο να νιώθεις σωστό να πεις σε κάποιον ότι πάχυνε/ ασχήμυνε/ φοράει κάτι που δεν του πάει.
(Αν η παραπάνω φράση σου έχει ποτίσει το μυαλό σε σημείο να μην καταλαβαίνεις τι εννοούμε, θα το θέσουμε απλά: Σημαντικότερο από το να είσαι ειλικρινής είναι να μην στεναχωρείς τους ανθρώπους, αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος).

5. Μιλάς σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με ρήματα σε α’ ενικό.

6. Γκρινιάζεις πολύ και για τα πάντα, σε οποιονδήποτε είναι πρόθυμος να ακούσει.

7. Νομίζεις ότι αυτή η συμβουλή που λέει «να είσαι καλός ακροατής» εννοεί να κάθεσαι σιωπηλός την ώρα που κάποιος σου διηγείται κάτι, περιμένοντας να τελειώσει για να περάσεις σε άλλο θέμα.

8. Θεωρείς ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένο να είσαι μουτρωμένος, αμίλητος ή ακόμα και αγενής με τον κόσμο όταν κάτι σε απασχολεί. Επειδή «τι να κάνω, δεν μπορώ να προσποιούμαι».

9. Όταν διαφωνείς με κάποιον, αντί για επιχειρήματα χρησιμοποιείς το ανυπέρβλητο «αλλά βέβαια, τι θα έλεγες εσύ που είσαι φασίστας/ κομμούνι/ αναρχοάπλυτος/ αναίσθητος/ υπερευαίσθητος».

10. Έχεις κάνει οτιδήποτε «πριν το ανακαλύψει ο κόσμος». Άκουγες Metallica «τότε που ήταν καλοί, πριν ξεπουληθούν», πήγαινες Κουφονήσια «πριν γίνουν Μύκονος» και ΚΑΠΕ «πριν πλακώσει η πλέμπα», έπινες στο A for Athens «πριν γίνει μέινστριμ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται."

B.F. Skinner, 1904-1990, Αμερικανός ψυχολόγος

 • 1726 - Ιδρύεται το Ανώτατο Μυστικό Συμβούλιο στη Ρωσία.
  1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Ώστιν η κυβέρνηση της νεοσυσταθείσας πολιτείας του Τέξας. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τέξας παραχωρεί επίσημα την εξουσία της στην κυβέρνηση της πολιτείας του Τέξας μετά την προσάρτηση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  1878 - Ο Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον φωνογράφο.
  1884 - Περισσότεροι από 60 ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις Νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.
  1915 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: αρχίζει η πρώτη ναυτική επίθεση στα Δαρδανέλλια όταν μία ισχυρή αγγλο-γαλλική δύναμη βομβαρδίζει το οθωμανικό πυροβολικό κατά μήκος της ακτής της Καλλίπολης.
  1936 - Υπογράφεται το Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα μεταξύ των κόμματος των φιλελεύθερων και των κομμουνιστών του Παλαϊκού Μετώπο.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: σχεδόν 250 ιαπωνικά πολεμικά αεροπλάνα επιτίθενται στο Ντάργουιν, στη βόρεια Αυστραλία.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Φραγκλίνος Ρούζβελτ υπογράφει το εκτελεστικό διάταγμα 9066, επιτρέποντας στους Αμερικανούς στρατιωτικούς να μεταφέρουν Ιάπωνες Αμερικανούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  1945 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη της Ίβο Τζίμα. Περίπου 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στην Ίβο Τζίμα.
  1959 – Το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί στην Κύπρο ανεξαρτησία, η οποία θα ανακηρυχθεί επισήμως στις 16 Αυγούστου του 1960.
  1976 - Ο Τζέραλντ Φορντ ανακαλεί το εκτελεστικό διάταγμα 9066 που οδήγησε στη μετεγκατάσταση των Ιαπώνων Αμερικών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

© 2002-2020 MEDIA2DAY