10 αγένειες που κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις

Μερικές φορές κάνουμε άσχημα πράγματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Τώρα θα ήταν μια καλή ευκαιρία να τα συνειδητοποιήσουμε.
10 αγένειες που κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις

Η αγένεια δεν είναι μόνο βρισιές και απαράδεκτη συμπεριφορά. Δεν είναι αναγκαστικά κάτι έκδηλο. Μπορείς να γίνεις αγενής χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Δεν σημαίνει ότι είσαι κακός άνθρωπος, ή ότι αυτές οι πράξεις χαρακτηρίζουν ολόκληρη την προσωπικότητά σου.

Και πάλι, όμως. Είναι πραγματάκια που μπορεί να κάνεις ασυναίσθητα μπροστά σε κόσμο, και σε κακοχαρακτηρίζουν, άρα καλό θα ήταν να τα συνειδητοποιήσεις μαζί μας και να δεις αν μπορείς να τα ελέγχεις καλύτερα από εδώ και στο εξής.

1. Αργείς στα ραντεβού σου. Αργείς γενικά. Η αργοπορία μπορεί να είναι λίγο δικαιολογημένη, αν μιλάμε για πέντε-δέκα λεπτά. Μπορεί να άργησε το λεωφορείο ή να μην έβρισκες πάρκινγκ. Αλλά το να στήνεις κόσμο συστηματικά είναι πάρα πολύ αγενές, είναι σαν να δείχνεις στους υπόλοιπους ανθρώπους ότι δεν υπολογίζεις καθόλου τον χρόνο τους.

2. Απαντάς τελευταία στιγμή σε invites. Ο διοργανωτής του event θα ήθελε να ξέρει πόσα άτομα να υπολογίζει, για να οργανώσει την φάση καταλλήλως. Και είναι αρκετά αγενές να βλέπεις μια πρόσκληση στο Facebook να λέει “διαβάστηκε” αλλά να μην έχει απαντηθεί. Καλύτερα να έγραφε ”αγνοήθηκε”.

3. Μιλάς (πολύ) για τον εαυτό σου. Όλοι είμαστε το αγαπημένο μας θέμα συζήτησης, κι αυτό είναι λογικό. Αλλά είναι λιγάκι άσχημο να το κάνεις συνέχεια. Και οι άλλοι άνθρωποι έχουν πράγματα να πουν για τον εαυτό τους.

4. Διακόπτεις. Και δεν ζητάς καν συγγνώμη. Σε παρακαλούμε, σταμάτα να το κάνεις, είναι πολύ κακό.

5. Είσαι passive-aggressive. Τι σημαίνει αυτό; Ας το φέρουμε με παραδείγματα. Passive-aggressive συμπεριφορά είναι, ας πούμε, το να πετάς διακριτικές σπόντες. Το να κάνεις κομπλιμέντα που στην πραγματικότητα είναι προσβλητικά (Ωραία τα μαλλιά σου, λούστηκες;). Επίσης, passive-aggressive συμπεριφορά είναι όταν σε μία σχέση υιοθετείς μια ασαφώς εκνευρισμένη έκφραση και περιμένεις ο/η σύντροφός σου να σπάσει από την πίεση και να σου ζητήσει συγγνώμη κλαίγοντας (χωρίς να ξέρει καν σε τι έφταιξε). Δεν είναι καλό να είσαι passive-aggressive.

6. Πας την κουβέντα σε πολύ τζιζ ζητήματα, χωρίς να σε νοιάζει με ποιους μιλάς. Όχι, δεν είναι κάθε παρέα κατάλληλη για να αρχίσεις να πετάς τις πολλές σου απόψεις περί πολιτικής και κοινωνίας. Επίσης, αν γίνεσαι αυτός ο τύπος, κινδυνεύεις να μην σε θεωρεί κανένας διασκεδαστικό.

7. Βάζεις το κινητό σου σε ανοιχτή ακρόαση όταν μιλάς. Διπλή αγένεια, επειδή και ο συνομιλητής σου θα προτιμούσε να μην ακούγεται, και οι άνθρωποι τριγύρω σου δεν ενδιαφέρονται.

8. Καλείς τον σερβιτόρο σου με το χαρακτηριστικό σναπ-σναπ-σναπ-ψιτ-παιδί. Θέλουμε να δεις αυτό το βίντεο.


9. Τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου όταν είσαι με κόσμο. Μπορεί να το κάνεις επειδή σε ανησυχεί η δουλειά, ή επειδή θες να τσεκάρεις την ώρα ή τα μηνύματά σου. Δεν αρνούμαστε ότι έχεις σοβαρό λόγο που το κοιτάς. Θα σου πούμε, όμως, να το κάνεις πιο διακριτικά.

10. Βρήκες μια αναπάντητη από την μαμά σου και δεν έκανες τίποτα για αυτό. Γιατί;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v