Πώς θα διαρκεί περισσότερο το Σαββατοκύριακό σου

Ξημερώνει Δευτέρα και εσύ νομίζεις πως χθες ήταν Παρασκευή; Δες τι μπορείς να κάνεις για να διαστείλεις τον χρόνο του Σαββατοκύριακου.
Πώς θα διαρκεί περισσότερο το Σαββατοκύριακό σου

Aν το μόνο που σκέφτεσαι όσο πλησιάζει το πρωί της Δευτέρας είναι πόσο γρήγορα πέρασε το Σαββατοκύριακό σου, τότε μάλλον χρειάζεται να επεκτείνεις κάπως τους ορίζοντές σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κλειδί για ένα γεμάτο σαββατοκύριακο που δεν θα σου φανεί σύντομο είναι να κάνεις «κάτι νέο».

Όπως αναφέρει στο Lifehacker ο David Eagleman, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και συγγραφέας του The Brain: The Story of You, το να ασχολείσαι με νέες δραστηριότητες και εμπειρίες είναι ο καλύτερος τρόπος να «διαστείλεις» τον χρόνο.

Όταν περνάς χρόνο να κάνεις κάτι ασυνήθιστο για τη ρουτίνα σου, το μυαλό εστιάζει περισσότερο στο να συλλέξει τα δεδομένα που σχετίζονται με τη νέα δραστηριότητα κι έτσι φτιάχνει μια πιο εμπεριστατωμένη και μεστή ανάμνηση της εμπειρίας. Όταν εσύ ανατρέχεις σε αυτή τη μνήμη, νιώθεις σαν να είχες περισσότερο χρόνο.

Το αντίστροφο επίσης ισχύει: Αν ακολουθείς την ίδια ρουτίνα κάθε Σαββατοκύριακο, δεν θα θυμάσαι και πολλά το πρωί της Δευτέρας. Θα νιώθεις σαν να έφυγαν γρήγορα οι μέρες επειδή δεν έδωσες στον εγκέφαλό σου νέα δεδομένα για να συλλέξει και να αφομοιώσει.

Ένα «βαρετό» Σαββατοκύριακο, μοιάζει αρκετά με μια μεγάλη, χωρίς ενδιαφέρον πτήση: μοιάζει ατελείωτη όταν είσαι στον αέρα, όμως όταν προσγειωθείς πρακτικά ξεχνάς όλη την εμπειρία. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο ο χρόνος περνά πιο γρήγορα όσο μεγαλώνεις.

Αγχώθηκες; Δεν υπάρχει λόγος. Το να κάνεις κάτι νέο κάθε Σαββατοκύριακο δεν είναι πυρηνική φυσική.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις λίγο τη ρουτίνα σου και, όχι, δεν εννοούμε να ξεκινήσεις άλλη σειρά από αυτή που βλέπεις.

Φύγε εκδρομή!

Σου έμεινε κάτι στην τσέπη; Το μπάτζετ σου το αντέχει; Τότε αναρωτήσου τα εξής: Παραλίες για τις τελευταίες βουτιές ή δάσος; Μήπως προλαβαίνεις ένα νησάκι; Ω ναι, καλά κατάλαβες, το φθινόπωρο είναι ωραίο για μονοήμερες και εδώ έχουμε τις καλύτερες επιλογές για να αποδράσεις.  Θες να το κάνεις διημεράκι; Δες εδώ μερικά κοντινά ταξιδάκια για δύο. Και μια Μονεμβασιά επίσης ωραιότατη για ΣΚ. 

Κάνε πεζοπορία

Δεν χρειάζεται να πας μακριά, ειδυλλιακές διαδρομές στη φύση έχουμε και δίπλα μας, μια ανάσα ή έστω λίγα λεπτά οδήγησης από την πόρτα του σπιτιού σου, στα βουνά και τα δάση της Αττικής. Πεζοπορία στην Πάρνηθα ή προτιμάς Υμηττό; Μήπως θες κάποιο μονοπάτι προς Λίμνη Μαραθώνα μεριά; Δες τις καλύτερες κοντινές επιλογές εδώ

Φάε ή πιες κάπου διαφορετικά

Ωραία η άνεση και η ασφάλεια του να τρως/πίνεις συνέχεια στο ίδιο μπαρ/εστιατόριο, όμως μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό; Η Αθήνα έχει τα πάντα για τους πάντες και είναι σίγουρο ότι κάπου κρυμμένο σε κάποια περιοχή βρίσκεται ένα μπαράκι ή ένα ταβερνάκι που θα γίνει το νέο σου στέκι – μέχρι το επόμενο. Δες μερικές προτάσεις εξόδου για ποτάκι εδώ και για νοστιμιές εδώ

Μην παρακοιμάσαι

Φυσικά και θα κοιμηθείς παραπάνω από το κανονικό το Σάββατο και την Κυριακή –γι’ αυτό υπάρχουν τα Σαββατοκύριακα. Αν, όμως, ξυπνάς πάντα μετά την δύση του ηλίου, δεν είναι να αναρωτιέστε πού πήγε το Σαββατοκύριακό σου. Προσπάθησε να ξυπνάς λίγο νωρίτερα και θα δει για πότε «γεμίζει» η μέρα.

Κάνε κάτι την Παρασκευή το βράδυ

Το Σαββατοκύριακο ξεκινά την στιγμή που φεύγεις από τη δουλειά. Δεν λέμε ότι πρέπει σώνει και καλά να κάνεις κάτι ξέφρενο αν είσαι πτώμα από την κούραση. Ένα σινεμά, ένα φαγητό έξω, ακόμα και μια βραδιά με την παρέα στο σπίτι είναι μια χαρά τρόποι να προσθέσεις ώρες στο Σαββατοκύριακό σου –και ωραίες αναμνήσεις στο δευτεριάτικο ξύπνημα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v