Ιδέες για τέλειο σ/κ στο σπίτι

Αν δεν θες να βγεις από το σπίτι αυτό το σαββατοκύριακο, κανένα πρόβλημα. Έχουμε να σου προτείνουμε αρκετά πράγματα για να κάνεις…
Ιδέες για τέλειο σ/κ στο σπίτι

Ένας μύθος αστικός λέει πως τα σαββατοκύριακα το ρίχνουμε έξω. Εντάξει, δεν είναι μύθος, επειδή όντως συμβαίνει – έχουμε και μια βδομάδα δουλειάς στην πλάτη μας να ξεφορτώσουμε – αλλά μερικές φορές δεν θες να βγεις από το σπίτι. Θες να κάτσεις μέσα, να μην ξεμυτίσεις, να χαθείς από τον κόσμο, πώς το λένε.

Κι επειδή καλά τα μπαράκια και οι έξοδοι, αλλά σαν το να γίνεσαι ερημίτης για δυο μέρες δεν έχει, άφησέ μας να σου πούμε πώς μπορείς να περάσεις τέλεια και να μην τρελαθείς κλεισμένος στο σπίτι, κάνοντας ταυτόχρονα (πολύ) καλό στην ψυχική σου υγεία. Επειδή πού και πού, το μόνο που θέλει η ψυχική σου υγεία είναι να κλειδώσεις όλο τον θόρυβο απ’ έξω.

Κάλεσε φίλους για λιώσιμο
Τώρα αν αυτό το λιώσιμο θα συμπεριλαμβάνει video games, φαγητό, τρελούς μαραθώνιους στο Netflix ή το να κάθεστε και να κοιτάτε τον τοίχο, δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι να έχεις τους φίλους σου δίπλα και να λέτε ο ένας στον άλλο πόσο αγαπιέστε.

Παίξε video games
Είναι από τους πιο εύκολους τρόπους να αναρωτιέσαι την Κυριακή το βράδυ πού χάθηκε όλο το σουκού - ο συντάκτης του κειμένου το έχει ζήσει ουκ ολίγες φορές. Θα προτείναμε να ρίξεις μια ματιά στις εκπτώσεις του Steam, και αν δεν έχεις λογαριασμό στο Steam... να κάνεις άμεσα.

Κάνε γυμναστική
Ναι, το ξέρουμε ότι θα σου προτείναμε ωραία πράγματα να κάνεις—και η γυμναστική ωραία είναι, μην γκρινιάζεις. Έπειτα, δεν εννοούμε να περάσεις κυριολεκτικά μια ολόκληρη μέρα κάνοντας ασκήσεις. Αλλά όσο ανάγκη έχεις την ξεκούραση μετά από πέντε μέρες δουλειά, άλλο τόσο ανάγκη έχει το σώμα σου να γυμναστεί, ειδικά αν παραβλέπεις την άσκησή σου τις καθημερινές. Κάνε ένα κλικ εδώ και θα δεις μερικές πολύ εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι.

Μάθε στον εαυτό σου κάτι καινούριο
Και, ξανά, πριν αρχίσεις να γκρινιάζεις για το πόσο διδακτικό νιώθεις πως έχει αρχίσει να γίνεται το κείμενο, θα δικαιολογηθούμε: το να μάθεις κάτι καινούριο (από πλέξιμο μέχρι ζογκλερικά) διατηρεί τον εγκέφαλό σου δυνατό, προστατεύει την μνήμη σου και (στα λιγότερο επιστημονικά οφέλη) είναι τέλειος τρόπος να περάσεις μερικές ώρες παραγωγικά και – πού ξέρεις; – να ανακαλύψεις ένα χόμπι που μπορεί να σου προσφέρει και ένα μικρό έξτρα εισόδημα. Άσε που πλέον μπορείς να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε δωρεάν, μέσα από βίντεο στο YouTube.

Άδειασε το σπίτι σου από κειμήλια
Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να το κάνεις, επειδή έχεις άπειρο χρόνο μπροστά σου (ένα διήμερο, δηλαδή) και πρέπει επιτέλους να πετάξεις όλες τις σαβούρες που μαζεύουν σκόνη τα τελευταία δέκα χρόνια. Από παλιά περιοδικά και DVD εφημερίδων, μέχρι τους περίπου δώδεκα φορτιστές που υπάρχουν στα συρτάρια σου, μερικοί εκ των οποίων είναι για μοντέλα του 2006, πιθανότατα. Όλα αυτά πρέπει να φύγουν. (Και δεν χρειάζεται να σου θυμίσουμε πως τα περισσότερα από αυτά είναι ανακυκλώσιμα, ε;)

Προγραμμάτισε το φαγητό σου για τις επόμενες μέρες
Ακόμα κι αν δεν έχεις την παραμικρή όρεξη να μαγειρέψεις φαγητά, να τα χωρίσεις σε τάπερ και να τα βάλεις στην κατάψυξη, μπορείς να κάνεις το πιο απλό: κόψε λαχανικά για να τα έχεις έτοιμα ανά πάσα στιγμή, φτιάξε μια κατσαρόλα με ζωμό για σούπες στο λεπτό, και βράσε λίγο κοτόπουλο, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς σε γεύματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Δεν θα πιστέψεις πόσο χρόνο θα σου γλυτώσει όλο αυτό μελλοντικά.

Κάνε yoga
Άκρως χαλαρωτική, πολύ καλή γυμναστική, και ένας υπέροχος τρόπος για να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου, να ελέγχεις την αναπνοή σου, να βελτιώσεις την αίσθηση της ισορροπίας σου και να εξαφανίσεις το υπερβολικό στρες από την καθημερινότητά σου. Εδώ σου έχουμε δώσει μερικά βασικά της yoga αλλά και ασκήσεις Pilates, αλλά μην ξεχνάς ότι μαθήματα yoga, σε κάθε επίπεδο δυσκολίας, υπάρχουν δωρεάν στο YouTube. Μια ακόμα εναλλακτική που μπορείς να δοκιμάσεις είναι ο διαλογισμός—αλλά σε αφήνουμε να αποφασίσεις μόνος σου, καθώς σίγουρα ο διαλογισμός δεν είναι για όλους. Κάποιοι τον βρίσκουν πεταμένο χρόνο, ενώ άλλοι δεν μπορούν χωρίς αυτόν. Και το σαββατοκύριακο είναι η τέλεια στιγμή για να μάθεις κι εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις.

Θ.Δ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v