Την πέταξαν από το σπίτι όπου ζούσε 70 χρόνια: Η έξωση της 87χρονης Μαρί Κάρμεν στη Μαδρίτη

Στα 87 της, η Μαρί Κάρμεν αναγκάστηκε να αφήσει το διαμέρισμα της στη Μαδρίτη, που ήταν το σπίτι της σχεδόν σε όλη της τη ζωή.

Την πέταξαν από το σπίτι όπου ζούσε 70 χρόνια: Η έξωση της 87χρονης Μαρί Κάρμεν στη Μαδρίτη

Η Μαρί Κάρμεν Αμπασκάλ έζησε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή της στο ίδιο διαμέρισμα, στην οδό Alcalde Sáinz de Baranda της Μαδρίτης. Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στα 87 της χρόνια, απομακρύνθηκε από το σπίτι της με φορείο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Gregorio Marañón.

Το συμβόλαιο ενοικίασης το είχε υπογράψει ο πατέρας της. Εκείνη συνέχισε να ζει στο σπίτι και να πληρώνει ενοίκιο, περίπου 450 με 500 ευρώ τον μήνα. Όταν το κτίριο άλλαξε ιδιοκτησία, ξεκίνησε δικαστική διαμάχη για τη μίσθωση, αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία ζητούσε 2.650€ τον μήνα για να συνεχίσει να μένει στο διαμέρισμα.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι το συμβόλαιο είχε λήξει και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας επικύρωσε την έξωση.

Έξω από την πολυκατοικία, δεκάδες άτομα, γείτονες και μέλη του Συνδικάτου Ενοικιαστριών της Μαδρίτης προσπάθησαν επί ώρες να αποτρέψουν την κατάσταση. Ήλπιζαν πως, αν κέρδιζαν λίγο χρόνο, θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση.

Οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης, όπως και η πρόταση μιας ιδιώτισσας να καλύψει τη διαφορά ανάμεσα στο ενοίκιο που πλήρωνε η Μαρί Κάρμεν και σε αυτό που ζητούσε η εταιρεία, δεν άλλαξαν την έκβαση.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, η 87χρονη βγήκε από την είσοδο πάνω σε φορείο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Gregorio Marañón. Τα προσωπικά της αντικείμενα έμειναν πίσω. Μαζί τους, έμειναν και επτά δεκαετίες ζωής που δεν χωρούν σε καμία δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της El Confidencial, ο δήμαρχος της Μαδρίτης δήλωσε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες θα ψάξουν κατάλυμα για τη Μαρί Κάρμεν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v