Τέλειοι ξενώνες για αξέχαστα Σ/Κ στην Πελοπόννησο

Σε βουνά και θάλασσες, σε μαγεμένα δάση και μυστικά χωριά, βρήκαμε έξι φανταστικούς ξενώνες ό,τι πρέπει (και) για το τριήμερο που έρχεται.
Τέλειοι ξενώνες για αξέχαστα Σ/Κ στην Πελοπόννησο

της Ηρώς Κουνάδη

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Τα επόμενα Σαββατοκύριακα, πιθανότατα θα τις βρείτε χαμηλότερες.

Valtessiniko Studios
Βαλτεσινίκο, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 27950 82385
Τιμή: από 66€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ

Βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο ενός από τα ωραιότερα, και λιγότερο τσαλαπατημένα από τον μαζικό τουρισμό χωριά της Ορεινής Αρκαδίας. Προσφέρει κουκλίστικα δωμάτια-μαιζονετούλες: σαλόνι με τζάκι στο ισόγειο, υπνοδωμάτιο με μπαλκονάκι που απολαμβάνει τέλεια θέα στις καταπράσινες πλαγιές του Μαινάλου στον επάνω όροφο.



Το πρωινό περιλαμβάνει σπιτικές πίτες, μπουγάτσες, μαρμελάδες και άλλες χειροποίητες λιχουδιές. Το δε Βαλτεσινίκο αποτελεί εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε την άγνωστη εν πολλοίς πλευρά της Αρκαδίας: την Πιάνα με τα φαντασμαγορικά της μονοπάτια, το εγκαταλελειμμένο Λιμποβίσι με το μουσείο-σπίτι του Κολοκοτρώνη και το τέλειο καφενεδάκι δίπλα του, τη Λίμνη του Λάδωνα και τη διαδρομή μέσα στα έλατα από το Πυργάκι στην Ελάτη.

Vloggos Guesthouse
Βλόγγος, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 698 421 4815
Τιμή: 100€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ

Λίγο έξω από τη Δημητσάνα, ο Βλόγγος είναι άλλο ένα μυστικό χωριουδάκι ό,τι πρέπει για να εξερευνήσετε το φαράγγι του Λούσιου και τα (τέλεια αυτή την εποχή) μονοπάτια του. Στα χωριά γύρω του περιλαμβάνονται ομορφιές όπως η Ζάτουνα, το Ζυγοβίστι, και βέβαια η ίδια η ξακουστή και κοσμαγάπητη Δημητσάνα.



Ο δε ξενώνας που βαφτίζεται με το όνομα του χωριού προσφέρει όμορφα, ευρύχωρα δωμάτια με τζάκι δίπλα στο κρεβάτι και μπαλκονάκια που αγναντεύουν τα ελατοσκέπαστα τοπία του Μαινάλου γύρω τους. Το χειροποίητο πρωινό, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα, είναι από μόνο του λόγος αρκετός να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Mystras Inn
Μυστράς, τηλ.: 2731 082666
Τιμή: από 57€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ

Όμορφα δωμάτια με πέτρινους τοίχους και σφυρήλατα κρεβάτια προσφέρει αυτός ο δημοφιλέστατος ξενώνας, στις παρυφές του Ταΰγετου, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, η οποία αυτές τις μέρες λουλουδιάζει και κοκκινίζει από τις παπαρούνες, λες και δεν ήταν ήδη αρκούντως καρτποσταλική.



Εκτός από τον Μυστρά, για όποιον έχει όρεξη για αυτοκινητάδες, κοντά είναι και τα πανέμορφα χωριά του Βόρειου Ταΰγετου, αλλά και μια από τις ωραιότερες αυτοκινητο-διαδρομές ολόκληρης της Πελοποννήσου, το (γεμάτο στροφές και ακατάλληλο για αρχάριους οδηγούς) πέρασμα της Λαγκάδας –επισήμως, Εθνική Οδός 82)

Messana
Μαυρομάτι, Μεσσηνία, τηλ.: 2724 051000
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Αρχαία Μεσσήνη έχεις πάει; Πρέπει, είναι ένας από τους ωραιότερους, και μεγαλύτερους και εντυπωσιακότερους και λοιπά υπερθετικά αρχαιολογικούς χώρους που έχουμε. Επιπλέον, έχει και αυτόν τον υπέροχο πετρόχτιστο ξενώνα σχεδόν δίπλα του, έτοιμο να μας φιλοξενήσει σε πανέμορφα δωμάτια με τζάκι και μπαλκονάκια που αγναντεύουν το χωριό.



Το πεντανόστιμο, χειροποίητο πρωινό δεν έχει ωράριο, σερβίρεται ό,τι ώρα ξυπνήσετε, κι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το Μαυρομάτι βρίσκεται σχεδόν στη μέση της απόστασης από την Καλαμάτα στην Κυπαρισσία, πράγμα που σημαίνει πως όρεξη να ‘χετε, και από εξερευνήσεις στη γύρω περιοχή άλλο τίποτα.

Ξενώνας Δήμητρα
Δάφνη Καλαβρύτων, τηλ.: 2692 071039
Τιμή: 52€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Ευρύχωρα, περιποιημένα δωμάτια προσφέρει αυτός ο ξενώνας λίγο έξω από τη Δάφνη, ένα από τα κουκλίστικα χωριά του Λάδωνα, ο οποίος προσφέρεται αυτή την εποχή για ράφτινγκ στα νερά του και κανό στην τεχνητή λίμνη του, πεζοπορίες και ποδηλατάδες στις όχθες του και εξερευνήσεις στα χωριά γύρω του.



Λίγα χιλιόμετρα από εδώ βρίσκεται και η Φολόη, ένα από τα ωραιότερα δάση της Πελοποννήσου (αν όχι και ολόκληρης της Ελλάδας) και η Αρχαία Ολυμπία, που είναι ένα χάρμα οφθαλμών ντυμένη στα ανοιξιάτικά της, με τις ανθισμένες κουτσουπιές να προσθέτουν ροζ πινελιές στον αρχαιολογικό χώρο. Τα κατοικίδια σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα στον Ξενώνα Δήμητρα.

Ακρωτήρι
Πόρτο Κάγιο, Μάνη, τηλ.: 27330 52013
Τιμή: 70€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Ωραία όλα αυτά, αλλά μετά από τέτοιο χειμώνα –που δε λέει να φύγει και να μας αφήσει ήσυχους− εσύ θέλεις θάλασσα, και δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο; Κανέναν δεν αφήνουμε παραπονεμένο. Θάλασσα θα βλέπεις από το μπαλκόνι του πανέμορφου δωματίου σου στο Ακρωτήρι, μέχρι να το πάρεις απόφαση να αποχωριστείς αυτή την θέα και να βγεις έξω για να εξερευνήσεις τα υπέροχα τοπία της Μάνης.



Ελάχιστα χιλιόμετρα από εδώ βρίσκεται η Βάθεια, ένα από τα ωραιότερα πέτρινα χωριά της, το Ακρωτήρι Ταίναρο, που είναι μια υπέροχη πεζοπορική διαδρομή ως το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και το Μαρμάρι, ο Γερολιμένας, και οι παραλίες του Αγίου Κυπριανού και της Αλύπας, για τους τολμηρούς που θέλουν να επιχειρήσουν τα πρώτα τους πλατσουρίσματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v