Υπέροχα κοντινά ταξιδάκια για 2

Αν δεν προφτάσατε να ξεκλέψετε ένα σαββατοκύριακο για να πάτε διακοπές με το έτερον ήμισυ, έχουμε μερικές προτάσεις για εσάς.
Υπέροχα κοντινά ταξιδάκια για 2

Δεν ήθελες να πας διακοπές στην καρδιά του καλοκαιριού; Έπιασες καινούρια δουλειά και η άδειά σου ξεκινά τέλη Σεπτεμβρίου; Ή είσαι από εκείνους που δεν τους ενθουσιάζει το καλοκαίρι; Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σκέφτεσαι να κάνεις τώρα μία εξόρμηση με το έτερον ήμισυ, θα συμφωνήσουμε ότι η εποχή είναι ιδανική. Ο ήλιος λάμπει τουλάχιστον μέχρι τις 7 και τα βράδια φυσάει δροσερό αγέρι. Γι’ αυτό κι εμείς στεκόμαστε αρωγός σε αυτή σου την επιλογή και σου προτείνουμε τέσσερα μέρη να ζήσεις τον έρωτα.

Ναύπλιο

Ναυπλιο

Είναι τα πολύχρωμα σπιτάκια που από μακριά θυμίζουν παραθαλάσσιο χωριουδάκι στην Ιταλία; Είναι το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που μπορείς να ατενίσεις από τα κανόνια της Αργοναυπλίας; Είναι αυτός ο αρχοντικός αέρας που πνέει σε κάθε σοκάκι που ανακαλύπτεις; Είναι όλα αυτά μαζί που στο άκουσμα των λέξεων «ρομαντικό ταξίδι» το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό είναι το Ναύπλιο. Συμπυκνωμένος ρομαντισμός και φινέτσα ενώνονται σε αυτό το πανέμορφο μέρος καθιστώντας το Ναύπλιο τον ιδανικό προορισμό για ένα ερωτευμένο ζευγάρι.

Μπόνους: Αν βαριέσαι να ανέβεις τα 857 σκαλιά του Παλαμηδίου , πάρε τον δρόμο για τον Γύρο της Αρβανιτιάς. Θα ατενίσεις ένα εξίσου όμορφο ηλιοβασίλεμα και θα δεις το μοναδικό θέαμα των κάκτων που ακουμπούν τη θάλασσα.

Αν βαριέσαι να ψάχνεις πού να μείνεις, είμαστε εμείς εδώ. Η πανσιόν της κας Δάφνης στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου, με 55 ευρώ την ημέρα, μπορεί να σου προσφέρει king size κρεβατάκι σε ένα κουκλίστικο δωμάτιο που θυμίζει πριγκηπική κάμαρα. Έπειτα υπάρχει και το Nafplion 1841 που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό κτήριο και είναι κοντά στην Πλατεία Συντάγματος. Τα δωμάτια είναι ανακαινισμένα με έντονο το ξύλινο στοιχείο. Και θα πληρώσεις 55 ευρώ τη βραδιά. Αν ψάχνεις κάτι πιο οικονομικό, έχουμε να σου προτείνουμε την πανσιόν Ιζαμπώ. Με 43ευρώ το δίκλινο θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την εξαιρετική θέα της Παλαιάς Πόλης και την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που προσφέρουν τα δωμάτια.


Τι θα έλεγες για μία βόλτα από το Γαλαξίδι;

Galaxidi

Το Γαλαξίδι το έχουμε αποθεώσει, όχι άδικα, καθώς πρόκειται για ένα από τους πιο ενδιαφέροντες κοντινούς προορισμούς και προσφέρει ευκαιρίες για ένα γεμάτο και απολαυστικό σ/κ. Είσαι ιντελεκτουάλ και θέλεις να δεις και το μουσείο σου; Μπορείς να πας στο Ναυτικό Μουσείο και να πάρεις μία γεύση από εκθέματα που χρονολογούνται από το 3000 π.Χ αλλά και τον 20ο αιώνα. Λαχταράς πολύωρες βόλτες; Τα δρομάκια με τα περίτεχνα ναυτικά αρχοντικά συνθέτουν το τέλειο τοπίο. Θέλεις να βολτάρεις και εκτός πόλης; Οι Δελφοί απέχουν μόλις 34 λεπτά.

Πού θα μείνειςΣτο Φιλοξένια με 45 ευρώ τη βραδιά με τη vintage διάθεση, ήτοι το κρεβάτι-άμαξα ή τα στρογγυλά κρεβάτι, τους αμέτρητους κάκτους και τους πέτρινους τοίχους του και τα ιδιαίτερα φωτιστικά του.

Στην Κύμη που την προτίμησαν πολλοί εφέτο;



Αν έχεις όρεξη για Εύβοια, θα πρέπει να έχεις και όρεξη για οδήγηση οφείλουμε να σου πούμε καθότι πρόκειται και για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος. Στην Εύβοια προτείνουμε να πας στην Κύμη γιατί τα συνδυάζει όλα. Βουνό θέλεις; Θάλασσα θέλεις; Το τοπίο της Κύμης έχει μία ιδέα από Πήλιο. Μπορείς να επισκεφθείς το Λαογραφικό Μουσείο της Κύμης το οποίο εδρεύσει σε ένα αγέρωχο αρχοντικό και θα σου δώσει μία γεύση από τη ζωή των παλαιών Κυμαίων -οι οποίοι να ξέρεις σφράγισαν τον σύγχρονο ευρωπαϊκό χώρο με τη γραφή τους. Επειδή όμως θα πας με το ταίρι σου και θέλετε να ζήσετε και λίγο τον έρωτα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Μύλο του Σαντά με τα διατηρημένα του γεφύρια και την πυκνή βλάστηση που δίνει αυτό το υπέροχο σμαραγδί χρώμα στο ρυάκι του και. Αν πάλι το σμαραγδί χρώμα δεν είναι του γούστου σου, μπορείς να πας στην πηγή Κολέθρα -δε σε βρίζουμε, έτσι ονομάζεται το μέρος- να θαυμάσεις τα χωρίς υπερβολή καταγάλανα νερά του και κάνεις πικνίκ στον πέτρινο περιβάλλοντα χώρο.

Για διαμονή στην Κύμη, προτείνουμε το Archontiko Kymis Boutique Hotel, καθώς με 48 ευρώ τη βραδιά έχεις την ευκαιρία να μείνεις σε δωμάτια που θυμίζουν λιγάκι Disneyland, με τοίχους ζωγραφισμένους στο χέρι, χειροποίητα έπιπλα και θέα στο Αιγαίο πέλαγος. Αν προτιμάς τη διαμονή στην καρδιά της φύσης, με 45 ευρώ την βραδιά, μπορείτε να μείνετε στο χωριό του Πασά ή αλλιώς Άγιο Βλάσση, το οποίο απέχει περίπου 15 λεπτά με αυτοκίνητο από την Κύμη, σε ένα παραδοσιακό, άνετο και φιλόξενο σπίτι.

Αιγ-είρα τις άγκυρες


Φωτογραφία: https://www.patrasevents.gr


Αν δεν έχεις πάει Αιγείρα, σε προστάζουμε να πάρεις το ταίρι σου και να πας. Βρέχεται από Κορινθιακό και απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στερείται τοπίων και δραστηριοτήτων. Αφενός μπορείς να επισκεφθείς το Αρχαίο Θέατρο Αιγιαλείας και αφετέρου να κατευθυνθείς προς το φαράγγι του Βουραϊκού το οποίο κατά το μύθο δημιουργήθηκε από μία σπαθιά του Ηρακλή η οποία έκοψε στα δύο τον βράχο. Ή να κάνεις μια βουτιά στα διάφανα νερά των Σελιανίτικων. Αν από την άλλη, βαρέθηκες τα μπάνια, μπορείς πάντα να επισκεφθείς το Σπήλαιο των Λιμνών και να βγάλεις με το ταίρι σου φωτογραφία το καθρέφτισμά σας σε μία από τις δεκατρείς φυσικές λίμνες που βρίσκονται εντός του.

Σε ένα χωριό λίγο πριν την Αιγείρα, ονόματει Λυγιά, έχεις τη δυνατότητα να μείνεις με 34 ευρώ τη βραδιά στο συγκρότημα κατοικιών Ερατώ κι αν θέλεις να κολυμπήσεις και στην πισίνα του συγκροτήματος. Αν από την άλλη θέλεις οπωσδήποτε να μείνεις στην Αιγείρα, με 57 ευρώ θα έχεις πιάτο τον Κορινθιακό Αλλιώς, αν προτιμάς κάτι πιο μερακλήδικο, με 56 ευρώ τη βραδιά μπορείς να μείνεις εδώ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v