Οι πιο οικονομικές μονοήμερες του Σεπτέμβρη

Δεν έχεις λεφτά ούτε για βενζίνη; Και τι σκας; Σου έχουμε τέσσερις ωραιότατες μονοήμερες εκδρομές που θα σου κοστίσουν ελάχιστα.
Οι πιο οικονομικές μονοήμερες του Σεπτέμβρη
της Ηρώς Κουνάδη

Γνώριμο το συναίσθημα: Οι καλοκαιρινές μας μέρες είναι πλέον μετρημένες, κι ωραία θα ήταν να τις εκμεταλλευτούμε με μερικές μονοήμερες για βουτιές, αλλά το ταμείο είναι μείον οπότε θα κάτσουμε να μιζεριάσουμε για το πόσο μετρημένες –και ανεκμετάλλευτες–είναι οι καλοκαιρινές μας μέρες. Ή μήπως… θα πακετάρουμε φαγητό από το σπίτι, θα βρούμε τις οικονομικότερες δυνατές εναλλακτικές και θα πάμε για μια τελευταία καλοκαιρινή βουτιά κι ένα πικνίκ στην παραλία, το in2life να ‘ναι καλά κι από ιδέες να; Ναι αυτό, το δεύτερο.

Στο Ναύπλιο χωρίς αυτοκίνητο



Μπαίνεις Κηφισό, βγαίνεις Ναύπλιο, περπατάς 600 μέτρα, απλώνεις πετσέτα στην βοτσαλωτή παραλία της Αρβανιτιάς, βουτάς, κάνεις δυο απλωτές, γυρνάς και χαζεύεις το κάστρο της Ακροναυπλίας να υψώνεται από πάνω σου. Και όλο αυτό σου έχει κοστίσει 26€ πήγαινε-έλα με το ΚΤΕΛ Αργολίδας, που σε φέρνει από τον Κηφισό στο Ναύπλιο σε περίπου δύο ώρες. Πριν πάρεις το λεωφορείο της επιστροφής, θα προλάβεις να βολτάρεις και στην παλιά πόλη, που είναι μαγική, και ίσως αν το λέει η καρδούλα σου να ανέβεις και τα 857 σκαλιά ως το Παλαμήδι, που είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα, και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα που έχουμε στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που δεν ήξερες για το Ναύπλιο 

Στο Αγκίστρι με ποδήλατο (ή και χωρίς)



Ένα εισιτήριο με το ferry boat θα σου κοστίσει 27€ πήγαινε-έλα, το ποδήλατο το φορτώνεις στο πλοίο δωρεάν, αλλά και ποδήλατο να μην έχεις το Αγκίστρι είναι τόσο μικρούλι που πας άνετα από το λιμάνι στην παραλία με τα πόδια. Από εκεί που θα σε αφήσει το φέρι, η παραλία-σταρ του νησιού που λέγεται Χαλικιάδα απέχει κάτι παραπάνω από ένα χιλιόμετρο (ή περί το ένα τέταρτο με τα πόδια) ενώ για να πας στην παραλία στο Μεγαλοχώρι θα περπατήσεις ένα 20λεπτο. Αν έχεις ποδήλατο, θα εξερευνήσεις και τις νότιες παραλίες του νησιού, όπως είναι η Απόνησος, αλλά και τη λίμνη που δεν περίμενες να βρεις σε ένα τόσο δα νησάκι.

Διαβάστε περισσότερα - Τι λες, πάμε μια μονοήμερη για μπάνιο στο Αγκίστρι; 

Στην Κινέτα με τον προαστιακό



Παραλία ιδανική για κινηματογραφικές συζητήσεις (θυμόμαστε όλοι την πρώτη ταινία του Λάνθιμου, έτσι;) η Κινέτα προσφέρει την χαρά της ανακάλυψης χωρίς να απαιτεί από σένα περισσότερα από 11€. Τόσο κοστίζει πήγαινε-έλα το εισιτήριο του προαστιακού, στον οποίο μπαίνεις από το Ρουφ, τον Πειραιά, ή τον Σταθμό Λαρίσης και βγαίνεις ακριβώς ένα τέταρτο με τα πόδια μακριά από την παραλία. Βάλε κι άλλα 5-6€ για μπύρες από το Malabar, που είναι μακράν το πιο κουλ από τα μπαράκια στην παραλία, κι έχεις μια ωραιότατη μονοήμερη με λιγότερα από 20€. Η παραλία είναι συμπαθέστατη, με ψιλό βοτσαλάκι έξω και άμμο μέσα στο νερό, οργανωμένη σε σημεία αλλά και με άφθονο ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις ψάθες και πετσέτες.

Στον Σχινιά με βενζίνη ρεφενέ



Αν ξεκινήσεις ας πούμε από το Σύνταγμα, το πευκοδάσος του Σχινιά απέχει 42 χιλιόμετρα, κι αυτό με την βενζίνη στο 2,06€ και ένα μέσο αυτοκίνητο που καίει 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα βγαίνει 15€ και κάτι ψηλά πήγαινε-έλα. Ας πούμε 20€ για να συνυπολογίσουμε και τα σταμάτα-ξεκίνα αν βρεις κίνηση στον δρόμο. Πάρε μαζί έναν-δυο φίλους, για να διαιρέσετε το κόστος, και φύγατε. Η παραλία είναι τέλεια, πελώρια και αμμουδερή, με άφθονη σκιά από το προστατευόμενο πευκοδάσος, χωρίς καμία απολύτως οργάνωση. Αν δεν θέλετε να λιώσετε όλη μέρα ξάπλα, στο πευκοδάσος διατρέχεται από μερικά πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια, ιδανικά για απογευματινές πεζοπορίες στη φύση.

Διαβάστε περισσότερα - Μια γεμάτη μέρα στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v