Οι ωραιότερες ανοιξιάτικες εκδρομές

Η Άνοιξη έβγαλε τα πινέλα της και μεγαλούργησε για άλλη μία φορά στον ατελείωτο καμβά της. Πέντε εκδρομές για να δούμε το έργο της.
Οι ωραιότερες ανοιξιάτικες εκδρομές

Το ωραίο, πόσο μάλλον το «ωραιότερο», είναι υποκειμενικό. Ειδικά την Άνοιξη που όλα μοιάζουν πιο όμορφα, πιο αισιόδοξα, πιο χαλαρά και ανέμελα. Παίρνουμε μία μικρή βαλιτσούλα με τα απολύτως απαραίτητα και οδεύουμε για τόπους -όχι και τόσο- μακρινούς και παραδεισένιους.

Στις Καρυές του Πάρνωνα

Αν κάτι σου θυμίζει το όνομα «Καρυές» αλλά σπας το κεφάλι σου, να σε βοηθήσουμε: από τις Καρυές της Αράχοβας είχαν καταγωγή οι επιβλητικές, περήφανες Καρυάτιδες. Σε υψόμετρο 950μ. βρίσκεται το καταπράσινο χωριό των Καρυών, που λες, στα βόρεια του Πάρνωνα, ιδανική αφετηρία για να εξερευνήσεις το απέραντο Δάσος της Σκιρίτιδας και το 14 χιλιομέτρων μονοπάτι του, αν είσαι και λάτρης της πεζοπορίας, αλλά και τα υπόλοιπα χωριά του Βόρειου Πάρνωνα: τον τουριστικό Άγιο Πέτρο, το Καστρί, τη Βαμβακού, και τα Τζίτζινα για τους πιο σοφιστικέ.

Ψήφισε εδώ το πιο όμορφο χωριό του Πάρνωνα

Πού θα μείνεις: Στο πανέμορφο, και εντελώς παραδοσιακό, Α τσέλλα μι με 56 ευρώ τη βραδιά και (εννοείται παραδοσιακό) πρωινό με κουλουράκια, αυγά, τσάι και μέλι του τόπου.

Στην Άνδρο

Αν τη θάλασσα αγαπάς, μα θες και το πράσινό σου, στην Άνδρο έχει ό,τι λαχταράς. Δάση, φαράγγια και τρεχούμενα νερά, τιρκουάζ νερά, ασβεστωμένα λευκά σπιτάκια με μπλε παράθυρα και κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές, αλλά και επιβλητικά αρχοντικά και παραδοσιακά καπετανόσπιτα. Και όλα αυτά μόλις δύο ώρες μακριά από τον Πειραιά. Θα περπατήσεις και το μονοπάτι που διασχίζει το Φαράγγι Διποταμάτα, θα πιείς κι ένα μερακλήδικο καφεδάκι στις Πηγές των Μαινητών, και όταν ο ήλιος πέσει, θα περπατήσεις υπό το φως των αστεριών στην ίσως πιο αρχοντική Χώρα των Κυκλάδων. 

Διάβασε εδώ δέκα τέλεια πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Άνδρο

Πού θα μείνεις: Στο Seaview Elite Suite με το αιγαιοπελαγίτικο άρωμα που έρχεται από την παραλία Μπάτσι με μόλις 47 ευρώ τη βραδιά.

Στον Ελικώνα

Μία ανάσα από την Αθήνα στον πανέμορφο νομό της Βοιωτίας βρίσκεται το βουνό Ελικώνας και προσφέρει ό,τι ακριβώς ζητάμε από μία ανοιξιάτικη απόδραση: παρθένα φύση, όμορφες διαδρομές, γραφικά χωριουδάκια και υπαίθριες δραστηριότητες. Κατάλληλος για ανέμελες βόλτες στα όμορφα σοκάκια στο Κυριάκι, για εξορμήσεις και περπάτημα στον χώρο δασικής αναψυχής λίγο έξω από το χωριό, την Αρβανίτσα αλλά και στην Αγία Άννα με τα συμπαθέστατα καφενεδάκια. Στα 800 μέτρα το χωριό Ελικώνας, κρύβεται μέσα σε ένα πυκνό ελατόδασος και μας υποδέχεται με μία μίνι-λιμνούλα σαν αποκύημα των παιδικών μας ονείρων. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά μοναστήρια της Ελλάδας, τον Όσιο Λουκά, χτισμένος στα συντρίμμια του ναού της Αρτέμιδος.

Διάβασε περισσότερο για τον Ελικώνα εδώ. 

Πού θα μείνεις: Θα μείνεις στο Dianthos Guesthouse στο χωριό Κυριάκι, με 74 ευρώ τη βραδιά συμπεριλαμβανομένου πλουσιοπάροχου μπουφέ. 

Στο Ναύπλιο

Αφήσαμε τον απόλυτο ανοιξιάτικο προορισμό για το τέλος. Είναι τα πολύχρωμα σπιτάκια που σαν να θυμίζουν λίγο παραθαλάσσιο χωριουδάκι στην Ιταλία; Είναι οι ανθισμένες φραγκοσυκιές που αγναντεύουν τη θάλασσα; Είναι το εξίσου πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα που μπορείς να απολαμβάνεις μέχρι να χαθεί ο ορίζοντας, από τα κανόνια της Αργοναυπλίας; Είναι αυτός ο βενετσιάνικος, ενετικός αέρας που πνέει σε κάθε στενάκι; Είναι όλα αυτά που δένουν τόσο όμορφα και κάνουν το Ναύπλιο να μοιάζει ακόμη πιο όμορφο κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο. Γιατί αν δεν είναι το Ναύπλιο η πρωτεύουσα της Άνοιξης, τότε δεν ξέρουμε ποια άλλη πόλη θα μπορούσε να κρατά αυτά τα σκήπτρα.

Διάβασε εδώ 10 πράγματα που δεν ήξερες για το Ναύπλιο. 

Πού θα μείνεις: Στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, σε ένα κτήριο του 19ου αιώνα, την πανσιόν Ακροναυπλία. Μην τρομάζεις, το δωμάτιο θα το βρεις στα 76 ευρώ. 

Στη Λίμνη Τσιβλού και τη Ζαρούχλα

Στα ορεινά του νομού Αχαΐας, μια μαγική λίμνη βρίσκεται χωμένη στην καρδιά ενός δασικού τοπίου σε υψόμετρο 754 μέτρων. Η λίμνη με τα -χωρίς καμία υπερβολή- σμαραγδένια νερά της, δημιουργήθηκε το 1913, όταν μια κατολίσθηση έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη, και βύθισε σχεδόν το μισό χωριό Τσιβλός κάτω από τα νερά του. Ό,τι απέμεινε, επιβιώνει μέχρι σήμερα, έχει παραδοσιακά ταβερνάκια για φαγητό γύρω από το το ημιυπόγειο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, ενώ σε απόσταση 12 περίπου χιλιομέτρων βρίσκεται η Ζαρούχλα, η οποία παρά το άσχημο της όνομα, είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αχαΐας, με τα ποταμάκια του, τα πετρόχτιστα μονοπάτια του και την εκκωφαντική ησυχία του.

Δες εδώ 10 πανέμορφα χωριά της Πελοποννήσου.

Πού θα μείνεις: Στο ξύλινο σαλέ της Σούλας για να νιώσεις λίγο Άσπεν. Η διανυκτέρευση θα κοστίσει 76 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v