Ρομαντικά διήμερα μια ανάσα από την Αθήνα

Θες να ζήσεις τον έρωτά σου αλλά οι τιμές της βενζίνης δεν σε αφήνουν; Έχουμε τέσσερις ρομαντικούς προορισμούς… εδώ δίπλα.
Ρομαντικά διήμερα μια ανάσα από την Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Η ακρίβεια βλάπτει σοβαρά τις ρομαντικές διαθέσεις μας, είναι γεγονός. Αν όμως είσαι αποφασισμένος/η να μην την αφήσεις να σε πτοήσει, λύσεις υπάρχουν, για να ζήσεις τον έρωτά σου έστω για ένα ΣΚ χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείς πολύ από την Αθήνα.

Στο Ναύπλιο

Ναι, πρωτότυπους δεν μας λες, αλλά ρομαντζάδα και κοντινοί προορισμοί χωρίς Ναύπλιο, πίτσα χωρίς τυρί (είδες, αποφύγαμε τεχνηέντως το κλισέ «χωριάτικη χωρίς φέτα», για να μη λες). Στο Ναύπλιο, λοιπόν, θα βολτάρετε χέρι-χέρι στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιά πόλης, θα σκαρφαλώσετε –ή θα οδηγήσετε, αν δεν είστε φιτ– ως το εντυπωσιακότερο κάστρο της Πελοποννήσου, θα περπατήσετε σούρουπο τον παραθαλάσσιο γύρο της Αρβανιτιάς, και θα ρομαντζάρετε τα βράδια σε μισοσκότεινα μπαράκια με ατμοσφαιρικές μουσικές.



Διαβάστε περισσότερα - Το Ναύπλιο στα καλύτερά του 

Εδώ να μείνεις: Στο κουκλίστικο Αμυμώνη και Αδιάντη στην καρδιά της παλιάς πόλης (από 85€ το δίκλινο) ή στο Δίας που στεγάζεται στο νεοκλασικό όπου κάποτε έμενε ο Δημήτρης Υψηλάντης (από 80€ το δίκλινο με πρωινό).
Περισσότερες προτάσεις εδώ - Σούπερ ρομαντικοί ξενώνες στο Ναύπλιο 

Στην Ύδρα

Ορίστε μια επιλογή για να ξεχάσεις εντελώς την τιμή της βενζίνης: Στην Ύδρα δεν θα την χρειαστείς, καθότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα επάνω στο νησί –ούτε μηχανάκια, ούτε οτιδήποτε βενζινοκίνητο, εκτός από τα θαλάσσια ταξί. Και αν μιλάμε για ανοιξιάτικο ρομάντζο, δεν υπάρχει νησί που να την συναγωνίζεται. Από τις βόλτες στα καλντερίμια της μέχρι τα ηλιοβασιλέματα στην θάλασσα, και από εκεί στα πρώτα ουζάκια έξω πλάι στο κύμα, και ερωτευμένος/η να μην είσαι, εδώ θα ερωτευτείς.



Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στην Ύδρα 

Εδώ να μείνεις: Παρά την φήμη της ακρίβειας που την κυνηγάει, στο Airbnb θα βρεις μια χαρά λογικές τιμές διαμονής. Δες ας πούμε τα διαμερίσματα Zoe, η τελική τιμή των οποίων βγαίνει στα 74€ για δύο άτομα, ή αυτό το παραδοσιακό σπίτι που θα σας κοστίσει 82€ ανά διανυκτέρευση, ή το υπέροχο Veranda apartment που βγαίνει στα 70€ (για δύο άτομα πάντα). 

Στον Κιθαιρώνα

Δεν τον μνημονεύουμε συχνά στα διήμερα, κυρίως επειδή γίνεται εύκολα μονοήμερη, χάρη στην απειροελάχιστη απόσταση που τον χωρίζει από την Αθήνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή ιδέα να περάσεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο με το έτερό σου ήμισυ εδώ, ή ότι δεν έχει πράγματα να κάνεις. Φανταστικές πεζοπορικές διαδρομές σε βουνό και θάλασσα, συγκλονιστική θέα στα νερά του Κορινθιακού από την κορυφή του βουνού, ουζάκια στη λιακάδα πλάι στο κύμα στο Πόρτο Γερμενό, και εξερεύνηση στο αρχαιότερο κάστρο της Αττικής, είναι μερικά μόνο από τα χαϊλάητ.



Διαβάστε περισσότερα - Η τέλεια μονοήμερη είναι στο Πόρτο Γερμενό 

Εδώ να μείνεις: Στα ωραιότατα, και σούπερ οικονομικά, δωμάτια του Ξενώνα Κιθαιρών, στο χωριουδάκι που λέγεται Βίλια κι έχει πολλά τέλεια ταβερνάκια, γιατί ως γνωστόν ο έρωτας περνά από το στομάχι. Οι τιμές των δωματίων του κυμαίνονται στα 47€ το δίκλινο με πρωινό. Επίσης συμπαθητική, και οικονομικότατη επιλογή είναι η Pension Arion, πάλι στα Βίλια, που θα σου κοστίσει 35€ το δίκλινο. 

Στους Καταρράκτες της Πέτρας και την Κοιλάδα των Μουσών

Δεν τα έχεις ούτε ακουστά; Τόσο το καλύτερο, γιατί θα εκπλαγείς πολύ ευχάριστα. Βρίσκονται αμφότερα στις πλαγιές του Ελικώνα, απέχουν δηλαδή μία-μιάμιση ώρα από την Αθήνα, και είναι ό,τι πρέπει για ερωτευμένους μικρούς εξερευνητές. Οι μεν καταρράκτες της Πέτρας έχουν πανεύκολη πρόσβαση (5-7 λεπτά σε βατό μονοπάτι από εκεί που αφήνεις το αυτοκίνητο) και βρίσκονται μέσα σε ένα τοπίο φαντασμαγορικό. Φέρε μαζί πικνίκ, υπάρχουν ξύλινα τραπεζάκια σε όλη τη διαδρομή ως τον καταρράκτη, αλλά και κοντά στις όχθες του, για να το απολαύσεις. Η δε Κοιλάδα των Μουσών είναι ένας εν πολλοίς άγνωστος αρχαιολογικός χώρος, με συγκλονιστική θέα στη γύρω περιοχή και κάποια απομεινάρια αρχαίου θεάτρου του 3ου αιώνα π.Χ. 



Δες και εξορμήσεις στη γύρω περιοχή εδώ - Μια τέλεια Κυριακή στον Ελικώνα

Εδώ να μείνεις: Στο υπέροχο Thalia’s Stone House (65€ όλο το σπίτι για δύο άτομα) ή στα φανταστικά δωμάτια του Helicon Muses (138€ το δίκλινο με πρωινό) αμφότερα πολύ κοντά στους καταρράκτες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v