10 σπιτάκια στο βουνό για να μην σε ενοχλήσει ψυχή

Στην Πελοπόννησο, το Πήλιο, την Ήπειρο και την Ευρυτανία βρήκαμε φανταστικά σπιτάκια μακριά απ’ όλους και απ’ όλα.
10 σπιτάκια στο βουνό για να μην σε ενοχλήσει ψυχή
της Ηρώς Κουνάδη

Αν στο ρεφρέν του Σαπιοκάραβου «άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε/ και τους βαρέθηκα δεν τους μπορώ» ταυτίζεσαι περισσότερο με τον δεύτερο στίχο απ’ ό,τι με τον πρώτο, έχουμε δέκα σπιτάκια στην εξοχή ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου. Δηλαδή, όχι μόνο για να φύγεις εκδρομή, αλλά και για να απομονωθείς παρέα με τον μόνο άνθρωπο που θέλεις μαζί σου –το έτερό σου ήμισυ, τον κολλητό σου, την αδερφή ψυχή σου– σαν σωστοί ερημίτες.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου. Τις καθημερινές πιθανότατα θα τις βρεις χαμηλότερες.

Η βίλα Νεφέλη είναι φωλιασμένη μέσα σε ένα καταπράσινο ελατοδάσος της Ευρυτανίας, ό,τι πρέπει για πεζοπορίες από τις οποίες θα ξεκουράζεστε πλάι στο τζάκι στο σαλόνι σας. Έχει επίσης φουλ εξοπλισμένη κουζίνα, πολύ καλές παροχές που θα δεις αναλυτικά εδώ, και τιμή στα 105€ ανά διανυκτέρευση. Το κοντινότερο χωριό είναι οι Κορυσχάδες, στα πέριξ του Καρπενησίου.



Επίσης λίγο έξω από το Καρπενήσι, ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα χωριά και τις διαδρομές της ευρυτανικής φύσης, αυτό εδώ το πέτρινο σπιτάκι βρίσκεται στην καρδιά ενός πορτοκαλεώνα δέκα στρεμμάτων, πάνω σε ένα λοφάκι με πανοραμική θέα στην γύρω περιοχή. Έχει κι αυτό πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, και σαλόνι με τζάκι. Η δε τιμή του είναι 100€ ανά διανυκτέρευση.



Αν αγαπάς τα μικρά χαριτωμένα σπιτάκια στην εξοχή, το Παραμυθόσπιτο στο Σπαθάρι της Εύβοιας θα σου κλέψει εγγυημένα την καρδιά. Θα λέγαμε πόσο βγαλμένο από κουκλόσπιτο είναι, αλλά λέμε να αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν μόνες τους. Έχει και σούπερ προσφορά για κάποιες ημερομηνίες του Μαρτίου, στα 40€ για δύο άτομα. 





Το Προμύρι είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά χωριά του Νότιου Πηλίου. Για χάρη του θα παρακάμψουμε τον κανόνα της απόλυτης απομόνωσης, και θα σου προτείνουμε αυτό το υπέροχο σπιτάκι δίπλα στην κεντρική πλατεία του χωριού –που και πάλι εγγυάται την ησυχία σου, καθότι αυτό εδώ το πανέμορφο χωριό απέχει έτη φωτός από την τουριστική πεπατημένη. Η δε τιμή δεν ξεπερνά τα 45€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.





Μένουμε Πήλιο, και κατευθυνόμαστε λίγο πιο βόρεια, για να βρούμε το γλυκύτατο χωριό που λέγεται Μούρεσι, στο οποίο αυτό εδώ το φανταστικό σπίτι απολαμβάνει πανοραμική θέα στην θάλασσα από ψηλά. Έχει ολόδικό του έναν μονίμως λουλουδιασμένο κήπο, και πέτρινο τζάκι στο σαλόνι. Η διανυκτέρευση κοστίζει 80€ για δύο άτομα. 



Τι θα έλεγες να μείνεις σε μια παραδοσιακή αγροικία στην καρδιά του δάσους του Μαγγανάρη, ψηλά πάνω στις βουνοπλαγιές του Ταΰγετου; Αν η ιδέα σου φαίνεται εξαιρετική, έχουμε το τέλειο σπιτάκι με παραδοσιακή διακόσμηση, μεγάλο πέτρινο τζάκι, εκπληκτική θέα στις κορυφές του Ταΰγετου και σούπερ τιμή, μόλις 30€ για δύο άτομα.



Στο χωριουδάκι της Αρκαδίας που λέγεται Ψάρι, το Artist’s House είναι ένα πανέμορφο, πετρόχτιστο σαλέ με τζάκι στο σαλόνι και ενιαίους χώρους διακοσμημένους με γούστο και μεράκι, και φουλ έξτρα παροχές –πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μεγάλη τηλεόραση, βιβλιοθήκες και πάει λέγοντας. Η τιμή του είναι 70€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 





Το Περιθώρι το έχεις ακουστά; Είναι ένα χωριουδάκι φωλιασμένο στα βουνά, ανάμεσα στη Λίμνη Τσιβλού και τα Τρίκαλα Κορινθίας. Εδώ βρήκαμε αυτό το γλυκύτατο σπίτι που απολαμβάνει πανοραμική θέα στα φυσικά τοπία γύρω του, η τιμή του οποίου δεν ξεπερνά τα 25€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 



Αν δεν είναι βγαλμένο από εικογράφηση παραμυθιού που εκτυλίσσεται σε ένα χιονισμένο τοπίο αυτό εδώ το μικροσκοπικό σπιτάκι στα Τζουμέρκα, δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να είναι. Θα το βρεις φωλιασμένο στην καρδιά του δάσους, στην περιοχή που λέγεται Ράμια ανάμεσα σε γάργαρα ποτάμια και πέτρινα γεφύρια. Για να μείνεις εδώ δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 50€ για δύο άτομα. 





Στο φαντασμαγορικό Ζαγόρι, ανάμεσα στα χωριά Ζίτσα και Πρωτόπαππα, το The Happy Cottage είναι… αυτό που λέει το όνομά του, ένα γλυκύτατο αγροτόσπιτο με μεγάλο τζάκι στο σαλόνι του, καταπράσινο κήπο γύρω του, ζεστή διακόσμηση και πολλές παροχές που θα δεις αναλυτικά εδώ. Η δε τιμή του είναι στα 41€ για δύο άτομα.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v