Βρήκαμε δωμάτια για την 25η Μαρτίου

Βουνό ή θάλασσα; Από τον Παρνασσό στην Αίγινα, και από τον Μυστρά στο Γαλαξίδι, βρήκαμε φανταστικά δωμάτια από 40€.
Βρήκαμε δωμάτια για την 25η Μαρτίου
της Ηρώς Κουνάδη

Το δεύτερο τριήμερο του Μαρτίου προμηνύεται πιο ανοιξιάτικο από το πρώτο, και μας (ξανα)βάζει σε πειρασμό για εκδρομή. Όσο για το πού θα πάμε… άφησέ το πάνω μας. Ψάξαμε και βρήκαμε δωμάτια που έχουν και διαθεσιμότητα (προς ώρας, τις κρατήσεις φρόντισέ τις νωρίς) και λογικές για τριήμερο τιμές.

Στις πλαγιές του Πάρνωνα, στο χωριό που λέγεται Άγιος Πέτρος και είναι ιδανική βάση τόσο για να εξερευνήσεις τα ορεινά τοπία όσο και για να κατηφορίσεις προς το Λεωνίδιο και την θάλασσα, το Parnon Hotel έχει γλυκύτατα δωμάτια στα 70€ το δίκλινο. 



Στη Νέα Φιγαλεία, σημείο ιδανικό για να εξερευνήσεις τους Καταρράκτες της Νέδας, τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, την Αρχαία Ολυμπία και τα παράλια της Ηλείας (Καϊάφα και πέριξ) βρήκαμε το ωραιότατο Manto House, τα ευρύχωρα διαμερίσματα του οποίου κοστίζουν 80€ το δίκλινο. Επίσης κοντά του, στο όμορφο χωριό της Ανδρίτσαινας, το Επικούρειος Απόλλων έχει περιποιημένα στούντιο στα 65€ το δίκλινο. 

Το Γαλαξίδι, το έχουμε πει κι άλλες φορές, είναι η τέλεια… πρόβα καλοκαιριού, έτσι που μοιάζει με νησί δεμένο στη στεριά, γι’ αυτό και είναι μια από τις αγαπημένες μας ανοιξιάτικες εκδρομές. Εδώ βρήκαμε για την 25η Μαρτίου φανταστικά δωμάτια στο Santa Xenia (60€ το στούντιο για δύο άτομα) στο Villa Olympia που σχεδόν ακουμπάει στη θάλασσα (72€ το δίκλινο με πρωινό) και στο Europa Beach (80€ το δίκλινο με πρωινό).

Ωραιότατες για την εποχή τιμές βρήκαμε και στις πλαγιές του Παρνασσού, για να το έχεις… δίπορτο μεταξύ βουνού και θάλασσας –μεσημέρι με ουζάκια στο Γαλαξίδι και βράδια στα μπαράκια της Αράχωβας. Στους Δελφούς, ας πούμε, το Pan Hotel (φωτό κάτω) έχει δίκλινα με 76€, στην Αράχωβα ο Ξενώνας Αριάδνη θα σου κοστίσει 80€ το δίκλινο, ενώ στο Σερνικάκι κοντά στην Άμφισσα τα γλυκύτατα Kelari Studios δεν ξεπερνούν τα 70€ το δίκλινο.



Ανάμεσα στη Δημητσάνα και την Αρχαία Ολυμπία, πολύ κοντά στους ξακουστούς καταρράκτες της Νεμούτας, και συγκεκριμένα στο χωριό Λουτρά Ηραίας στη Γορτυνία, το Ξενοδοχείο Ηραία είναι μια εξαιρετική low budget πρόταση για το τριήμερο, με δωμάτια στα 41€ το δίκλινο. 

Εξαιρετική για αυτή την εποχή πρόταση είναι ο Μυστράς, όχι μόνο για να επισκεφθείς την βυζαντινή καστροπολιτεία λουλουδιασμένη, αλλά και για να βολτάρεις στα φαράγγια του Ταΰγετου και τα πανέμορφα χωριά του. Εδώ το Byzantion Hotel έχει ωραιότατα δίκλινα στα 65€ τη βραδιά. 



Μήπως λαχταρά η ψυχούλα σου ένα νησάκι; Η Αίγινα είναι μόλις μια ώρα μακριά, ό,τι πρέπει για τριήμερο, και οι τιμές της ωραιότατες. Δες, ας πούμε, τα Studios Pantazis στην πόλη της Αίγινας (40€ το δίκλινο), ή αυτό το φανταστικό σπίτι που φιλοξενεί έως 6 άτομα με 90€ τη βραδιά, τα Alvi Studios στην απολύτως νησιώτικη Πέρδικα (42€ το δίκλινο) και αυτό το όμορφο σπίτι στη Χλόη (75€ για δύο άτομα).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v