10 ιδέες για Καθαρά Δευτέρα… τελευταία στιγμή

Και μονοήμερες για μπατιράκια έχουμε, και διαθέσιμα δωμάτια σε καλές τιμές για τυχερούς με μπάτζετ και απ’ όλα τα καλά για το ερχόμενο τριήμερο.
10 ιδέες για Καθαρά Δευτέρα… τελευταία στιγμή
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είχες χρόνο ή/και χρήμα να κλείσεις την πρώτη επίσημη εκδρομή της χρονιάς, και τώρα μιζεριάζεις ότι θα μείνεις μόνος/η τριήμερο στην Αθήνα; Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Πρώτον κι εδώ ωραία είναι, οι μονοήμερες να ‘ναι καλά, και δεύτερον αν το ταμείο δεν είναι απολύτως μείον προλαβαίνεις ακόμα να κλείσεις διαμονή κάπου ωραία. Εμείς από ιδέες, άλλο τίποτα.

Αν το μπάτζετ σηκώνει μόνο μονοήμερη…

Μια εξαιρετική, σούπερ κοντινή επιλογή που ανακαλύψαμε πρόσφατα και ενθουσιαστήκαμε είναι το Φαράγγι της Οινόης, στον Μαραθώνα. Τέλειο μονοπάτι για πεζοπορία που διασχίζει ένα καταπράσινο φαράγγι για να καταλήξει στο Φράγμα του Μαραθώνα, και συνδυάζεται τέλεια με σούπερ κρεατοφαγία στην Αρτζεντίνα, στο Καλέντζι.



Ακόμα πιο κοντά, ακόμα πιο φαντασμαγορικά, ο Καταρράκτης της Ραπεντώσας στην Πεντέλη είναι άλλη μια τέλεια πεζοπορία που μπορείς να κάνεις εντός Αττικής –περί τη μία ώρα θα σου πάρει, εκτός αν έχεις τζιπ, οπότε θα κατέβεις τον χωματόδρομο και θα φτάσεις ένα 10λεπτο μακριά από τον καταρράκτη. Για φαγητό στον δρόμο της επιστροφής, πολύ καλή πρόταση είναι η Βλάχικη Γάστρα στη Ροδόπολη.

Μιλώντας για καταρράκτες, αν βαριέσαι να περπατάς, αλλά δεν έχεις πρόβλημα να οδηγήσεις λίγο παραπάνω, ο καταρράκτης της Πέτρας στην Αλίαρτο έχει πανεύκολη πρόσβαση, 5 λεπτά περπάτημα σε ολόισιο μονοπάτι και είναι επίσης φαντασμαγορικός. Συνδυάζεται, δε, τέλεια με μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας (ναι, θα είναι ανοιχτό) και με ψαροφαγία πλάι στο κύμα, στο Θαλασσινό Μαγαζί στην παραλία Σαράντη. 



Αν βαρέθηκες όλο τον χειμώνα τα βουνά, θες λίγο θαλασσινό αεράκι να σε φυσήξει, το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα απλώνεται δίπλα στη γνωστή, μεγάλη αμμουδερή παραλία κι είναι γεμάτο απολαυστικές διαδρομές που τώρα μπορείς να εξερευνήσεις χωρίς να σε αποσπά ο πειρασμός να αράξεις όλη μέρα στην παραλία και να μην κάνεις τίποτα. Στον γυρισμό, πιάσε τραπεζάκι στον Βράχο για απολαυστικά –και οικονομικά– θαλασσινά με θέα θάλασσα.

Φανταστική μονοήμερη, μια ωρίτσα μακριά από την Αθήνα, γίνεται και ο Ακροκόρινθος, το μεγαλύτερο κάστρο της Πελοποννήσου, και ένα από τα ωραιότερα επίσης. Στάση για φαγητό πλάι στο τζάκι στην επιστροφή, οπωσδήποτε στην Ταβέρνα Μπέκος, δυο βήματα από το κάστρο. 



Τέλος, λίγο πιο μακριά αλλά και πάλι λιγότερο από δύο ώρες από την Αθήνα, οι όχθες της λίμνης Δόξα προσφέρονται για βόλτες στη λιακάδα (που ελπίζουμε πως θα ‘χει) αλλά και για να στήσεις το πικνίκ σου με θέα τα ακίνητα νερά της λίμνης, αν το μπάτζετ είναι τέτοιο που δεν σηκώνει ούτε ταβέρνα. Αν πάλι σηκώνει, θα πιάσεις οπωσδήποτε τραπέζι για τοπική παραδοσιακή κουζίνα στον Μιχάλη, στην Αρχαία Φενεό. 

Αν μπορείς να κλείσεις κι ένα δωμάτιο για μια-δυο διανυκτερεύσεις…

Διαθεσιμότητα βρήκαμε στην Παλιά Επίδαυρο, που είναι ωραιότατη βάση για να εξερευνήσεις αρχαιολογικούς χώρους όπως η Επίδαυρος (που όχι, δεν είναι μόνο το θέατρο) και οι Μυκήνες, να βολτάρεις στο Ναύπλιο που απέχει μόλις ένα τέταρτο από εδώ, και να ανακαλύψεις επιτέλους όλες τις κρυμμένες ομορφιές της Αργολίδας. 40€ το δίκλινο θα πληρώσεις στο Aktis Hotel, 50€ στο Verdelis Inn.

Μπορεί τόσο κοντά να μην είναι, αλλά τα χιλιόμετρά της τα αξίζει με το παραπάνω: Η Μονεμβασιά έχει διαθέσιμα δωμάτια σε καλές τιμές (έξω από το κάστρο –για να μείνεις μέσα, θα πας εκτός τριημέρου) κι είναι και ντυμένη με τα ανοιξιάτικά της, που κάνουν την Άνω Πόλη ακόμα πιο καρτποσταλική απ’ όσο είναι πάντα. Ωραιότατα δωμάτια βρήκαμε στο Πανόραμα στα 80€ το δίκλινο, και στο Αγνάντιο στα 56€ το δίκλινο.



Το Πήλιο είναι πάντα καλή ιδέα, είτε είσαι λάτρης του βουνού είτε της θάλασσας, ή ακόμα και αν αρνείσαι τα ψευτοδιλήμματα και θες κάτι να τα συνδυάζει όλα. Ωραιότατα δωμάτια βρήκαμε διαθέσιμα στον Ξενώνα Μάχη στην Κάτω Γατζέα, πολύ κοντά στις Μηλιές και τις Πινακάτες (55€ το δίκλινο) στο Spyrou Studios στα Πλατανίδια, πλάι στην θάλασσα (45€ το δίκλινο) και στο Menelaos Apartments στο Λεφόκαστρο (45€ το δίκλινο).

Δεν ξέρουμε αν χρειάζεσαι μια υπενθύμιση ότι ωραιότατος συνδυασμός βουνού και θάλασσας είναι επίσης η Βόρεια Εύβοια, στην οποία βρήκαμε διαθέσιμα για το τριήμερο δωμάτια στα Ύδνα studios στο Πευκί (35€ το δίκλινο) και στα φανταστικά Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αλεξίου στη Λίμνη, δυο βήματα από την παραλία (50€ το δίκλινο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v