Αγίου Πνεύματος: 6 προορισμοί για ένα σούπερ τριήμερο

Τελευταία στιγμή ψάχνουμε, βρίσκουμε και κλείνουμε τις τριήμερες εκδρομούλες μας σε νησιά και παραθαλάσσιες πόλεις.
Αγίου Πνεύματος: 6 προορισμοί για ένα σούπερ τριήμερο

Το τριήμερο που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού πλησιάζει, κι εμείς προετοιμαζόμαστε καταλλήλως – έστω και τελευταία στιγμή – κλείνοντας τις αποδράσεις μας σε έξι ωραιότατους προορισμούς.

Στην Αίγινα

Από τις πρώτες μας σκέψεις για κοντινή απόδραση, η Αίγινα είναι ό,τι πρέπει για τριημεράκι. Εδώ θα βολτάρετε στην πόλη με τα χρωματιστά νεοκλασικά της παραλιακής περαντζάδας και θα ανηφορίσετε μέχρι το Ναό της Αφαίας, έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς της αρχαιότητας στην καρδιά ενός πευκοδάσους. Για τις πρώτες βουτιές, θα βάλετε πλώρη για το Κλειδί κοντά στην Πέρδικα ή τις αμμουδιές της Αγίας Μαρίνας, της Αιγινήτισσας και του Μαραθώνα, αν αναζητάτε οργανωμένες παραλίες. Αν σας παίρνει ο χρόνος, θα πεταχτείτε με βαρκάκι στη Μονή, για να βουτήξετε στις παραλίες του και να κάνετε... παρέα με τα κρι κρι.

Aigina Island, Greece

Για τη διαμονή σας, δείτε αυτό το συμπαθέστατο σπιτάκι κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, στα 30€ ανά διανυκτέρευση. 

Διαβάστε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Αίγινα

Στη Τζια

Εξίσου κοντινή, η Τζια προσφέρεται για βουτιές σε υπέροχες παραλίες, ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και ζεν βόλτες στα σοκάκια της Χώρας της, μιας από τις ομορφότερες και πιο μίνιμαλ των Κυκλάδων. Εδώ θα βολτάρετε στον παραλιακό δρόμο ο οποίος κλείνει για τα οχήματα στις 20.00, αλλά και στο Βουρκάρι, δύο χιλιόμετρα βόρεια, το ιδανικό παραθαλάσσιο μέρος για χαλαρό καφεδάκι το απόγευμα πριν βασιλέψει ο ήλιος και ποτάκι το βράδυ στα τραπεζάκια πλάι στο κύμα. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, 12 διαφορετικά μονοπάτια προσφέρονται για πεζοπορικά τετ α τετ με το καλά κρυμμένο φυσικό τοπίο του νησιού.

Kea Island, Greece

Οικονομική διαμονή στο – γενικά ακριβό – νησί, προσφέρουν τα ξύλινα σπιτάκια του Camping Kea στα 30€ ανά διανυκτέρευση 

Διαβάστε επίσης: Ακόμα να φύγεις για Τζια

Στη Μάνη

Με βάση το πάντα αγαπημένο Γύθειο, θα δείτε το καλοδιατηρημένο αρχαίο θέατρο της πόλης και θα εκδράμετε προς εξερεύνηση της λακωνικής Μάνης, με τα υπέροχα πυργόσπιτα, τα κάστρα και τις παραλίες της, τον Μυστρά, τα Σπήλαια του Διρού και τα εντυπωσιακά τοπία που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του on the road. Για τις πρώτες βουτιές, οι δαντελωτές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά κερδίζουν τα αξιοθέατα στα σημεία: η έξι χιλιομέτρων αμμουδιά του Μαυροβουνίου, τα κρυστάλλινα νερά στο Βαθύ και πολλές ακόμα ειδυλλιακές παραλίες περιμένουν να τις εξερευνήσετε. 

Kardamyli - Greece

Για τη διαμονή σας, δείτε αυτό το άνετο μπάνγκαλοου με θέα θάλασσα στα 65€/ διανυκτέρευση και σημειώστε πως η Manessis Travel διοργανώνει τριήμερη εξόρμηση στη Μάνη με διαμονή στο Porto Mani Suites στα 189€/ άτομο. 

Διαβάστε επίσης: Πρώτη φορά στη Μάνη; Σε ζηλεύουμε!

Στις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου

Υπέροχες παραλίες, άφθονο τιρκουάζ και φυσιολατρικές εξορμήσεις σε απίστευτα τοπία της φύσης. Σε απόσταση βολής από την Αττική, η δυτική Πελοπόννησος τα προσφέρει όλα και… συμφέρει. Με βάση σας την Πύλο ή την Κυπαρισσία, μπορείτε να εξερευνήσετε τις παραλίες της Ζαχάρως, τον λόφο του Παλιόκαστρου, τους μυκηναϊκούς τάφους στην Περιστεριά και τους καταράκτες της δροσερής και ημιτροπικής Νέδας. Για την πρώτη σας βουτιά θα οδηγήσετε μέχρι την "σελέμπριτι" Βοϊδοκοιλιά κοντά στην Πύλο ή θα κολυμπήσετε στις απέραντες αμμουδιές του Καϊάφα, τόσο καθαρές που τις προτιμά μέχρι και η καρέττα-καρέττα.

Voidokilia / Βοϊδοκοιλιά

Απομονωμένο από τη φασαρία, αυτό εδώ το σπιτάκι στο Μεσοχώρι λίγο έξω από την Πύλο μπορεί να υποδεχτεί μέχρι πέντε επισκέπτες και κοστίζει 60€ ανά διανυκτέρευση. 

Διαβάστε επίσης: Πύλος: Πελοπόννησος με άρωμα νησιού

Στο Ναύπλιο

Αγαπημένη εκδρομή και μακράν ο πιο ρομαντικός προορισμός σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από την Αθήνα, το Ναύπλιο προσφέρει, μεταξύ άλλων, απλόχερα θέα από τις πολεμίστρες στο Παλαμήδι, όμορφες διαδρομές με φόντο τη θάλασσα, ποδηλατάδες για τους φαν, νόστιμη κουζίνα σε συμπαθέστατα ταβερνάκια και ρομαντικές βόλτες με βαρκάκι για τα ζευγαράκια της παρέας. Σημειώστε επίσης και την αγαπημένη παραλία των ντόπιων, την Αρβανιτιά, 200 μέτρα όλη κι όλη για τα πρώτα πλάτσα πλούτσα, αλλά και τα μονοπάτια που διασχίζουν φαντασμαγορικά φαράγγια και τις μυστικές παραλίες που κρύβει η Αργολίδα στο τρίπτυχο Ναύπλιο-Επίδαυρος-Μυκήνες

Nafplion

Για τη διαμονή σας, δείτε εδώ ένα υπέροχο ρουστίκ σπίτι, με κόστος 61€ ανά διανυκτέρευση και υπέροχη θέα. 

Διαβάστε επίσης: 10 τρόποι να αγαπήσετε το Ναύπλιο

Στην Άνδρο

Δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, η Άνδρος αποτελεί ιδανική λύση αν θέλετε να ξεκινήσετε το καλοκαίρι σας με εξερευνήσεις σε ολόλευκα σοκάκια, αρχοντικές βόλτες και βουτιές σε κυκλαδίτικες παραλίες. Εδώ, θα περπατήσετε στα ολάνθιστα σοκάκια της Χώρας θα βολτάρετε στις τουριστικές περαντζάδες στο Μπατσί και θα εξερευνήσετε χωριά όπως οι Μένητες με τα τρεχούμενα νερά και τα Αποίκια με τις πηγές και τους καταρράκτες. Για βουτιές, θα καταφύγετε στον αγαπημένο των ντόπιων Ζόρκο, στην Άχλα με το ψιλό βότσαλο και τα καθαρά νερά, στις πιο οργανωμένες Χρυσή Ακτή, Νημποριό ή στις πιο ήσυχες Καλαμονάρι, Μπουρό ή Άη Γιάννη.

Andros

Όσον αφορά τη διαμονή, βρήκαμε αυτό το ωραίο εξοχικό σπιτάκι, λίγα λεπτά από τον παραθαλάσσιο δρόμο στο Κόρθι, με 60€ ανά διανυκτέρευση.

Διαβάστε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Άνδρο 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v