Μήπως να πεταχτούμε ένα ΣΚ στην Πελοπόννησο;

Η εβδομάδα που ανοίγουν τα ξενοδοχεία τελειώνει με το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού, και αν αυτό δεν είναι σημάδι από το σύμπαν, δεν ξέρουμε τι είναι.
Μήπως να πεταχτούμε ένα ΣΚ στην Πελοπόννησο;
της Ηρώς Κουνάδη

Με τούτα και με κείνα, το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού είναι σχεδόν εδώ (Δευτέρα 8 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος), τα ξενοδοχεία ανοίγουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, οι τιμές είναι εντυπωσιακά καλές, σίγουρα καλύτερες απ’ ό,τι περιμέναμε, και όλο αυτό σαν να μας θυμίζει εκείνες τις ηλιόλουστες μαγιάτικες μέρες στο σχολείο που ζητούσαμε ρυθμικά εκ-δρο-μή. Συγκατένευσε στο παιδί μέσα σου, και άσε μας να σου βάλουμε ιδέες για το πού θα πας.

Στα Λουτρά Κυλλήνης

Σε εκπλήξαμε; Τότε μάλλον δεν έχεις δει την παραλία των λουτρών της Κυλλήνης, αυτή την τέλεια, αφράτη αμμουδιά με τους γεμάτους κρινάκια αμμόλοφους που απλώνονται ως εκεί που φτάνει το μάτι και τα πρασινογάλαζα νερά πίσω από τα οποία βουτά και χάνεται κάθε απόγευμα ένας πελώριος, κατακόκκινος ήλιος.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Kounadi (@irokounadi) στις



Εδώ πολύ κοντά θα βρεις και ένα κάστρο βγαλμένο από τα παιδικά μας παραμύθια, το Χλεμούτσι (Κλερμόντ για τους γαλλομαθείς) των Βιλλεαρδουίνων, και τον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας που (δεν το ήξερες αλλά) φιλοξενούσε τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα.

Εδώ να μείνεις: Στα ευρύχωρα στούντιο του Castro Beach, πολύ κοντά στην παραλία (52€ το δίκλινο), στο Ξενοδοχείο Κυπριώτης στο Αρκούδι (43€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) στα μικρά μεν, κουκλίστικα δε δωμάτια του Glyfa Beach Hotel στο Βαρθολομιό (45€ το δίκλινο με σούπερ πρωινό) ή στο Brati II Beach επίσης στο Αρκούδι (55€ το δίκλινο με φανταστικό πρωινό).

Στο Λεωνίδιο

Μια μικρή πόλη χάρμα οφθαλμών, στην παραγνωρισμένη ανατολική ακτή της Πελοποννήσου, που μην ακούς τι λένε, μπορεί τις ιόνιες αμμουδιές της δύσης να μην έχει, έχει όμως φανταστικά, κρυστάλλινα νερά που καταλήγουν σε γυαλιστερά βότσαλα, τα οποία έχουν και το σημαντικό πλεονέκτημα να μην μπαίνουν σε σημεία που δεν θέλεις, όλα να τα λέμε.

Στα σοκάκια του Λεωνιδίου, κάτω από τα κατακόκκινα βράχια του, χαίρεσαι να περπατάς την ώρα που ο ήλιος βάφει χρυσαφιά τα αρχοντικά του, σταματώντας κάθε λίγο για καφεδάκια ή μπυρίτσες στα γουστόζικα, χειροποίητα café του.



Όσο για τις βουτιές σου, ιδανικές επιλογές είναι η Πλάκα που είναι το επίνειο του Λεωνιδίου, και τα Πούλιθρα λίγο νοτιότερα. Αν δε βαριέσαι τα χιλιόμετρα, μια ωρίτσα μακριά από το Λεωνίδιο βρίσκεται η κατά την ταπεινή μας γνώμη ωραιότερη παραλία της από δω ακτής, το Φωκιανό

Εδώ να μείνεις: Στα λιτά αλλά ευρύχωρα και περιποιημένα δωμάτια του Ξενοδοχείου Κωσταρίνη (46€ το δίκλινο) στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Μανωλέας λίγο έξω από το Λεωνίδιο, στο παραθαλάσσιο Λιβάδι (35€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) στο πανέμορφο Karinia Home στην καρδιά του Λεωνιδίου (39€ για δύο άτομα) ή στο κουκλίστικο House on the Rocks (30€ για δύο άτομα).

Στην Πύλο

Ίσως η πιο νησιώτικη γωνιά της Πελοποννήσου, έχει στα πόδια της μια από τις ωραιότερες παραλίες της, την ξακουστή και χιλιοφωτογραφημένη Βοϊδοκοιλιά, με τη σχεδόν λευκή, απαλή σαν πούδρα άμμο της και τα κρυστάλλινα, σμαραγδένια νερά ενός κολπίσκου τόσο στρογγυλού λες και τον έχεις χαράξει με μοιρογνωμόνιο.



Εδώ θα σκαρφαλώσεις επίσης στο Νιόκαστρο, για να χαζέψεις από ψηλά τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα πίσω από τη Σφακτηρία, θα οδηγήσεις και μέχρι τον Εγκλιανό όπου βρίσκεται το συγκλονιστικό, προϊστορικό παλάτι του Νέστορα, εκείνου του γερο-σοφού μυκηναίου βασιλιά που αφηγείται ατελείωτες ιστορίες από τις περιπέτειες της ζωής του κάθε φορά που πάνε οι Αχαιοί να τον συμβουλευτούν στην Ιλιάδα.

Διαβάστε περισσότερα - Πύλος: Πελοπόννησος με άρωμα νησιού

Εδώ να μείνεις: Στα ευρύχωρα, ηλιόλουστα διαμερίσματα Τα Αδέρφια, στα πόδια του κάστρου της Πύλου (50€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) ή στο γλυκύτατο στούντιο Καλύβα στην Άμμο, σχεδόν επάνω στην αμμουδερή παραλία του Ρωμανού, στο Πετροχώρι (50€ για δύο άτομα).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v