Διαστημικός τουρισμός: Δωμάτιο με θέα… Γη

Το πρώτο ξενοδοχείο σε τροχιά ετοιμάζεται να κατασκευάσει ρωσική εταιρεία που θα προσφέρει στους (εύπορους) πελάτες της δωμάτια με θέα τον πλανήτη Γη και 16 ηλιοβασιλέματα ανά 24ωρο. Η τιμή του τουριστικού πακέτου είναι φυσικά… αστρονομική.
Διαστημικός τουρισμός: Δωμάτιο με θέα… Γη
Φανταστείτε να ξυπνάτε το πρωί, να ανοίγετε τις κουρτίνες του παράθυρου και να αντικρίζετε τον πλανήτη Γη. Το μέχρι πρότινος σενάριο επιστημονικής φαντασίας σκοπεύει να κάνει πραγματικότητα η ρωσική εταιρεία Orbital Technologies, κατασκευάζοντας το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο που θα βρίσκεται εκατοντάδες μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης, και προσφέροντας στους εκλεκτούς καλεσμένους του σουίτες με πραγματικά μοναδική θέα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, το «Ξενοδοχείο στον Παράδεισο», όπως θα λέγεται, θα αποτελείται από 4 δωμάτια θα περιστρέφονται σε μηδενική βαρύτητα γύρω από τη Γη, με χωρητικότητα φιλοξενίας έως και 7 άτομα.

«Το ξενοδοχείο απευθύνεται σε εύπορους και εργαζόμενους σε ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να κάνουν διαστημική έρευνα στο διάστημα», εξήγησε ο γενικός διευθυντής της Orbital Technologies, Sergei Kostenko. «Ένα ξενοδοχείο πρέπει να είναι άνετο και το δικό μας δεν θα αποτελεί εξαίρεση». Βέβαια, οι καλεσμένοι θα πρέπει να βάλουν αρκετό νερό στο κρασί της έννοιας «ανέσεις», δεδομένου ότι θα βρίσκονται στο διάστημα.

Και η τιμή ενός δωματίου; Περίπου 984.000 δολάρια για 5ήμερη διαμονή (από τα οποία τα 164.000 δολάρια είναι το «πήγαινε-έλα»). Αν (παραδόξως) τυγχάνει να ανήκετε σε αυτούς που θα μπορούσαν να διαθέσουν το… αστρονομικό ποσό, μάλλον θα πρέπει να περιμένετε λιγάκι, αφού οι διαστημικές πύλες του θα ανοίξουν σε 5 χρόνια από τώρα.

Όταν όμως γίνει αυτό, οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε ντους και τουαλέτες, θα κοιμούνται σε σάκους κολλημένους στους τοίχους και θα απολαμβάνουν γκουρμέ γεύσεις καθώς θα κάνουν μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον πλανήτη κάθε 90 λεπτά, έχοντας την ευκαιρία να χαζεύουν 16 χαραυγές και ηλιοβασιλέματα ανά 24ωρο.

Το ξενοδοχείο θα κοστίσει συνολικά 60 εκ. δολάρια και θα λειτουργεί συν τοις άλλοις και ως επικουρική βάση για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Θα χρειαστεί δύο μέρες για να τεθεί σε τροχιά και θα μεταφερθεί στο διάστημα με έναν ρωσικό πύραυλο Σογιούζ.

Πηγή: Time
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v