Το διάστημα μιλάει ελληνικά

Τη λειτουργία του ξεκίνησε το ελληνικό site της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. Πρώτη του αποστολή το απέραντο μπλε του Αιγαίου, με τους αστροναύτες να στέλνουν εντυπωσιακές φωτογραφίες των Κυκλάδων από το διάστημα.
Το διάστημα μιλάει ελληνικά
Αν δεν σας είναι αρκετό να θαυμάζετε τις ομορφιές της Ελλάδας από κοντά, μπορείτε πλέον να τις απολαμβάνετε και από το διάστημα. Η τοπική υπηρεσία πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) είναι διαθέσιμη online και δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες να ενημερώνονται στη γλώσσα τους για τις εξελίξεις στα διαστημικά προγράμματα της Ευρώπης, αλλά και να χαζεύουν την Ελλάδα από ψηλά.

Το νέο site περιλαμβάνει νέα διεθνούς και τοπικού ενδιαφέροντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ειδήσεις που αφορούν το ελληνικό κοινό.

«Με όσον το δυνατόν απλή γλώσσα, ελπίζουμε να προσφέρουμε πληροφορίες σχετικά με ευρωπαϊκές διαστημικές αποστολές στις οποίες συμμετέχουν Έλληνες ερευνητές αναζητώντας απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα για την ιστορία της Γης, του Ηλιακού Συστήματος και του Σύμπαντος.», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην αρχική σελίδα.

Μία από τις πρώτες δημοσιεύσεις, πάντως, ήταν η ανάρτηση φωτογραφιών από το διάστημα που απεικονίζουν τις Κυκλάδες. Πίσω από τον φωτογραφικό φακό κρύβεται ο Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli που στέλνει τις φωτογραφίες από το πανοραμικό παρατηρητήριο Cupola του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v