Διακοπές στο διάστημα: Υπομονή μερικούς ακόμα μήνες

Μέσα στο 2011 πρόκειται να εκτελέσει την πρώτη επιβατική πτήση της στο διάστημα η εταιρία Virgin Galactic, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα, μετά το πρώτο δοκιμαστικό τεστ. Το εισιτήριο κοστίζει 200.000 δολάρια και πολλοί επίδοξοι «αστροναύτες» έχουν ήδη καταθέσει προκαταβολές.
Διακοπές στο διάστημα: Υπομονή μερικούς ακόμα μήνες
Δύο χρόνια πριν, μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο μπορούσαμε να το λέμε –θυμάστε; Είχαμε υποσχεθεί σε τρεις αναγνώστες ταξίδι στο διάστημα για τον Μάιο του 2012. Τα ταξίδια στο διάστημα, όμως, έμελλαν να γίνουν πραγματικότητα και μάλιστα πολύ νωρίτερα από όσο μπορούσαμε τότε να φανταστούμε.

Η είδηση για την πρώτη δοκιμαστική πτήση στο αχανές σύμπαν κυκλοφόρησε χθες από την θυγατρική της ομώνυμης αεροπορικής εταιρίας του Richard Branson, Virgin Galactic. Το παρθενικό ταξίδι του επιβατικού διαστημικού αεροσκάφους VSS Enterprise πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, την περασμένη εβδομάδα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για δύο ατράκτους, με το όνομα SpaceShipTwo, οι οποίες «αποκολλήθηκαν» από το μητρικό αεροσκάφος, και πέταξαν πάνω από την έρημο της Καλιφόρνια, φτάνοντας τα 45.000 πόδια κατά την δύο ωρών και σαράντα πέντε λεπτών πτήση.

Σε μελλοντικές δοκιμαστικές πτήσεις, σύμφωνα με την μετέπειτα ανακοίνωση της εταιρίας, το μητρικό αεροσκάφος θα αυξήσει το υψόμετρο της πτήσης του στα 50.000 πόδια. Στο ύψος αυτά οι δύο άτρακτοι θα εκτοξευθούν από τα φτερά του μητρικού αεροσκάφους, και θα εκτιναχθούν στο διάστημα.

Δείτε βίντεο από τα αποκαλυπτήρια του SpaceShipTwo, τον περασμένο Δεκέμβρη


Την συναρπαστική αυτή εμπειρία, όπως δήλωσε η Virgin Galactic, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν έξι επιβάτες και δύο πιλότοι ανά πτήση. Όταν πλέον θα φτάνουν στο διάστημα, οι ταξιδιώτες θα βιώνουν την πρωτόγνωρη αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας, ενώ παράλληλα θα αγναντεύουν την γη και τα αστέρια από τα δύο μεγάλα παράθυρα που θα βρίσκονται στο πλάι και από πάνω τους.

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε ότι ευελπιστεί η πρώτη επίσημη επιβατική πτήση της στο διάστημα να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2011. Ισχυρίζεται, μάλιστα, πως έχει ήδη συγκεντρώσει περί τα 45 εκατομμύρια δολάρια σε προκαταβολές από περισσότερους από 330 επίδοξους επιβάτες, οι οποίοι προτίθενται να πληρώσουν πάνω από 200.000 δολάρια για αυτήν την μαγική διαστημική εμπειρία.

Θέλω να πετάξω και εγώ στο διάστημα
Στην ιστοσελίδα www.virgingalactic.com, στην κατηγορία booking, η εταιρία προειδοποιεί: Το εισιτήριο για το διάστημα κοστίζει 200.000 δολάρια και οι προκαταβολές ξεκινούν από 20.000 δολάρια. Ο ενδιαφερόμενος «αστροναύτης» μπορεί να συμπληρώσει την σχετική φόρμα επικοινωνίας και αρμόδιοι της εταιρίας θα επικοινωνήσουν μαζί του για να λύσουν κάθε του απορία. Εναλλακτικά, μπορεί να κανείς να επικοινωνήσει με τον Πιστοποιημένο Διαστημικό Πράκτορα της χώρα του -ναι, ναι, αυτός είναι ο ακριβός τίτλος του συγκεκριμένου αρμοδίου!- ο οποίος θα αναλάβει να προγραμματίσει την κράτηση. Πριν βιαστείτε να αναζητήσετε τον Έλληνα Διαστημικό Πράκτορα, μάθετε πως το In2life έχει ήδη επικοινωνήσει με την Virgin Galactic και περιμένουμε νεώτερα –θα σας ενημερώσουμε ανάλογα.

Θέλω να διανυκτερεύσω στο διάστημα
Αν πάλι σκεφτόσασταν να… διανυκτερεύσετε στο διάστημα, μπορούμε να σας παραπέμψουμε στο Galactic Suite, το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα, για το οποίο είχαμε μιλήσει πριν μερικούς μήνες. Η διαμονή σας εκεί θα διαρκέσει τρία βράδια, ενώ θα χρειαστεί να εκπαιδευτείτε πρώτα για οκτώ εβδομάδες, ώστε να είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε στις συνθήκες της πτήσης. Για την εμπειρία αυτή, ωστόσο, θα χρειαστεί, αφενός να περιμένετε μέχρι το 2012 που η εταιρία σκοπεύει να ξεκινήσει την υποδοχή επισκεπτών στο ξενοδοχείο της, και αφετέρου να σας περισσεύουν περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ –τόσο κοστίζει η διαμονή σας εκεί.

Μέχρι τότε… πάρτε μία γεύση από το σχετικό διαφημιστικό video της Galactic Suite


Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v