Είναι πολύ νωρίς για να κλείσεις Χριστούγεννα στην Ευρώπη;

Στην Πράγα, στη Βιέννη, στη Ρώμη και αλλού, των φρονίμων τα παιδιά κλείνουν από τώρα χριστουγεννιάτικα ταξιδάκια για να βγουν όσο φθηνότερα γίνεται.
Είναι πολύ νωρίς για να κλείσεις Χριστούγεννα στην Ευρώπη;
Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να κάνεις κάτι που θέλεις. Ναι εντάξει, εκτός από τις περιπτώσεις που θέλεις ένα ουίσκι με πάγο για να αντέξεις το πρωινό meeting στη δουλειά. Αν όμως μιλάμε για την οργάνωση ταξιδιού, και δη χριστουγεννιάτικου, και δη στο εξωτερικό, ισχύει πάντα ο κανόνας του «όσο νωρίτερα, τόσο φθηνότερα». Και τώρα, για τα ελληνικά δεδομένα μπορεί το δύο μήνες πριν να μοιάζει εξαιρετικά νωρίτερα, αλλά χωρίς να θέλουμε να σε σοκάρουμε, υπάρχει κόσμος που έχει κλείσει τα φετινά Χριστούγεννα ήδη από πέρυσι. Κόσμος που ζει σε άλλες χώρες, ναι, αλλά πάντως κόσμος.

Εν αρχή ην τα οργανωμένα ταξίδια…

…τα οποία, κακά τα ψέματα, τέτοιες εποχές συμφέρουν. Βγαίνουν δηλαδή φτηνότερα από το να κλείσεις μόνος/η σου αεροπορικά και ξενοδοχείο για τις ημέρες των γιορτών, ακόμα και αν μιλάμε για πόλεις της Ευρώπης με φτηνά υπό κανονικές συνθήκες αεροπορικά. Ιδού μερικά από τα χριστουγεννιάτικα πακέτα που ξεχωρίσαμε.

Στη Βιέννη με το Manessis Travel: Πέντε ημέρες σε έναν από τους πιο κλασικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, με απευθείας πτήσεις με την Austrian, τέσσερις διανυκτερεύσεις σε 4άστερο ξενοδοχείο με πρωινό, περιήγηση στα δάση Βιέννης, Μάγιερλινγκ και Μπάντεν αλλά και στην πόλη της Βιέννης. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 23 Δεκεμβρίου, και η τιμή είναι 345€ το άτομο, συν 270€ για φόρους αεροδρομίων και ταξιδιωτική ασφάλεια, σύνολο 615€. Λεπτομέρειες και πρόγραμμα εδώ.

Στην Πράγα με το Signature: Τέλειο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, η τσεχική πρωτεύουσα περιλαμβάνεται σε ένα δελεαστικό πακέτο πέντε ημερών, με τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων με πρωινό, απευθείας πτήσεις charter, ξενάγηση στην πόλη και το κάστρο της και εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ. Για αναχώρηση στις 22 και επιστροφή στις 26 Δεκεμβρίου, η τιμή είναι 575€ το άτομο συν 190€ για φόρους, σύνολο 765€. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ



Στη Ρώμη με το Pyramis Travel: Πέντε μέρες στην Αιώνια Πόλη, με απευθείας πτήσεις Sky Express, 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο της επιλογής σου (3, 4 ή 5 αστέρων), ξενάγηση στα ελληνικά στην πόλη και στα μουσεία του Βατικανού. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το ξενοδοχείο που θα επιλέξεις: Για το 3άστερο, είναι 339€ το άτομο συν 240€ για φόρους αεροδρομίων, συνολικά 579€ το άτομο. Αναχωρήσεις στις 23 και 24 Δεκεμβρίου, αλλά και σε διαφορετικές ημερομηνίες, μέσα στις γιορτές και με χαμηλότερες τιμές –δες αναλυτικά τους πίνακες εδώ

Στη Μπρυζ με το Versus: Το πιο παραμυθένιο ταξίδι που μπορείς να κάνεις τα Χριστούγεννα, περιλαμβάνει διαμονή σε 4άστερα ξενοδοχεία με πρωινό στη μεσαιωνική Μπρυζ, επίσκεψη στο ψυχαγωγικό πάρκο Έφτελινγκ στην Ολλανδία, περιήγηση στη Γάνδη, την Αμβέρσα, τα χωριά Λίσεβεγκε και Ντάμμε της Μπρυζ, αλλά και εκδρομές στις Βρυξέλλες, τη Λιλ, τη Χάγη και το Άμστερνταμ. Η τιμή είναι 699€ το άτομο, συν 270€ οι φόροι, σύνολο 969€, και η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 28 Δεκεμβρίου. Πρόγραμμα και αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Και αν κλείσω μόνος/η;

Με τη Ryanair έχεις τις εξής οικονομικές επιλογές, για αναχώρηση στις 22/12 και επιστροφή στις 27/12: Μιλάνο με 125€, Μπολόνια με 145€, Βρυξέλλες με 172€ και Λονδίνο 211€. Όλες οι τιμές με επιστροφή, εννοείται.



Με την Aegean, στις ίδιες ημερομηνίες μπορείς να πας: Κρακοβία με 288€, Μάλτα με 168€, Παρίσι με 357€ (επιστροφή στις 28/12 όμως, αν επιμένεις για τις 27/12 η τιμή ανεβαίνει στα 436€) και Σόφια με 130€.

Με τη Wizzair μπορείς να πας: Λάρνακα με 99€, Λονδίνο με 179€, Βουκουρέστι με 159€, και Κουτάισι στη Γεωργία με 159€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v