Βρήκαμε φτηνά αεροπορικά για ταξίδια τον Ιανουάριο

Έχεις 40€; Έχουμε ένα εισιτήριο πήγαινε-έλα για Μιλάνο τον Ιανουάριο. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή.
Βρήκαμε φτηνά αεροπορικά για ταξίδια τον Ιανουάριο
της Ηρώς Κουνάδη

Θα σου πούμε κάτι που κι εμείς δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε: Ο κόσμος που είχε την ψυχραιμία (την αισιοδοξία αν θες) να κλείσει μέσα στα λοκντάουν αεροπορικά για ένα χρόνο αργότερα, έκανε φέτος ταξιδάρες στη μισή και βγάλε τιμή από την κανονική. Τους ξέρουμε, μπορούμε να τους φέρουμε να σου επιβεβαιώσουν πως όσο εσύ φοβάσαι πως θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι φέτος τον χειμώνα (και πότε δε μας πέφτει, η αλήθεια είναι) κάποιοι κλείνουν τα αεροπορικά τους για τη «νεκρή», βλέπε φτηνή, περίοδο αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Αφήνουμε μερικές ενδεικτικές τιμές εδώ, σε περίπτωση που αρχίζεις και το σκέφτεσαι.

Η Ryanair…
(που έκοψε πάνω από τα μισά χειμερινά της δρομολόγια από την Αθήνα και μας στεναχώρησε, έχει όμως κάτι για να αναπληρώσει)

Μας πετάει για λίγη dolce vita στο Μιλάνο με μόλις 53,20€ πήγαινε-έλα. Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για αναχώρηση Τετάρτη 18 και επιστροφή Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Τις ίδιες ημερομηνίες, αρκούν 74€ για να βρεθείς στην Βουδαπέστη, να φας το βάρος σου σε μπορς και να επιστρέψεις στην Αθήνα.

Στην πάντα ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα του Βελγίου, τις σούπερ κουλ Βρυξέλλες, πας κι έρχεσαι με 79€ αν φύγεις από Αθήνα την Τετάρτη 25/1 και επιστρέψεις Κυριακή 29/1.

Και βέβαια, σε ένα Λονδίνο ποτέ δε λέμε όχι –ειδικά τον Ιανουάριο που η θεατρική και μουσική σκηνή του είναι στα φόρτε της. Μόλις 89€ θα χρειαστείς για αναχώρηση Τετάρτη 25/1 και επιστροφή Κυριακή 29/1.

Η EasyJet…
(που πολλά δεν έχει να προτείνει, έχει όμως ένα και καλό)

Λέει να σε πάει να δεις καμιά συναυλία ή να αράξεις στις παμπ του Μάντσεστερ, πληρώνοντας 83€ για να φύγεις από την Αθήνα Τετάρτη 18/1 και να επιστρέψεις Κυριακή 22/1.

Η Wizzair…
(που εξελίσσεται ταχύτατα στην πιο αγαπημένη, και πιο οικονομική, απ’ όλες τις αεροπορικές χαμηλού κόστους)

Έχει να προτείνει το οικονομικότερο εισιτήριο της λίστας μας, μόλις 40€ πήγαινε-έλα για το ολοένα ανερχόμενο Βουκουρέστι, για αναχώρηση Τετάρτη 11/1 ή Παρασκευή 13/1 και επιστροφή Τετάρτη 18/1.

Με την ίδια τιμή αναλαμβάνει να σε πετάξει και στο Μιλάνο, αν φύγεις μια Τετάρτη ή Πέμπτη από τις 12/1 και μετά, και επιστρέψεις επίσης όποια Τετάρτη ή Πέμπτη θες.

Σε πάει να γλιτώσεις λίγο χειμώνα στο Τελ Αβίβ με 75€ αν φύγεις Τρίτη 17/1 και γυρίσεις Τρίτη 24/1.

Κι αν θέλεις ακόμα περισσότερη ζέστη, πας και Άμπου Ντάμπι με 80€ (αναχώρηση Τρίτη 24/1 και επιστροφή Τρίτη 31/1).

Προσγειώνεται επίσης στο Luton του Λονδίνου, με το εισιτήριο να μην ξεπερνά τα 50€ πήγαινε-έλα, σχεδόν όλες τις ημέρες από την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και μετά (έχει πτήσεις κάθε μέρα).

Και τέλος, ξεκινά από φέτος πτήσεις για τα Τίρανα, με τα εισιτήρια στα 50€ πήγαινε-έλα όποια ημερομηνία του Ιανουαρίου θες (έχει πτήσεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο).

Η Aegean…
(που έχει όπως πάντα τη μεγαλύτερη λίστα προορισμών από την Αθήνα)

Έχει ασυνήθιστα ωραία τιμή για Βαρκελώνη, στα 121€, για να φύγεις Τρίτη 24/1 και να επιστρέψεις Παρασκευή 27/1, Σάββατο 28/1 ή Τρίτη 31/1.

Επίσης, Πράγα με 140€ για αναχώρηση Κυριακή 22/1 και επιστροφή Πέμπτη 26/1 ή Παρασκευή 27/1.

Και στη γειτονική της Μπρατισλάβα, με 93€ πήγαινε-έλα για να φύγεις από την Αθήνα Δευτέρα 5/1 και να γυρίσεις είτε Πέμπτη 8/1 είτε Δευτέρα 12/1.

Μας πηγαίνει όπως πάντα φτηνά στο Βελιγράδι, με 96€ πήγαινε-έλα, σε πολλές διαφορετικές ημερομηνίες από τις 17 Ιανουαρίου και μετά.

Έχει επίσης να προτείνει Βαρσοβία, πάντα ενδιαφέρουσα για τέχνες, sightseeing και μπαρότσαρκες, στα 124€ με επιστροφή όποτε θες από τις 4 Ιανουαρίου και μετά.

Πάει κι αυτή Τελ Αβίβ, για λίγο καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα, με 95€ πήγαινε-έλα αν φύγεις ας πούμε στις 10/1, 11/1 ή 12/1 και επιστρέψεις από τις 14 ως τις 17 Ιανουαρίου.

Στη Μάλτα ο Ιανουάριος καλοκαίρι μάλλον δεν θα ‘ναι, θα μοιάζει όμως αρκετά με άνοιξη. Άσε που θα πας και θα ‘ρθεις με 84€, αν φύγεις Πέμπτη 12/1 και γυρίσεις Πέμπτη 19/1.

Σε περνάει και στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, στη Σμύρνη, με 109€ αν φύγεις Κυριακή 22/1 και γυρίσεις Κυριακή 29/1.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v