Τα πιο λαχταριστά μενού των γιορτών στα πέριξ του Πειραιά

Τρώγοντας ανοίγει η χριστουγεννιάτικη όρεξη ειδικά αν επιλέξεις κάποια από τα πιο νόστιμα εορταστικά μενού στις γειτονιές του Πειραιά. 

Τα πιο λαχταριστά μενού των γιορτών στα πέριξ του Πειραιά

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα φτάνει πλέον στο τέλος της κι όλοι βρίσκονται σε έναν οργασμό συζητήσεων και κανονισμάτων σχετικά με το τι θα κάνουν τις μέρες των γιορτών. Εκτός από σένα και τους φίλους σου αυτή την περίοδο φοράνε τα καλά τους και τα αγαπημένα μας φαγάδικα προετοιμάζοντας υπέροχα κι αρκούντως λαχταριστά εορταστικά μενού. Ψάχνοντας στα πέριξ του Πειραιά βρήκαμε εξαιρετικές επιλογές για πάρτη σου ή ακόμη και το χριστουγεννιάτικο πάρτι σου. Καλό θα ήταν να προνοήσεις και να κλείσεις τραπεζάκι εγκαίρως, καθώς ένας χαμούλης θα συμβαίνει εκείνες τις μέρες. Υπάρχουν μενού για όλα τα βαλάντια και τα πορτοφόλια, ωστόσο μέρες που είναι πρέπει να είσαι προετοιμασμένος/η για λίγο πιο τσιμπημένες τιμές

Κορώνα Γράμματα

Παλαμηδίου 54, Πειραιάς, τηλ.: 21 0420 4939

Αν είσαι λάτρης των μουσικών μεζεδοπωλείων τότε επιβάλλεται να πας μια βόλτα στο στολισμένο Κορώνα Γράμματα στον Πειραιά και να κουνήσεις το κορμάκι σου σε μια λαϊκή μουσική βραδιά με πλήρες πρόγραμμα. Επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει μπορείς να δοκιμάσεις το χριστουγεννιάτικο μενού(45€ το άτομο) και να δοκιμάσεις υπέροχα πιάτα όπως σούπα κολοκύθας με κάρυ, ριζότο Milanese με φιλετάκια μόσχου και σπαράγγια, χοιρινό μπούτι με πετιμέζι, ψητά λαχανικά και σως δαμάσκηνου, ενώ στο τέλος θα απολαύσεις κι ένα προφιτερόλ σοκολάτας με κλωστές καραμέλας. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και μια φιάλη κρασί ανά 4 άτομα.

Το Στέκι του Γίγαντα

Ασκληπιού 43, Πειραιάς, τηλ.: 21 0420 6202

Μερακλήδικο κι έξτρα μαγκιόρικο το Στέκι του Γίγαντα είναι το place to be για τα Χριστούγεννα αν επιζητάς κέφι, ανεβαστική μουσική και μοσχομυριστές σπέσιαλ λιχουδιές στο τραπέζι σου. Δοκίμασε από το εορταστικό του μενού ρολάκι μελιτζάνας με φέτα, τυροκεφτέδες, ταλαγάνι ψητό με μπαλσάμικο, πατατοσαλάτα με μανιτάρια και γιαούρτι, παστουρμαδόπιτα, αρνάκι γάλακτος στον φούρνο, κόκορα κρασάτο κι αγριογούρουνο κοκκινιστό με γλυκοπατάτα. Μαζί με κρασάκια ή μπύρες ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 30€ το άτομο.

Beluga

2ας Μεραρχίας 8-10, τηλ.: 21 0411 6505

Αν είσαι φαν της υψηλής γαστρονομίας και το σηκώνει η τσέπη σου, τότε αξίζει να επισκεφθείς το Beluga και να δοκιμάσεις το Χριστουγεννιάτικο μενού του που κοστίζει 65€ κατ’ άτομο. Ξεκινάμε με μια βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με κάστανο, απάκι και τραγανά φύλλα παρμεζάνας με τρούφα, γιουβαρλάκια με σφυρίδα, γαρίδα και λαχανικά σε σάλτσα κακαβιάς αρωματισμένη με yuzu, baby gem ελαφρώς σωταρισμένα με καπνιστή πάπια, φουντούκι και βινεγκρέτ ροδιού με κόκκινα φρούτα. Σαν κυρίως τρώμε φιλέτο φραγκόκοτας, συνοδευόμενο από ριζότο με γέμιση Χριστουγέννων και σαν επιδόρπιο πανετόνε σοκολάτας, κρέμα, βανίλια κάστανο, αρωματισμένη με γαρύφαλλο, μπισκότο και σορμπέ μάνγκο. Αφού καλοφάς μπορείς να πιείς και στην υγειά μας το Santa’s Present κοκτέιλ με βάση του το ρούμι.

Che Cocina y Barra Sudamericana

Καραΐσκου 151, τηλ: 210 4296660

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CHE Cocina Sudamericana (@che_piraeus)

Πάμε τώρα σε έναν από τους ομορφότερους χώρους στη γειτονιά του Πειραιά, το Che που θα φέρει έναν λατινοαμερικάνικο αέρα στην χριστουγεννιάτικη έξοδο σου. Στο πιάτο σου (το μενού κοστίζει 60€ το άτομο) θα φτάσουν υπέροχες νοστιμιές όπως το σεβίτσε γαρίδας με εσπεριδοειδή, chili, μπανάνα plantain και ρόδι, τα dumplings γαρίδας με πιπερόριζα, chili, σως καρύδας και σχοινόπρασο, και η πάπια με πουρέ τάρα έντο και σπασμένα κάστανα με σάλτσα hoisin.

Τσικουδιά

Ακτή Θεμιστοκλέους 48, τηλ.: 21 0452 5557

Αν είσαι σύντεκνος τότε είναι βέβαιο πως θα έχεις κάνει τα τσιμπούσια σου στην Τσικουδιά στην Ακτή Θεμιστοκλέους τρωγοπίνοντας μέχρι τελικής πτώσεως. Το Χριστουγεννιάτικο μενού που κοστίζει 45€ το άτομο, φέρνει μπόλικα καλούδια στο τραπέζι σου όπως σούπα βελουτέ κολοκύθας με χοιρινό απάκι, ξινόχοντρο με μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά, χοιρινό κότσι με σάλτσα πετιμέζι, πουρέ πατάτας με μαύρη τρούφα, καραμελωμένα καρότα και σχοινόπρασο αλλά και πορτοκαλόπιτα για επιδόρπιο ενώ υπάρχει ελεύθερη κατανάλωση στο κρασί ή την τσικουδιά. Όσο εσύ τρως μέχρι σκασμού οι Αντώνης Μαθιουδάκης και Μανώλης Φλουρής θα αναλάβουν την μουσική σου διασκέδαση.

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει και χριστουγεννιάτικο street food μενού;

Μπαρ Μπεε Κιου

Φρεαττύδος 13,  τηλ.:21 0451 8129

Όποιος το είπε μάλλον δεν έχει τραβηχτεί προς το Μπαρ Μπεε Κιου το οποίο αυτές τις μέρες σερβίρει μια τιτανομέγιστη μπεργκεράρα με το σούπερ επικό όνομα ΦΑΤ΄ ΑΛΟΟΥΝ. Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας αυτό το μπιφτεκόψωμο θέλουμε να βρούμε κάτω από το δέντρο μας (με μπιφτέκι γαλοπούλα-κοτόπουλο, pulled pork με δαμάσκηνα, βερίκοκο και κάστανο, τραγανή δίπλα, καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, χριστουγεννιάτικη σαλάτα με τριμμένο μπέικον, ρόδι, blue cheese, βινεγκρέτ βαλσάμικου και μαγιονέζα cranberry).

BBC Burgers

Αναπαύσεως 90, Κερατσίνι, τηλ: 21 0463 4788

Κάπου μεταξύ των νοητών συνόρων Δραπετσώνας και Κερατσινίου, θα βρεις το BBC Burgers που άξια έχει ανακηρυχθεί σε ένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της Αττικής. Το ΒΒC έχει στολιστεί κατάλληλα για τα Χριστούγεννα και μάς έχει ετοιμάσει ένα λουκούλλειο μπέργκερ εντός του οποίου στριμώχνονται δυο λαχταριστά μπιφτέκια με τσένταρ και μπέικον ανάμεσα σε δύο πεντανόστιμες βάφλες με φυστικοβούτυρο και maple syrup.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v