Πού θα φας παραδοσιακά και ωραία ανήμερα των Χριστουγέννων

Ξέμεινες χωρίς τραπέζωμα ανήμερα Χριστούγεννα; Κανένα πρόβλημα. Αυτά τα εστιατόρια στρώνουν γιορτινό τραπέζι και σε υποδέχονται για λουκούλλεια γεύματα από το μεσημέρι.

Πού θα φας παραδοσιακά και ωραία ανήμερα των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα έρχονται τα τραπεζώματα ετοιμάζονται, και μαζί τους στρώνονται και τα τραπέζια των εστιατορίων της πόλης, τα οποία μας υποδέχονται με γιορτινά μενού και ζωντανή μουσική.

Δεν έχεις φέτος όρεξη να μαγειρέψεις για το μεσημεριανό τραπέζι; Δεν σε κάλεσαν σε κάποια μάζωξη; Εδώ είσαι.

Μόνο βιάσου, γιατί οι διαθέσιμες θέσεις εξαντλούνται… γιορτινά.

Στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο του Ζήκου στο Νέο Ηράκλειο ανήμερα τα Χριστούγεννα θα έχει ζωντανή μουσική, και ένα εξίσου «ζωντανό» γιορτινό σετ μενού μεταξύ άλλων με χριστουγεννιάτικες σαλάτες, ορεκτικά (τζατζίκι, κολοκυθοκεφτέδες κ.α.), χοιρινό με δαμάσκηνα και γαλακτομπούρεκο, κόστους 30€ κατ’ άτομο.

Ζωντανή μουσική θα γεμίσει και την όμορφη αυλή της νοσταλγικής Μεταξούς στο Μεταξουργείο, η οποία ετοιμάζει ένα εκλεκτό μενού με προσθήκες γιορτινών πιάτων, αλλά και κλασικών μεζεδακίων που την έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητή στους καλοφαγάδες της περιοχής – και όχι μόνο: τηγανιτή φέτα με μέλι, χοιρινό ψαρονέφρι, μπριζολάκια χοιρινά, σουτζουκάκια και άλλα ωραία. Λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με δικό τους κρασί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Metaxou (@metaxou.ath)

Στο νούμερο 36 της οδού Κυδαντιδών, η cosy Ζαβολιά με τον comfort κατάλογο θα μας υποδεχτεί την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων, στο όμορφο και πολύχρωμο εσωτερικό της για ένα γεύμα που κλείνει το μάτι σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες σε γιορτινό mood: κρεμμυδόσουπα με αέρα παρμεζάνας, μεδούλι ταρτάρ με τσιμιτσούρι, ριζότο κολοκύθας με μετσοβόνε, γαλοπούλα με αφρό αμαρέτο κάστανο, πάπια με πουρέ παστινάκι και σάλτσα Μαντηλάρι και άλλα τέτοια ωραία και χριστουγεννιάτικα. Λογαριασμός στα 25-30€/ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Το μοντέρνο μεζεδοπωλείο της Κυβέλης σε μια από τις ομορφότερες πλατείες της Αθήνας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης, ετοιμάζει ένα υπέροχο menu τόσο εορταστικό όσο και απολαυστικό για τις ημέρες των Χριστουγέννων, το οποίο θα περιλαμβάνει πιάτα όπως πολύχρωμη σαλάτα με φλοίδες γραβιέρας, καραμελωμένο κοπανάκι γαλοπούλας στον φούρνο με ρύζι τζαζμίν και ποικιλία μανιταριών και γλασαρισμένο ψαρονέφρι σε αρωματική κρούστα με ψητά λαχανικά και γλυκό τραχανά – λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κρασί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κυβέλη (@kyveli_kypseli)

Ανήμερα θα ανοίξει και η αγαπημένη ταβέρνα του Μπάμπη στο Φάληρο για ένα πληθωρικό μεσημεριανό στο ζεστό της χώρο, με επιλογές όπως κατσικάκι Τρικάλων στο φούρνο με πατάτες, πικάντικο κοντοσούβλι κοτόπουλο, ποικιλίες κρεατικών και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός στα 20-22€/ άτομο, με κρασί.

Σε ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Λεμονόκηπος αποτελεί μια ωραιότατη επιλογή για ελληνική κουζίνα με μοντέρνες πινελιές, και την Κυριακή το μεσημέρι θα ανοίξει για να σερβίρει πιάτα από τον κατάλογό του, με κάποιες γιορτινές προσθήκες. Σταθερή αξία ο καγιανάς, με φρέσκια ντομάτα, σουτζούκι, πράσινη πιπεριά και ελληνική φρέσκια καπνιστή μοτσαρέλα, οι ντολμάδες με σως γιαουρτιού, ζουμάκι της κατσαρόλας και άνηθο και η τηγανιά με πικάντικα μπαχαρικά, πολύχρωμες πιπεριές, καλαμπόκι, ξερό κρεμμύδι και σταφίδες. Λογαριασμός στα 18-20€/ άτομο, με κρασί.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με παραδοσιακές πινελιές θα απολαύσουμε και στις αγαπημένες Λεύκες στο Γαλάτσι, στον όμορφο και cosy εσωτερικό τους χώρο. Ο κατάλογος εδώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χοιρινό κότσι με «καμμένες» πατάτες, μοσχαρίσια μάγουλα από ιμπέρικο, ριζότο αχλάδι με γκοργκοντζόλα και παπαρουνόσπορο, αλλά και μπιφτέκι μοσχαρίσιο και κριθαράκι με μπουκίτσες από μοσχάρι, ενώ θα υπάρξουν και γιορτινές προσθήκες. Λογαριασμός στα 25-30€/ άτομο, με κρασί.

Στο La Sousourela στις Αχαρνές, το γιορτινό τραπέζι θα στρωθεί και ανήμερα των Χριστουγέννων στον μοντέρνο και άνετο χώρο του με ένα εκλεκτό σετ μενού. Σε αυτό θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων βελουτέ σούπας κολοκύθας με κρουτόν, πούδρα προσούτο και αρωματικό πράσινο λάδι μαιντανού, χοιρινή παντσέτα με πουρέ παστινάκι και γλυκοπατάτας και σάλτσα κόκκινου κρασιού και σομπούκο με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Το κόστος του στα 45€ κατ’ άτομο, με μια φιάλη κρασί ανά τέσσερα άτομα.

Στον Ασβεστόλακο, το αγαπημένο κουτούκι του Αμαρουσίου, που σερβίρει πεντανόστιμους μεζέδες από το 1948, ζωντανές μουσικές θα ηχούν από το μεσημέρι, ενώ τα τραπέζια θα στρωθούν με λαχταριστές γιορτινές γεύσεις, όπως ψαρονέφρι με αποξηραμένα φρούτα, σάλτσα από δαμάσκηνα και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με παντζάρι, Αρνάκι στη λαδόκολλα με δενδρολίβανο και γραβιέρα Κρήτης, γαλοπούλα ρολό στη γάστρα και μοσχάρι οσομπούκο μαγειρεμένο με λαχανικά και σάλτσα από γλυκό κρασί. Λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κρασί.

Στο πανέμορφα διακοσμημένο εσωτερικό του all day restaurant Bond στον Άλιμο, θα απολαύσουμε από νωρίς το μεσημέρι εκλεκτά πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, όπως σούπα ημέρας με βελουτέ πατάτας, σαλάτα με φακές μπελούγκα και λευκή κινόα, χούμους με τραγανά ρεβίθια και ξύσμα λεμονιού, κριθαρότο με λουκάνικο αγριογούρουνου και ξινομυζήθρα και σκιουφιχτά με μανιτάρια, θυμάρι, λάδι λευκής τρούφας και γραβιέρα. Λογαριασμός στα 25€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bond All day 🌱 (@bondallday)

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v