Δεν σας αντέχουμε άλλο τζάνκι των Χριστουγέννων

Πάρε ομπρέλα, φόρα κι αδιάβροχο γιατί θα σε ψεκάσουμε με αλήθειες για όσους αγαπούν τα Χριστούγεννα πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Δεν σας αντέχουμε άλλο τζάνκι των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι πράγματι μια από τις πιο όμορφες περιόδους της χρονιάς. Όποιος πει το αντίθετο μάλλον κρύβει έναν Σκρουτζ ή έναν Κατεργάρη των Χριστουγέννων μέσα του. Η γιορτινή ατμόσφαιρα, οι ανταλλαγές δώρων, οι αργίες κι οι άδειες κάνουν μικρούς και μεγάλους να ανυπομονούν για τον ερχομό των Χριστουγέννων. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τίποτα ενοχλητικό κι εκνευριστικό δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Για μια στιγμή: Μήπως ακούς μια γνώριμη μελωδία να ηχεί στα αυτιά σου; Μήπως ακούς τις πρώτες νότες του Last Christmas των Wham; Πριν προλάβεις να πεις «όχι πάλι θεέ μου» τα τζάνκια των Χριστουγέννων θα σου έχουν φορέσει με το ζόρι τον αγιοβασιλιάτικο σκούφο που έχει προηχογραφημένο το ho ho ho σε 15 διαφορετικές φωνές και θα ορκιστούν ενώπιων σου πως θα κάνουν και τις φετινές γιορτές ανυπόφορες.

Μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα

Όλα ξεκινούν μόλις τελειώσουν τα Χριστούγεννα. Οι βιτρίνες ξεστολίζονται, τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία κι εσύ μονολογείς πού εξαφανίστηκε και φέτος το δώρο μιας και δεν πήγες ούτε μέχρι το χωριό σου. Τότε λοιπόν θα κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους τα τζάνκι των Χριστουγέννων για να σου πουν πως απομένουν 352 μέρες μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα. Το καλοκαίρι που όλοι λιάζονται στις παραλίες εκείνοι θα βγουν πάλι παγανιά για να σε ειδοποιήσουν πως απομένουν λιγότερες από 200 αρχικά κι έπειτα 150 μέρες.

Μόλις μπει Σεπτέμβρης η κατάσταση ξεκινά να βγαίνει εκτός ελέγχου, όπως κι όταν σπάσει το countdown της κατοστάρας μέχρι να χριστουγεννιάσει. Μετά βρισκόμαστε στο έλεος τους. Οι υπενθυμίσεις τους βαράνε πιο συχνά κι από το Inbox των influencers στο Instagram, θυμίζοντας ξανά και ξανά και ξανά και… ξανά πως έρχονται τα Χριστούγεννα. ΦΤΑΝΕΙ! Βάλτε επιτέλους ένα τέλος που να αρμόζει στον εφιάλτη που ζούμε κάθε χρόνο.

Στολίσατε;

Μην κάνεις ποτέ το λάθος να απαντήσεις την παραπάνω ερώτηση σε ένα Kρίστμας τζάνκι, διότι είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα το μετανιώσεις πικρά. Αρχικά θα σε κάνει να νιώσεις σαν ισοβίτης κατηγορούμενος που παραβίασε τους όρους αναστολής και κυκλοφορείς ελεύθερος, αν δεν πάρει καταφατική απάντηση. Έπειτα θα ξεκινήσει χωρίς φυσικά να τον ρωτήσεις έναν παραληρηματικό λόγο που θα εξηγεί με παρασάνταλα επιχειρήματα για ποιον λόγο στόλισε από τα μέσα Σεπτέμβρη και πως τα χριστουγεννιάτικα vibes που παίρνει από τον προσωπικό του χώρο, τον χαροποιούν και τον βελτιώνουν ως προσωπικότητα.

Πάμε τώρα στα πιο πρακτικά επί του στολίσματος. Αν νομίζεις ότι ένα δεντράκι, λίγα στολίδια, δύο μπότες και 4-5 αγιοβασιλιάτικα διακοσμητικά συναποτελούν μια οκ έως συμπαθητική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Εδώ μιλάμε για δυομισάμετρο δέντρο με στολίδια σε κάθε κλαδί και δεκαπέντε έως και είκοσι κούτες γεμάτες με λοιπά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που ξεκινούν από στεφάνια, γκι, τάρανδους και χιονανθρώπους και φτάνουν έως χαρτί υγείας, πιγκάλ, κάλυμμα λεκάνης, dispensers, (Santa δεν πήγε πολύ καλά αυτό), αυγουλιέρες, πυζαμοθήκες, ομπρέλες, τοστιέρες που ψήνουν τοστ σε σχήμα καμπάνας, αυτοκαθαριζόμενα τασάκια και κουταλοπήρουνα. Δεν είναι αστείο παιδιά σταματήστε το, λυπηθείτε τα παιδιά σας έστω που τα ντύνετε καλικαντζαράκια και τρώνε μόνα τους το κολατσιό τους στο σχολείο.

Η χριστουγεννιάτικη κολεξιόν παρουσιάζει

Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε για να σε ενημερώσουμε πως τα Κρίστμας τζάνκι έχουν μια ντουλάπα ολόκληρη ικανή να καλύψει κάθε χριστουγεννιάτικη περίσταση. Από τα μάλλινα ugly sweaters που σε φαγουρίζουν χειρότερα κι από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, μέχρι ρόμπες, σκουφιά, γάντια, μανικετόκουμπα, καρφίτσες, hoodies και φουντωτές παντόφλες. Εκτός από τα παιδιά τους, οι ασέβαστοι βασανίζουν και το αυτοκίνητο τους, φορώντας μύτη στον προφυλακτήρα, και ελαφοκέρατα στις πόρτες γιατί το χριστουγεννιάτικο μποτιλιάρισμα έχει άλλη χάρη.

Να βάλουμε κανένα τραγουδάκι να κάνουμε κέφι;

Όσο κι αν σε βασανίσουν μην απαντήσεις ούτε καν γνέψεις καταφατικά στη συγκεκριμένη ερώτηση. Ράψε και τα χείλια σου αν χρειαστεί για να ξέρεις πως δεν συναίνεσες στο έγκλημα που θα ακολουθήσει. Το Last Christmas θα ανοίξει τον χορό, για να ακολουθήσει το All I want for Christmas και καπάκια τα Χριστούγεννα της Βανδή. Μετά σειρά έχει μια 6ωρη χριστουγεννιάτικη λίστα από το YouTube που συμπεριλαμβάνει μέχρι και το Ρούντολφ το Ελαφάκι στα μανδαρίνικα. Όσο σε μπουκώνει με κουραμπιεδάκια, δίπλες, μελομακάρονα, και λέμπκουχεν από όλες τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αποδέχεσαι ξέπνοα τη μοίρα σου, πνίγοντας τον πόνο σου σε ένα βαρέλι με Gluhwein που πάντα υπάρχει πρόχειρο σε κάθε Κρίστμας τζάνκι σπίτι.

Άντε και του χρόνου με υγεία σπίτια μας

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v