Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια ελληνικών σειρών

Φοράμε το αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι μας και ξαναβλέπουμε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια ελληνικών σειρών. Γιατί έτσι.

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια ελληνικών σειρών

Κάθε τηλεοπτική σειρά που σέβεται τον εαυτό της έχει κι ένα θεματικό χριστουγεννιάτικο επεισόδιο με τους πρωταγωνιστές της να μπλέκονται σε διάφορες (άλλοτε χιουμοριστικές κι άλλοτε μελαγχολικές) καταστάσεις την περίοδο των γιορτών. Λίγο πριν ηχήσουν οι καμπάνες των Χριστουγέννων στα αυτάκια μας, κάνουμε ένα rewind στα καλύτερα εορταστικά επεισόδια των αγαπημένων μας σειρών τρώγοντας μελομακάρονα και σοκολατένια κουραμπιεδάκια.

Κωνσταντίνου κι Ελένης

«Η τελευταία μέρα του κόσμου» είναι ένας όχι και τόσο εύθυμος τίτλος για χριστουγεννιάτικο επεισόδιο, ωστόσο Κωνσταντίνου κι Ελένης χωρίς γέλιο δεν γίνεται. Λίγο πριν την αυγή του 2000, δυστυχώς οι προφητείες βγαίνουν αληθινές κι έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Έτσι λοιπόν η Ματίνα Μανταρινάκη ψάχνει κόσμο να ζευγαρωθεί, η Πέγκυ Καρρά ανεβάζει την τελευταία παράσταση του κόσμου, ο Μάνθος Φουστάνος προσπαθεί να χωρέσει στο πρόγραμμά του όλες τις μοναδικές του αγάπες κι ο Κατακουζηνός με τη Βλαχάκη τσακώνονται. Τι πιο σύνηθες θα πει κανείς;

Στο Παρά Πέντε

Το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο που έγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης για το Παρά Πέντε είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που έκανε το κοινό να υπέρ-αγαπήσει τη σειρά του. Έξυπνο χιούμορ, σπαρταριστές σκηνές σαν αυτή με τη Θεοπούλα που φώναζε «αληθώς ο Κύριος!» όταν η γιαγιά του Σπύρου έκοβε τη βασιλόπιτα, αλλά και πολλές γλυκόπικρες στιγμές όταν κάθε μέλος της παρέας εξιστορούσε τα δικά του αγαπημένα Χριστούγεννα. Η Ντάλια βαθμολόγησε κάθε ιστορία με 10, γιατί ήταν πολύ συγκινητικές.

Εγκλήματα

Τα Εγκλήματα δεν λείπουν ποτέ από καμία λίστα που συμπεριλαμβάνει της καλύτερες ελληνικές σειρές όλων των εποχών. Το ίδιο φυσικά θα συνέβαινε και με το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της σειράς που πότισε με κατάμαυρο χιούμορ και φαρμακερές ατάκες τις οθόνες μας. Η Σωσώ στολίζει ένα μαύρο δεντράκι έτσι για το … κακό και πασπαλίζει με ποντικοφαρμακούσα ζάχαρη άχνη τους κουραμπιέδες της, τραγουδώντας το ταιριαστό άσμα: «Χιόνια στο καμπαναριό, πέθανε όλο το χωριό». Η Κορίνα αλλάζει επιτέλους ζωή και ασχολείται με τις φιλανθρωπίες, κρύβοντας τον βαρυποινίτη Γιακουμή που έχει καθαρίσει όλη του την οικογένεια, ενώ ο Μιχαλάκης γίνεται το πρώτο θύμα των κουραμπιέδων. Με μια λέξη: απολαυστικό.

Ντόλτσε Βίτα

Στο Ντόλτσε Βίτα περνούσαν τα Χριστούγεννα όπως οι περισσότεροι στην χώρα, δηλαδή οικογενειακά. Πέρα από το γνωστό παρεάκι της σειράς, έχουμε ένα φοβερό γκεστ της Ελένης Γερασιμίδου που ερμηνεύει με τον δικό της ξεχωριστό μπριόζικο τρόπο την κυρά-Φωτεινή, την χήρα μάνα του Αντώνη που έρχεται για να γνωρίσει πρώτη φορά την αρραβωνιαστικιά του γιου της και την οικογένειά της. Όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις όλα γίνονται κουλουβάχατα ειδικά όταν η Κυρά Φωτεινή προτείνει να στολίσουν ένα έλατο έτσι για το καλό. Η Ντορίτα μόλις αντικρίσει το πτώμα του δέντρου κάνει μπάχαλα γκρεμίζοντάς το. Και του χρόνου με υγεία.

Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς

Το εορταστικό επεισόδιο του Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς είναι ένα από τα πιο ευρηματικά που προβλήθηκαν ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Το επεισόδιο ξεπερνά σε διάρκεια τη μία ώρα κι εκτός από τον Θοδωρή και τη Δήμητρα βλέπουμε πως άλλαξαν χρονιές κάποια στιγμή στην ιστορία οι: Αδάμ και Εύα, Λένον και Γιόκο Όνο, Χίλαρι και Μπιλ Κλίντον, Χιώτης και Λίντα, Βοσκόπουλος και Άντζελα  αλλά και Καζαντζίδης με Μαρινέλλα. Όλοι τους ήταν υπέροχοι!

Μεν και Δεν

Ένα χορταστικό επεισόδιο είχαν ετοιμάσει οι Μεν και Δεν για τους τηλεθεατές τους το 1994 για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα όλοι μαζί. Ο τίτλος ήταν 70 χρόνια Μεν αλλά Δεν και είχε μπόλικους γκεστ σταρ (Γιάννης Σαββιδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Άγγελος Πυριόχος, Λία Βίσση) να ερμηνεύουν ολίγον τι φανταστικούς ήρωες από διάφορες στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Την παράσταση ωστόσο κλέβει ο Αρτέμης Φάτσας, alter ego του Διονύση Δάγκα που διδάσκει την μαυραγορίτικη τέχνη τον καιρό της Κατοχής.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v