Φθηνές πασχαλινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής

Δέκα οικονομικά δωμάτια σε ανοιξιάτικους προορισμούς για να κλείσετε έστω και την τελευταία στιγμή τις διακοπές του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.
Φθηνές πασχαλινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής
Λιγότερο από δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και ακόμα δεν έχετε κλείσει την πασχαλινή σας εξόρμηση, πιστοί στο ελληνικό πνεύμα της τελευταίας στιγμής. Όταν μάλιστα, ακριβώς αυτή την τελευταία στιγμή, μαθαίνουμε ότι η α(πε)ργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα, τότε το ανοιξιάτικο τετραήμερο γίνεται επιβεβλημένο. Μπορούμε όμως να οργανώσουμε τετραήμερο… Πασχαλοπρωτομαγιάς last minute χωρίς να μας βγει ο κούκος αηδόνι;

Μπορούμε. Για την ακρίβεια, εμείς ψάξαμε και εντοπίσαμε δέκα ξενώνες στους πιο ανοιξιάτικους ελληνικούς προορισμούς, που για το τετραήμερο από την Μεγάλη Παρασκευή ως και την Τρίτη του Πάσχα δεν κοστίζουν πάνω από 60€ τη βραδιά. Ιδού λοιπόν πού θα βρείτε οικονομικά δωμάτια για να κλείσετε το πασχαλινό σας ταξίδι:

Hotel Agnadi, Χορευτό Πηλίου 
40€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (ήτοι 160€ το τετραήμερο του Πάσχα με πρωινό)
Ο ξενώνας: Τα άνετα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτιά του βλέπουν κατευθείαν στην θάλασσα και το βουνό, ενώ απέχουν πέντε λεπτά με τα πόδια από τα παραθαλάσσια ταβερνάκια. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινό.
Η περιοχή: Το Χορευτό βρίσκεται στην ωραιότερη πλευρά του θαλασσινού Πηλίου, την αιγαιοπελαγίτικη, και προσφέρεται για βόλτες στη θάλασσα αν ο καιρός το επιτρέπει, αλλά και εξορμήσεις στα ορεινά – απέχει ελάχιστα από τη Ζαγορά.
Διαβάστε περισσότερα – Παραλίες Πηλίου: Η άλλη πλευρά του βουνού

Ξενώνας Ρούσης, Ζαγορά Πηλίου 
32€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (ήτοι 128€ το τετραήμερο του Πάσχα)
Ο ξενώνας: Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της δημοφιλέστατης και ολοζώντανης Ζαγοράς, του πηλιορείτικου κεφαλοχωρίου, και είναι χτισμένος σύμφωνα με τους κανόνες της ντόπιας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με εξίσου παραδοσιακά δωμάτια, τα οποία διαθέτουν και μικρή κουζίνα.
Η περιοχή: Το χωριό της Ζαγοράς μπορεί να μην είναι το γραφικότερο του βουνού, αλλά είναι από τα πιο «ζωντανά», με άφθονες επιλογές για πηλιορείτικες γεύσεις αλλά και sightseeing (εδώ θα βρείτε το Ελληνομουσείο και την Βιβλιοθήκη της Ζαγοράς με σπάνια έγγραφα του 17ου αιώνα). Από εδώ, επίσης, θα ξεκινήσετε για εξερευνήσεις άλλων ορεινών χωριών, όπως ο Άγιος Λαυρέντιος, η Βυζίτσα ή οι Μηλιές.
Διαβάστε περισσότερα – Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Μπαλκόνι Ζαγορίου, Βραδετό, Ζαγοροχώρια 
50€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (ήτοι 200€ το τετραήμερο του Πάσχα)
Ο ξενώνας: Χτισμένος στα 1.340 μέτρα υψόμετρο, στις πλαγιές της Τύμφης, ο ξενώνας διαθέτει παραδοσιακά, ζεστά δωμάτια με ξύλινα πατώματα, μεγάλα παράθυρα με θέα και σύγχρονες ανέσεις όπως τηλεοράσεις LCD και δωρεάν wifi. Στην τιμή περιλαμβάνεται και πρωινό.
Η περιοχή: Ο ξενώνας βρίσκεται στο γραφικό χωριό Βραδετό, και απέχει ελάχιστα με τα πόδια από το Φαράγγι του Βίκου και από τα μονοπάτια πεζοπορίας της πνιγμένης στο πράσινο περιοχής. Πολύ κοντά του, θα βρείτε και άλλα χωριά-διαμάντια των Ζαγοροχωρίων όπως το Μονοδένδρι, η Βίτσα και το Καπέσοβο.
Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα στα Ζαγοροχώρια 



Hotel Aoos, Κόνιτσα 
40€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (ήτοι 160€ το τετραήμερο του Πάσχα)
Ο ξενώνας: Λίγα μέτρα από την πέτρινη γέφυρα του Αώου, το ομώνυμο ξενοδοχείο διαθέτει κήπο με εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και απλά, φωτεινά δωμάτια σε γήινες αποχρώσεις, άνετους χώρους με καναπέ, κρεβάτι με κουνουπιέρα και μπαλκόνια με θέα στο βουνό ή το ποτάμι. Στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό.
Η περιοχή: Η γραφική Άνω Κόνιτσα θα είναι το επίκεντρο των περιπάτων σας, ανάμεσα σε εντυπωσιακά αρχοντικά και ανθισμένες αυλές, με υπέροχη θέα στην καταπράσινη πεδιάδα, ενώ τα μονοπάτια στα φαράγγια του Αώου και του Βίκου θα σας απασχολήσουν αν θελήσετε να δοκιμάσετε ράφτινγκ, ιππασία, πεζοπορία και άλλες υπέροχες δραστηριότητες στη φύση.
Διαβάστε περισσότερα – Κόνιτσα: Στα καλντερίμια της Ηπείρου

Ξενοδοχείο Παραλιακό, Κυπαρίσσι Λακωνίας 
46,25€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (ήτοι 185€ το τετραήμερο του Πάσχα)
Ο ξενώνας: Είναι χτισμένος σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, συνδυάζει πέτρα και ξύλο, απέχει μόλις τριάντα μέτρα από την παραλία και διαθέτει άνετα δωμάτια με ξύλινα δάπεδα, σφυρήλατα κρεβάτια, και μπαλκόνια ή βεράντες με θέα στη θάλασσα.
Η περιοχή: Είναι η ιδανική λύση αν θέλετε να παρακολουθήσετε το φαντασμαγορικό έθιμο των αναμμένων φαναριών στο Λεωνίδιο, αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε πολλά, μιας και τα δωμάτια εκεί εξαντλούνται ταχύτατα. Σε απόσταση «βολής» βρίσκεται και η υπέροχη, ανοιξιάτικη Μονεμβασιά.
Διαβάστε περισσότερα – Λεωνίδιο: Ανάσταση με αερόστατα



Πόρτο Λουρμπά, Γαλαξίδι 
56€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (ήτοι 224€ το τετραήμερο του Πάσχα)
Ο ξενώνας: Βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, στον παραλιακό δρόμο του Γαλαξιδίου, και διαθέτει χαριτωμένα, άνετα δωμάτια με ξύλινα έπιπλα και μπαλκόνια που βλέπουν στο απέραντο γαλάζιο.
Η περιοχή: Το Γαλαξίδι είναι από τους ρομαντικότερους προορισμούς που θα μπορούσατε να επιλέξετε για ανοιξιάτικη εξόρμηση, και ενδείκνυται για παραθαλάσσιες βόλτες από την ακτή Οιάνθης μέχρι τον πευκόφυτο λόφο και από τα δρομάκια με τα καπετανόσπιτα μέχρι τα ωραία ταβερνάκια πλάι στο κύμα.
Διαβάστε περισσότερα – Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Ulrika, Αίγινα 
55€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (ήτοι 220€ το τετραήμερο του Πάσχα)
Ο ξενώνας: Από τις φθηνότερες επιλογές στην πόλη της Αίγινας, η Ulrika προσφέρει καθαρά και ευρύχωρα δωμάτια λίγα μέτρα από την παραλία, με king size κρεβάτια, μπαλκόνια με θέα, και λιτή, κλασική διακόσμηση.
Η περιοχή: Αναμφισβήτητα ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς της άνοιξης, το νησί της διπλανής πόρτας προσφέρεται για τα πρώτα νησιωτικά ουζάκια μας, για θαλασσινά στο ψαροχώρι της Πέρδικας, για βόλτες στα σοκάκια της πόλης και για αρχαιολογικούς περιπάτους μέχρι το ναό της Αφαίας.
Διαβάστε περισσότερα – Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο

Ξενώνας Ασημίνα, Αγόριανη
60€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (ήτοι 240€ το τετραήμερο του Πάσχα)
Ο ξενώνας: Είναι ένα παραδοσιακό, πέτρινο κτίσμα εκατό μέτρα από την πλατεία του χωριού της Αγόριανης, με όμορφη, ρομαντική διακόσμηση σε γήινες αποχρώσεις, μπαλκόνια με θέα στον κήπο ή του βουνό και έναν όμορφο κοινόχρηστο lounge χώρο με τζάκι.
Η περιοχή: Η Αγόριανη, ή αλλιώς Επτάλοφος, αποτελεί την… εναλλακτική πλευρά του Παρνασσού, χωρίς τις απαγορευτικές τιμές της Αράχωβας, αλλά με τις δικές της χάρες, όπως τα λιθόχτιστα καλντερίμια, οι καταρράκτες, τα δάση, τα πεζοπορικά μονοπάτια και το κοντινό Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, για μια ιδιαίτερη κατάβαση σε ένα πραγματικό ορυχείο.
Διαβάστε περισσότερα – Αγόριανη: Ο Παρνασσός απ’ την άλλη πλευρά



Κανναβέικο, Άνω Χώρα, Ορεινή Ναυπακτία
60€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (ήτοι 240€ το τετραήμερο του Πάσχα με πρωινό)
Ο ξενώνας: Αυτός ο κουκλίστικος παραδοσιακός ξενώνας στην καρδιά της Ορεινής Ναυπακτίας διαθέτει μεγάλα διαμερίσματα από πέτρα και ξύλο, με σιδερένια κρεβάτια, τζάκι, μικρή κουζίνα και ωραία θέα στα Βαρδούσια όρη. Στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό.
Η περιοχή: Γραφικά σπιτάκια, λουλουδιασμένες αυλές, ορεινή βλάστηση και γεφύρια συνθέτουν το σκηνικό του ομορφότερου χωριού της Ορεινής Ναυπακτίας, από όπου θα ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις για την γύρω περιοχή, από τα μονοπάτια και τα φαράγγια μέχρι τα γύρω χωριά όπως η Ελατού και η Τερψιθέα.
Διαβάστε περισσότερα – Άνω Χώρα: Ορεινή Ναυπακτία πάνω από τα σύννεφα

Καστάνια Γη, Παλαιός Παντελεήμονας, Όλυμπος 
46,25€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (ήτοι 185€ το τετραήμερο του Πάσχα)
Ο ξενώνας: Πλαισιωμένος από καστανιές, προσφέρει δωμάτια στεγασμένα σε ένα παραδοσιακό πέτρινο συγκρότημα στο πιο όμορφο ορεινό χωριό του πιερικού Ολύμπου. Διαθέτουν ξύλινα έπιπλα, παραδοσιακή διακόσμηση, τζάκι και θέα στον κήπο ή τη θάλασσα, ενώ θα βρείτε και εξοπλισμένο κουζινάκι σε κάθε δωμάτιο για τα μαγειρέματά σας.
Η περιοχή: Το παραδοσιακό χωριουδάκι του βουνού των θεών, ατενίζει από τις πλαγιές και τα δρομάκια με τα διώροφα πέτρινα αρχοντικά το Αιγαίο και είναι γεμάτο όμορφα ταβερνάκια στην όμορφη πλατεία του. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το Κάστρο του Πλαταμώνα, το Λιτόχωρο από όπου ξεκινούν τα καλύτερα μονοπάτια εξερεύνησης του Ολύμπου, καθώς και τα ορεινά χωριουδάκια του Κάτω Ολύμπου.
Διαβάστε περισσότερα – Παλαιός Παντελεήμονας: Παράδοση όπως Πιερία

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v