Τα πιο όμορφα ανοιξιάτικα ταξίδια στην Ευρώπη

Οι αμπελώνες της Τοσκάνης, τα λιβάδια τουλίπας της Ολλανδίας, οι ανοιξιάτικες φιέστες της Ανδαλουσίας και η πιο ανοιξιάτικη πλευρά της Ευρώπης μέσα από 4 υπέροχα ταξίδια.
Τα πιο όμορφα ανοιξιάτικα ταξίδια στην Ευρώπη
Οι κοιλάδες της Τοσκάνης γίνονται μεθυστικές και τα λιβάδια της Ολλανδίας γεμίζουν με πολύχρωμες τουλίπες, νάρκισσους και υάκινθους. Στην Ανδαλουσία, στήνονται μεγαλειώδεις φιέστες στην ύπαιθρο και στην Αλσατία τα γραφικά κανάλια της Κολμάρ συναγωνίζονται σε ομορφιά τα ολάνθιστα μπαλκόνια. Κι εμείς παρασυρόμαστε από την Άνοιξη, και επισκεπτόμαστε τις ομορφότερες γωνιές της Ευρώπης που αυτή η εποχή… τους πάει πολύ.

Σαν Τζιμινιάνο, Τοσκάνη 

Οι αμπελώνες και οι κοιλάδες της Τοσκάνης ντύνονται στο πιο έντονο πράσινο που έχετε δει στη ζωή σας αυτή την εποχή, και στους γύρω λόφους, το παραμύθι συνεχίζεται: Ένα από αυτά είναι η κωμόπολη του Σαν Τζιμινιάνο, μία από τις ομορφότερες γωνιές της Ιταλίας. Δεκατέσσερις πύργοι, ένα κουκλίστικο ιστορικό κέντρο όπου τα αυτοκίνητα απαγορεύονται, παλιά τείχη, γοητευτικά palazzo, τέσσερις δροσερές πλατείες όπου σερβίρεται το υπέροχο ντόπιο κρασί Vernaccia de San Gimignano, είναι μόνο λίγη από την ανοιξιάτικη μαγεία του οικισμού. Στα συν, η κοντινή απόσταση από τα άλλα δύο διαμάντια της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία με τους αναγεννησιακούς θησαυρούς, τη μεσαιωνική πόλη, τον λόφο του Oltrarno που κοιτάζει αφ υψηλού την πόλη και τον Άρνο ποταμό, και την παραμυθένια Σιένα με ένα από τα ομορφότερα ιστορικά κέντρα που θα συναντήσετε στη Γηραιά Ήπειρο. Μη χάσετε την περιήγηση στο Μουσείο Κρασιού Vernaccia του San Gimignano, το Φεστιβάλ Άνοιξης της Πίζας, Pisa in Fiore, και τη θέα από τους λόφους στην λουλουδιασμένη Τοσκάνη, που τον Απρίλιο και το Μάιο γεμίζει με κατακόκκινες παπαρούνες και κίτρινα άνθη.
Διαβάστε περισσότερα – Τοσκάνη: Τα best of σε 7 ημέρες

Κολμάρ, Γαλλία 

Η γοητευτική Αλσατία, εκεί που η γαλλική φινέτσα συναντά την γερμανική φύση στη σκιά του μαγευτικού Μέλανα Δρυμού, βρίσκεται μία από τις πιο κουκλίστικες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Η Κολμάρ διαθέτει πολύχρωμα δρομάκια με κανάλια και λουλουδιασμένα μπαλκόνια να κρέμονται από πάνω τους. Εδώ θα περπατήσετε στην οδό των εμπόρων, στην γραφική παλιά πόλη με τα παραδοσιακά αλσατικά σπιτάκια, θα κάνετε βαρκάδα στα κανάλια και θα επισκεφθείτε το μικρό φαράγγι Garzon du Faing λίγο έξω από την πόλη για να απολαύσετε υπέροχη θέα προς τη λίμνη της περιοχής. Σημειώστε ότι την Άνοιξη στήνονται δύο σούπερ υπαίθριες αγορές στην Κολμάρ, μία πασχαλινή και μία ανοιξιάτικη (στην Place des Dominicains και στην Place de l’ Ancienne Douane αντίστοιχα), ένα φεστιβάλ μουσικής με τζαζ συναυλίες και τρία παζάρια με χειροποίητα καλούδια.
Διαβάστε περισσότερα: 5 πόλεις – διαμάντια στη Γαλλία

Σεβίλλη, Ισπανία

Τι σημαίνει Άνοιξη στην Ανδαλουσία; Ατμόσφαιρα φιέστας, ευωδιές από τις ανθισμένες πορτοκαλιές και τα γιασεμιά, τάπας σε υπαίθρια μαγαζάκια, και ένα μεγαλειώδες, πολύχρωμο ανοιξιάτικο φεστιβάλ λίγο μετά το Πάσχα, η περίφημη Feria της Σεβίλλης, που στήνει μια γιορτή πλάι στο ποτάμι γεμάτη σπανιόλους χορευτές, αλκοόλ, τσιμπολογήματα και παρελάσεις από το μεσημέρι ως το βράδυ. Όσο για το sightseeing σας στην πόλη, δεν πρέπει να χάσετε το Alcazar, ένα από τα πιο περίτεχνα διακοσμημένα κάστρα του πλανήτη, την συλλογή τέχνης στο Hospital de los Venerables Sacerdotes και τον Καθεδρικό με τον μιναρέ Giralda του τζαμιού του 12ου αιώνα να στέκει ακόμα δίπλα του. Περισσότερα για τη Σεβίλλη θα βρείτε εδώ
Διαβάστε περισσότερα - 5 μικρές παραμυθένιες πόλεις στην Ισπανία

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Είναι, δικαίως, από τα πρώτα ανοιξιάτικα τοπία που μας έρχονται στο μυαλό: Τα κανάλια του Άμστερνταμ «ξεπαγώνουν», και τα ολλανδικά λιβάδια «πλημμυρίζουν» με τουλίπες, κάνοντας τις Κάτω Χώρες τον απόλυτο προορισμό αυτής της εποχής. Ο μεγαλύτερος κήπος λουλουδιών του κόσμου, το Keukenhof με τα 7 εκατομμύρια άνθη, ανοίγει παραδοσιακά την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, μέσα στο λεγόμενο Flower Strip, μία ώρα έξω από την ολλανδική πρωτεύουσα, όπου στήνεται μια απέραντη, πολύχρωμη αγορά ανάμεσα σε βαθυκόκκινους υάκινθους, ροζ κρόκους, μαύρες τουλίπες και κίτρινους νάρκισσους. Φέτος, η περίφημη παρέλαση των λουλουδιών του Φεστιβάλ Τουλίπας του Άμστερνταμ έχει προγραμματιστεί για τις 23 Απριλίου, ενώ στις 27 Απριλίου έρχεται η μεγαλύτερη ολλανδική γιορτή, η «Μέρα του Βασιλιά», με εκατοντάδες φιέστες, πάρτι, φεστιβάλ, αγορές και εκδηλώσεις που τιμούν τα γενέθλια του ολλανδού βασιλιά. Φυσικά, δεν θα παραλείψετε τις ποδηλατάδες και τους περιπάτους στα κανάλια του Άμεστερνταμ, την περιήγηση στην πλατεία των Μουσείων με το μουσείο Βαν Γκογκ, το Εθνικό Ολλανδικό Μουσείο και το Μουσείο Διαμαντιών, καθώς και το Σπίτι της Άννας Φρανκ.
Διαβάστε περισσότερα – Άμστερνταμ: Πέρα από τη φήμη του  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v