Πανέμορφα αλπικά Resorts στα βουνά της Ελλάδας


Προσιτή πολυτέλεια, ατμοσφαιρική διακόσμηση, πανοραμική θέα και αλπική γοητεία σε υπέροχα resorts στα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας.
Πανέμορφα αλπικά Resorts στα βουνά της Ελλάδας

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί ο όρος “resort” να τρομάζει ορισμένους που πιστεύουν ότι θα δώσουν μια περιουσία για διαμονή, όμως αν οργανωθείτε με παρέα, επενδύσετε σωστά το δώρο Χριστουγέννων και κάνετε και λίγη οικονομία εξασφαλίζετε… εγγυημένη ευχαρίστηση στα πιο όμορφα ορεινά τοπία.

Από τα Ζαγοροχώρια μέχρι την Αράχωβα, το Καρπενήσι και τη Ζήρεια, κλείνουμε εγκαίρως και απολαμβάνουμε cosy διαμονή σε ορεινά σαλέ που προσφέρουν όλες τις ανέσεις και γενναίες δόσεις θέας σε απέραντες εκτάσεις πνιγμένες στο πράσινο του έλατου.

Elatos Resort & Health Club
Τιμές: 220€ για ένα κλασσικό σαλέ τριών ατόμων, με πρωινό

Πνιγμένο στα έλατα της Αράχωβας και της Αγόριανης, το πανέμορφο αυτό αλπικό resort διαθέτει πλήρως ανανεωμένες εγκαταστάσεις, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσα μασάζ και γυμναστήριο. Εδώ θα μείνετε σε αυτόνομα σαλέ κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο, με τζάκι, τραπεζαρία, μικρή κουζίνα και ιδιωτική βεράντα με άπλετη θέα στο βουνό. Η Αγόριανη απέχει περί τα 5 χιλιόμετρα, ενώ η Αράχωβα 25 και το χιονοδρομικό του Παρνασσού 15 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Αράχωβα: Μεταξύ ρόδου και ξίφους 

Αγόριανη: Ο Παρνασσός… απ’ την άλλη πλευρά

Chalet Likouresi Village, Καρπενήσι 
Τιμές: 144€ για ένα σαλέ με τζάκι, δύο επιπέδων χωρητικότητας έξι ατόμων

Ένα ολόκληρο συγκρότημα ξύλινων κατοικιών απλώνεται δύο χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι και σας προσφέρει τη δυνατότητα να μείνετε στο δικό σας ανεξάρτητο σαλέ δύο ορόφων, ικανό να φιλοξενήσει ως πέντε άτομα. Τα ξύλινο σαλέ διαθέτει αυτόνομη θέρμανση και ηχομόνωση, καθιστικό με τζάκι, δορυφορική τηλεόραση και CD player, δύο μπάνια (το ένα εκ των οποίων με σάουνα, που χρεώνεται εξτρά) και εξοπλισμένη κουζίνα με τραπεζαρία. Το μπαλκόνι προσφέρει θέα στο βουνό, ενώ τα δωμάτια διαθέτουν σιδερένια κρεβάτια και ξύλινους τοίχους. Οι εγκαταστάσεις απέχουν μόλις 14 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου, ενώ το Καρπενήσι είναι προσβάσιμο ακόμη και με τα πόδια.

Dionysus Village Resort, Μουσθένη 
Τιμές: 75€ για ένα superior μπάνγκαλοου τριών ατόμων με μπαλκόνι και θέα, με πρωινό

Στους πρόποδες του Παγγαίου απλώνει τα κόμψα ξύλινα μπάνγκαλοου του αυτό το πανέμορφο συγκρότημα κατοικιών που φιλοξενούν μέχρι έξι άτομα. Τα δωμάτια – σπιτάκια διαθέτουν υδρομασάζ, καμπίνα ντουζ, δορυφορική τηλεόραση, σαλόνι και είναι διακοσμημένα με country style πινελιές για να ζήσετε την απόλυτη ορεινή εμπειρία. Το resort διαθέτει άνετους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για καφεδάκι και φαγητό, ατμοσφαιρικό spa και εσωτερικό και εξωτερικό παιδότοπο.

The Grand Chalet Luxury Mountain Villas, Άνω Τρίκαλα 
Τιμές: 370€ για ένα σαλέ 6 ατόμων

Στα Άνω Τρίκαλα της Ορεινής Κορινθίας, το Grand Chalet υποδέχεται παρέες 4-8 ατόμων στα αυτόνομα ξύλινα σαλέ του εμπνευσμένα από τη φινλανδική αρχιτεκτονική, με υπέρ πλήρη εξοπλισμό που περιλαμβάνει καθιστικό με τζάκι, τραπεζαρία, εξοπλισμένη κουζίνα, Jacuzzi, σοφίτα και μπαρ με λίστα κρασιών. Απέχει περί τα 7 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό της Ζήρειας και περί τα 30 λεπτά από το Ξυλόκαστρο.

Διαβάστε επίσης: Ζήρεια: Αυθεντικά ορεινή, αυθεντικά Κορινθία

Aristi Mountain Resort & Villas, Αρίστη 
Τιμές: 99€ για ένα δίκλινο με θέα στο βουνό, με πρωινό, 135€ για ένα οικογενειακό δωμάτιο 4 ατόμων

Στο ψηλότερο σημείο της Αρίστης, το αλπικό αυτό resort προσφέρει απλόχερα θέα στο πανέμορφο χωριό και στη γύρω φύση. Στα δωμάτιά του κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο και η deluxe διακόσμηση, ενώ στο συγκρότημα υπάρχει το μοναδικό spa της περιοχής των Ζαγοροχωριών με θερμαινόμενη πισίνα, υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ και υπηρεσίες μασάζ. Προσφέρει δωρεάν μπουρνούζια, παντόφλες και προϊόντα περιποίησης Korres, ενώ στο εστιατόριο Salvia θα δοκιμάσετε ντόπια εδέσματα από βιολογικά προϊόντα τοπικής παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα (στα) Ζαγοροχώρια

Pelion Resort, Πορταριά 
Τιμές: 75€ για ένα superior δίκλινο με πανοραμική θέα (με πρωινό), 100€ για μια junior σουίτα (με πρωινό) και 150€ για μια οικογενειακή σουίτα δύο υπνοδωματίων (με πρωινό).

Ένα μικρό «χωριό» μέσα στο χωριό, το παραδοσιακό όσο και πολυτελές Pelion Resort στην άκρη της κοσμοπολίτικης Πορταριάς μάς καλεί να απολαύσουμε την άπλετη… θεσσαλική θέα, όσο και την πηλιορείτικη φιλοξενία του μπροστά στο τζάκι του δωματίου μας. Bρίσκεται σε υψόμετρο επτακοσίων μέτρων στην θέση «Κάραβος» της Πορταριάς, και διαθέτει 29 δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, και επτά σουίτες, που μοιράζονται σε τέσσερα ανεξάρτητα κτίρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα δίκτυο από σκαλοπάτια και πέτρινα καλντερίμια – ένα χωριό μέσα στο χωριό - όλα με ανεξάρτητη είσοδο από την κήπο και συγκλονιστική θέα.

Διαβάστε επίσης: Το Πήλιο στα καλύτερά του



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v