Ονειρεμένοι και οικονομικοί ξενώνες στην Ήπειρο

Ηπειρώτικα αρχοντικά, κουκλίστικα δωμάτια και σούπερ χαμηλές τιμές, στο ωραιότερο μάλλον μέρος της Ελλάδας.
Ονειρεμένοι και οικονομικοί ξενώνες στην Ήπειρο
της Ηρώς Κουνάδη

Να σας πούμε ένα μυστικό; Για κάθε αφιέρωμα του τύπου «οι 10 ωραιότεροι οικονομικοί ξενώνες για τα Χριστούγεννα/ το καλοκαίρι/ το φθινόπωρο/ το άλλο Σαββατοκύριακο» η Ήπειρος είναι πάντα το πρώτο μέρος που κοιτάμε. Γιατί έχει πάντα τις καλύτερες τιμές –και σταθερά μερικούς από τους ωραιότερους ξενώνες της Ελλάδας. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε ότι της αξίζει ένα αποκλειστικά δικό της αφιέρωμα.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (28-29).

Στα Ζαγοροχώρια

Αρκτούρος στο Μονοδένδρι 
Τιμή: 35€ το δίκλινο (ή 40€ με τζάκι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Σας τα έχουμε πει και ξαναπεί για τον Αρκτούρο: Ένας από τους πιο ωραίους ξενώνες σε όλο το Ζαγόρι, σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, προσφέρει όμορφα δωμάτια με θέα στην κοιλάδα του Βίκου, ιδιωτικό μπαλκόνι και αίθριο, μπάνιο με υδρομασάζ, καθιστικό, κρεβάτι με ουρανό και δωρεάν wi-fi. Ο ξενώνας διαθέτει εστιατόριο με τζάκι αλλά και μια υπέροχη πέτρινη αυλή όπου θα απολαμβάνετε τον καφέ σας με φαντασμαγορική θέα τα ηλιόλουστα μεσημέρια. Ο ξενώνας βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, το οποίο με τη σειρά του στέκεται στην κορυφή του φαραγγιού του Βίκου και ενδείκνυται για εξορμήσεις πεζοπορίας, ποδηλασίας και άλλων φυσιολατρικών δραστηριοτήτων.

Αρχοντικό 1787 στο Τσεπέλοβο 
Τιμή: 35€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ένα ηπειρώτικο αρχοντικό του 19ου αιώνα ανακαινίστηκε για να στεγάσει παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια, με όλες τις σύγχρονες παροχές. Όλα τα δωμάτια απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στα καταπράσινα τοπία γύρω από τον ξενώνα και τις πλαγιές του όρους Τύμφη (aka Γκαμήλα).



Το αρχοντικό βρίσκεται στην καρδιά ενός από τα ομορφότερα ζαγορίτικα χωριά, το Τσεπέλοβο, που προσφέρεται για εξορμήσεις στη μοναδική φύση του Ζαγορίου, αλλά είναι ταυτόχρονα απομονωμένο, ιδανικό για όσους θέλουν ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο μακριά από τους πάντες και τα πάντα.

Ξενώνας Αχνούλας στα Άνω Πεδινά
Τιμή: 35€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Στο πιο… πεδινά ορεινό (ή μήπως ορεινά πεδινό;) από τα Ζαγοροχώρια, μας υποδέχεται ένας μικρός, γλυκύτατος πετρόχτιστος ξενώνας πέντε μόλις δωματίων. Όμορφα και απλά διακοσμημένα, με ξεκάθαρες αναφορές στην τοπική παράδοση, τα δωμάτια περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi. Για τις εξορμήσεις σας (τις πεζοπορίες, το rafting, τις βόλτες με τα αλογάκια και πάει λέγοντας) το φαράγγι του Βίκου απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα.

Αρχοντικό Ζαρκάδα στο Μονοδένδρι 
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν από ψηλά το φαράγγι του Βίκου. Θα ήταν κι αυτό από μόνο του λόγος αρκετός για να κλείσουμε ένα Σαββατοκύριακο στο Αρχοντικό Ζαρκάδα, αλλά υπάρχουν κι άλλοι: Περίτεχνα ξυλόγλυπτα, ζωηρά χρώματα, εντυπωσιακά φωτιστικά, έργα τέχνης από πέτρα και οικολογική συνείδηση χαρακτηρίζουν το αρχοντικό, στα δωμάτια του οποίου θα έχετε αυτόνομη θέρμανση, wifi, υδρομασάζ, ανατομικά στρώματα και DVD player. Στον ξενώνα λειτουργεί επίσης σάουνα και γυμναστήριο, ενώ οι ιδιοκτήτες συνεργάζονται με εταιρίες που αναλαμβάνουν να σας μυήσουν σε extreme sports όπως rafting, ιππασία και τοξοβολία στην πανέμορφη περιοχή του Βίκου. Το φαράγγι απέχει 500 μόλις μέτρα από την πόρτα σας, και το πρωινό περιλαμβάνει σπιτικά, τοπικά εδέσματα.

Στα Τζουμέρκα

Casa Lanoi στο Συρράκο 
Τιμή: 33€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Στο κουκλίστικο Συρράκο, προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια (των 30 τετραγωνικών μέτρων) διακοσμημένα σε ζεστά χρώματα με δικό τους καθιστικό και τζάκι για χουχουλιάρικες βραδιές με επιτραπέζια.



Όλα τους απολαμβάνουν καταπληκτική θέα στο βουνό ή το ποτάμι, όπως και η υπέροχη πετρόχτιστη αυλή του ξενώνα. Αγαπημένη λεπτομέρεια, το ότι τα ζωάκια μας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Casa Calda στο Συρράκο 
Τιμή: 39€ το δίκλινο (ή 44€ με τζάκι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Παραδοσιακά, μεγάλα (στα 35 τετραγωνικά μέτρα) και φωτεινά δωμάτια, που δημιουργούν απευθείας την αίσθηση του ιδιωτικού μας… καταφυγίου στο βουνό. Ξύλινα πατώματα και ταβάνια, πέτρινοι τοίχοι, χτιστά κρεβάτια, αφράτα χαλιά, τζάκι πλάι στο κρεβάτι και παραδοσιακά χειροποίητα αντικείμενα συνθέτουν την εικόνα τους. Το σπιτικό πρωινό, που κοστίζει 5€ το άτομο, περιλαμβάνει σπιτικές μαρμελάδες και λαχταριστές ηπειρώτικες πίττες. Το καλύτερο, όμως, το κρατήσαμε για το τέλος: Ο ξενώνας διαθέτει δωρεάν ποδήλατα για να εξερευνήσετε τις φαντασμαγορικές διαδρομές των Τζουμέρκων, ενώ δέχεται δωρεάν και τα κατοικίδιά μας.

Και αλλού…

Hotel Adonis στο Μέτσοβο
Τιμή: 35€ το δίκλινο (ή 40€ με πρωινό, ή 50€ με τζάκι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Στο υπέροχο –όσο και παραγνωρισμένο τα τελευταία χρόνια– Μέτσοβο, το Hotel Adonis προσφέρει όμορφα διακοσμημένα δωμάτια με παραδοσιακές πινελιές, διαφορετικών τύπων για να καλύψουν κάθε γούστο και budget. Θέλετε, ας πούμε, τζάκι στο δωμάτιο; Ή μήπως Jacuzzi; Μήπως και τα δύο; Θέα στην πόλη ή στο βουνό; Θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε. Στα συν, οι τοπικές σπεσιαλιτέ που σερβίρονται στο πρωινό και η δυνατότητα να το απολαύσετε εάν θέλετε στο δωμάτιό σας.

Ξενώνας Τσιρώνη στο Πέραμα 
Τιμή: 30€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Σε απόσταση περπατήματος από το ξακουστό Σπήλαιο του Περάματος, και λιγότερα από 10 χιλιόμετρα μακριά από τα Ιωάννινα, αυτός ο φιλόξενος ξενώνας προσφέρει χαριτωμένα στούντιο με μικρή κουζίνα και τραπεζαρία. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται μπαλκονάκια με θέα στη λίμνη ή στις κατάφυτες βουνοπλαγιές γύρω από τον ξενώνα, δωρεάν wi-fi και τηλεόραση. Το Πέραμα είναι εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τόσο τα Ιωάννινα όσο και τα Ζαγοροχώρια –μην σας τρομάζουν οι διαδρομές: το Μονοδένδρι, για παράδειγμα, απέχει 35 εύκολα χιλιόμετρα από εδώ.

Πύργος στον Μεσόπυργο 
Τιμή: 35€ το στούντιο που φιλοξενεί έως 3 ενήλικες
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Για εσάς που απολαμβάνετε τις ανακαλύψεις, και αναζητάτε πάντα προορισμούς εκτός πεπατημένης, έχουμε νέα: Στις όχθες του Αχελώου, εκεί που η Θεσσαλία συναντά την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, εκεί ακριβώς είναι χτισμένος αυτός ο λιτός αλλά περιποιημένος ξενώνας. Το δυνατό σημείο των δωματίων είναι τα μπαλκονάκια τους, που κοιτάζουν στα μάτια τον Αχελώο και τις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω του. Οι δε παροχές τους περιλαμβάνουν εξοπλισμένη κουζίνα και δορυφορική τηλεόραση.

Ξενώνας Αρμολόι στην Πυρσόγιαννη 
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Εξερευνήσεων… συνέχεια, με επόμενη στάση τα συναρπαστικά Μαστοροχώρια –μακριά από κάθε μορφής τουριστική εκμετάλλευση, κι αυθεντικά όσο δεν πάει.



Στο χωριό-κομψοτέχνημα που λέγεται Πυρσόγιαννη, ο εντελώς πέτρινος ξενώνας Αρμολόι προσφέρει παραδοσιακά διακοσμημένα και πεντακάθαρα –αν και μικρούλια σχετικά– δωμάτια, κάποια εκ των οποίων διαθέτουν και μπαλκόνι με υπέροχη θέα στο συγκλονιστικό τοπίο γύρω τους. Οι παροχές περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi, ενώ τα ζωάκια μας είναι ευπρόσδεκτα εδώ μαζί μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v